Cere lucruri care sunt cu mult peste varsta lui

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Bine ca traiesti tu in Romania unde ti se potriveste mentalitatea societatii, nu-i nevoie sa ne porti tu de grija!

Din pacate, mentalitatea societatii romanesti nu mi se potriveste.

Romanii considera in general ca sunt sefi peste copiii lor, multi dintre ei se mint ca isi respecta copiii si sar in sus (inclusiv dand exemple deplasate si fara legatura cu subiectul) atunci cand cineva indrazneste sa apere dreptul la respect al copiilor.

Iar acesti romani sunt incurajati sa gandeasca asa de unii romani plecati din Romania, care interpreteaza stramb si stramt ceea ce vad in jurul lor, in tarile de adoptie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:

Bine ca traiesti tu in Romania unde ti se potriveste mentalitatea societatii, nu-i nevoie sa ne porti tu de grija!

Romanii considera in general ca sunt sefi peste copiii lor, multi dintre ei se mint ca isi respecta copiii si sar in sus (inclusiv dand exemple deplasate si fara legatura cu subiectul) atunci cand cineva indrazneste sa apere dreptul la respect al copiilor.

Iar acesti romani sunt incurajati sa gandeasca asa de unii romani plecati din Romania, care interpreteaza stramb si stramt ceea ce vad in jurul lor, in tarile de adoptie.

~ Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză - din jurnalul unei mămici de băietel ~

Ce anume stii tu mai bine despre cum se procedeaza in Olanda si care e mentalitatea aia pe care eu o judec stramb si stramt . Cu exemple daca se poate.

Altfel mesajul tau e offtopic ca toate cele in care te iei de mine in loc sa iti continui monologul.

Mergi la inceput

Pentru a-ti raspunde, ar trebui sa vedem mai intai unde am vorbit despre tine in mesajul meu.

Mergi la inceput

Citat:

Si sunt de acord cand va fi nevoie de ceva pentru ca este util si in anumite circumstante (pe care nu le mai repet), ok, dar niciodata la presiunea altora.

Putem reveni totusi on topic??

"Presiunea altora" nu are ce cauta in aceasta discutie.
Inca din prima postare ni s-a adus la cunostinta ca nici unul!!!! dintre colegii copilului nu are iphone!!

Mergi la inceput

Bravo nota zece pentru eludarea numelui userului in mesajul de mai sus. Faci cinste numelui de roman smecher care nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase.

Asa am interpretat eu, dar ce stiu eu, nu am MBA, si nici nu rabdarea necesara si poate aia literara de a ma invarti in jurul cozii si a jigni mai voalat.

Dar sincer meriti aplauze pentru ca ne consideri pe toti prosti.
Daca ti se permite e pentru ca probabil sunt multi care se lasa intimidati de genul asta de mesaje.

Mergi la inceput

?????

P.S. Ai intrat cu chef scandal pe subiect, ai analizat ceea ce nicidecum nu s-a spus vreodata (asta este o perforamnta, dar parca nu te-as aplauda pentru asta), ai iesit la fel de urat de pe subiect.
Si asta e stilul tau de cand te citesc eu pe DC...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:

Citat:

~ Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză - din jurnalul unei mămici de băietel ~

Denizel, ai absoluta dreptate.

Ca unul plecat din tara de vreo 15 ani, care stie multe familii de romani, cu copii, din strainatate, pot sa confirm ceea ce ai scris.

Din pacate, unii parinti nu-si respecta cu adevarat copiii, iar viata intr-o societate mai civilizata (sa spunem... in Olanda, ca sa luam un exemplu abstract) nu le modifica mentalitatea.

Insa ca o regula, lumea din vest arata respect copiilor.

Mergi la inceput

Multumesc, Beren! :)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beren

Citat:

Citat:

Denizel, ai absoluta dreptate.

Ca unul plecat din tara de vreo 15 ani, care stie multe familii de romani, cu copii, din strainatate, pot sa confirm ceea ce ai scris.

Din pacate, unii parinti nu-si respecta cu adevarat copiii, iar viata intr-o societate mai civilizata (sa spunem... in Olanda, ca sa luam un exemplu abstract) nu le modifica mentalitatea.

Insa ca o regula, lumea din vest arata respect copiilor.

Asa si? Ce inseamna asta? Si in Olanda se respecta copiii si eu ii respect. Care e de fapt problema?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
Asa si? Ce inseamna asta? Si in Olanda se respecta copiii si eu ii respect. Care e de fapt problema?

Ce inseamna "asa si"?

E vreo expresie romaneasca mai noua? Nu exista asa ceva cand am plecat eu...

La subiect: mai intai, exemplul meu era cu totul abstract. Pentru ca la urma urmei, Olanda are o prezenta atat de nesemnificativa in ce priveste parenting si principiile moderne de educatie din vest...

Conteaza insa, atunci cand X-escu "din vest" () transmite celor din RO, voit sau nu, un mesaj gresit despre principiile de educatie din alte societati.

Cand cei "din vest" spun ca-si respecta copiii si ca-i invata valoarea muncii si a obiectelor, sunt adesea corecti pana la capat. Concret, in exemplul discutat, daca acel copil este suficient de mare ca sa foloseasca inteligent un iphone, si insista ca asta vrea, in loc de 100 de obiecte de alt fel (jucarii clasice ori nu), atunci parintele trebuie sa realizeze ca nu are nici un motiv sa refuze. Iar daca are, trebuie sa-i explice copilului clar si onest de ce refuza. Nu sa incerce sa-l pacaleasca (la varsta asta?) si nici sa nu foloseasca o falsa "autoritate" ("pentru ca asa zic io").

Mergi la inceput