Cere lucruri care sunt cu mult peste varsta lui

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

vad ca m-ai dezaprobat, saskia. Deci n-o sa recitesti/citesti ce s-a scris .
Nu-mi mai ramane decat sa-ti recomand un medium care sa te puna in legatura cu Vasile Roaita si Ilie Pintilie :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Bineinteles ca cei care ii indeamna pe restul sa cumpere iphone, ca altfel dau in traume copiii, sunt dintre cei care isi permit sau sunt atat de absorbiti de judecata societatii incat ca sa "dea bine" ar face orice sau daca copilul le spune sa stea in cap ei o fac imediat la comanda.

Numai parintii copiilor respectivi decid ce fel de educatie vor sa dea copiilor lor. Nu va ganditi ca in Vest lumea toata gandeste ca cei de aici care se afiseaza cu bunurile materiale. Exista o mentalitate sanatoasa prin care copiii asa cum zicea cineva mai devreme sunt invatati pe la 13-14 ani cum se castiga banii efectiv, ori se duc in tabere de ajutor la ferme, ori se duc sa umple rafturile supermarcheturilor, ori duc posta usoara (pe bicicleta) in diferite cartiere ori multe altele.

Ca vi se inoculeaza ideea ca fara el nu va avea parte de beneficiile tehnicii moderne este iarasi o chestie asa cu care ei va pot speria. Nu e cazul ca stiu ca pana si in Romania acum au acces la computer la scoala si asa mai departe. Sa nu credeti ca un copil in formare daca pune mana si invata si n-are iphone nu ajunge nu stiu unde sus.

Cel mai important tot asta ramane, scoala, educatia pentru mai tarziu, nu o fi la moda, dar va ramane mereu de baza!

Mergi la inceput

Si daca cititi mesaje in care vi se aminteste ca a fi sarac e rusinos sau egal cu a fi comunist nu le luati in seama, pentru ca e doar un fel de "hai sa ii mai umilim un pic pe cei care nu au cat avem noi". Olandezii desi foarte liberali de secole si tot nu arunca cu banii pe geam si nici nu sunt toti bogati.

Si educatia la ei nu inseamna neaparat iphone.

Ca exemplu asa din Vest ca poate in alte tari o fi altcumva.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Bineinteles ca cei care ii indeamna pe restul sa cumpere iphone, ca altfel dau in traume copiii, sunt dintre cei care isi permit sau sunt atat de absorbiti de judecata societatii incat ca sa "dea bine" ar face orice sau daca copilul le spune sa stea in cap ei o fac imediat la comanda.

Hai ma, te rog eu frumos, reciteste! Hai, nu de 10 ori, am fost rea, dar macar de doo.

Citat:
Sa nu credeti ca un copil in formare daca pune mana si invata si n-are iphone nu ajunge nu stiu unde sus.

tz, tz, .
Vezi cum ai discurs de lup moralist?
Daca e vorba de tine decizi intr-un fel, daca e vorba de copil decizi altfel, iar daca e vorba de altii, Dumnezeu cu mila...

Asa iti pot spune si eu: daca pui mana sa muncesti si stii ce vrei si stii sa iei ce-i frumos din viata, de ce sa mai pleci din Romania???
Ajung bine mersi si cei care traiesc aici.

Ca sa nu mai spun ca, nu te-ai gandit ca copilul meu poate citi pe DC si poate vedea ca alti copii de romani traiesc in Olanda si se poate oftica .
Ce, crezi ca motiv de oftica e doar ca un coleg are iphone?

Mergi la inceput

Citat:
Olandezii desi foarte liberali de secole si tot nu arunca cu banii pe geam si nici nu sunt toti bogati.

Confortabil de trait pe-acolosa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:

Ce vrajeala asta cu nu mai exista jucarii clasice, exista, dar depinde de parintii care isi educa copiii.

Absolut de acord cu asta. Insa trebuie remarcat ca jucariile clasice cer mai mult timp si mai multa rabdare din partea parintilor si mai cer mai tarziu si un cerc de prieteni cu aceleasi valori. Primele cerinte nu ma ingrijoreaza, dar aceea cu cercul de oameni cu aceleasi valori e mult mai complicat de gasit.

De asemenea eu nu vad iphone-ul ca pe o jucarie ci ca pe o suma de servicii relativ utile in format mic si portabil. Motivul principal pentru a avea iphone4 si nu altceva este ca de exemplu cand sunt plecata si sun acasa din cauza diferentei de fus orar copiii mei adesea au terminat temele si-nainte de masa sunt cu bicicletele la plaja, iar eu sunt pe undeva in pauza de pranz nu prea departe de un wi-fi nici unul dintre noi. Prin google voice ii pot gasi si-n plus si suna gratuit. Altfel sau nu-i aud o saptamana sau ma trezesc noaptea ca sa-i aud inainte de a pleca la scoala, sau ii sun pe alt portabil si costa suficient cat sa pot cumpara mai multe iphone-uri. Restul de accesorii de la Webster online, la around-me, ghiduri online ale marilor orase, planuri de strazi, informatii de trafic, conversii de unitati, enciclopedii, dictare, recunoastere de pasari sunt amuzante. Aparatul foto mai bun decat al altor telefoane.

Citat:

Pai normal ca nu ti-ar place sa aleaga altcineva pentru tine, dar tu esti adult (si repsonsabila de viata ta) si oricum la faza asta nu rezonez deloc cu ce se scrie pe aici. Daca unul dintre ai mei deja in adolescenta aproape ar vrea droguri eu eventual sa ma duc sa le procur, nu?

Daca la mine te refereai mda eram un tanar adult, dar un adult dependent financiar de bursa si cate un pachetel cu bunataturi trimis de acasa de Sarbatori tot copil este.
Acum din cate imi aduc eu aminte in Olanda consumul de droguri ca si cel de alcool, tutun este rezervat celor peste 18 ani. In tot cazul eu as prefera sa mi se spuna vreau sa incerc drogurile decat sa le ia facand D-zeu stie ce. Macar asa am o sansa sa discutam motivele si sa inteleaga riscurile.

Citat:

Si copiii din familii sarace ce sa faca, sa-i urasca eventual pe parintii ca nu sar cu milioanele alea repede la dorinta lor.

Copiii cand ajung la varsta la care cer trebuiesc educati sa aprecieze ce pot cere luind parte la discutiile despre bani. Indiferent de situatia familiei. Cat ai, cati poti cheltui si cum poti economisi pentru proiecte importante se invata la fel indiferent de buget. Si astfel in loc de depresie pot capata motivatie ce-i drept externa sa invete si sa munceasca.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
Olandezii desi foarte liberali de secole si tot nu arunca cu banii pe geam si nici nu sunt toti bogati.

~ Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză - din jurnalul unei mămici de băietel ~

insinuezi ca daca tu ii iei iphone copilului tau si eu nu, eu nu ii cresc confortabil?

Bine ca traiesti tu in Romania unde ti se potriveste mentalitatea societatii, nu-i nevoie sa ne porti tu de grija!

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:

insinuezi ca daca tu ii iei iphone copilului tau si eu nu, eu nu ii cresc confortabil?

Nu!!

Mergi la inceput

AB-AC da foarte bine spus.

Si sunt de acord cand va fi nevoie de ceva pentru ca este util si in anumite circumstante (pe care nu le mai repet), ok, dar niciodata la presiunea altora.

Pe de alta parte, cand vor deveni majori, isi vor asuma responsabilitatea, inclusiv a incercarii drogurilor usoare, alea grele oricum nu sunt legale, nici aici. Nu inainte, atunci eu si tatal lor avem responsabilitatea lor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:

Ce vrajeala asta cu nu mai exista jucarii clasice, exista, dar depinde de parintii care isi educa copiii.

Absolut de acord cu asta. Insa trebuie remarcat ca jucariile clasice cer mai mult timp si mai multa rabdare din partea parintilor si mai cer mai tarziu si un cerc de prieteni cu aceleasi valori. Primele cerinte nu ma ingrijoreaza, dar aceea cu cercul de oameni cu aceleasi valori e mult mai complicat de gasit.

Mi-a placut mult asta , stiu ca poate e usor de zis dinafara (adica de aici unde presiunea asta a societatii nu exista, nu in randul clasei medii) totusi si in Romania daca exista parinti consecventi cu principiile lor cred ca se poate.

Cercul de prieteni e mai greu de format, dar iarasi cred ca daca noi ca adulti ne invartim printre niste oameni care ni se potrivesc ca mentalitate e usor de realizat.

Mergi la inceput