Cere lucruri care sunt cu mult peste varsta lui

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui liliana27

n-am citit decat pe sarite dar am observat ca se dau sfaturi cum poate fi convins (sau pacalit-genul nu avem bani) copilul ca nu i se va lua iphone. ma intreb, nu e mai sanatos ca mama sa ii spuna clar ca ea e mama si e de parere ca la 11 ani nu e necesar un iphone. trebuie sa stam asa de mult la discutii?

Nu merge...ca-l abuzezi. Si poate face o depresie

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

n-am citit decat pe sarite dar am observat ca se dau sfaturi cum poate fi convins (sau pacalit-genul nu avem bani) copilul ca nu i se va lua iphone. ma intreb, nu e mai sanatos ca mama sa ii spuna clar ca ea e mama si e de parere ca la 11 ani nu e necesar un iphone. trebuie sa stam asa de mult la discutii?

ca nu e necesar este un mare adevar, ca nu este de varsta lui nu-i adevarat, ca nu sunt bani este un adevar din cate am inteles.

Sigur nu face depresie nimeni daca traieste avand doar ce-i necesar. Necesar e doar un acoperis ceva de mancare si ceva haine si ceva de incalzit cand e frig. Voi asa traiti? Eu am trait si asa ca studenta la doctorat.

Fania am inteles ca i-ai luat multe din acele lucruri de pe lista. Acum imi confirmi ca i-ai luat ce era mai scump, WII-ul si inca ceva, nu? Din punctul meu de vedere acele lcruri erau inutile pentru ofereau un simulacru virtual de joaca, de participare si de petrecut timpul impreuna. Iphone-ul imi pare interesant si am spus de ce. Eu nu le-am cumparat ce ai cumparat tu, dar nu-ti fac copiii/copilul prost crescut sau de bani gata pentru ca le are. In timp ce tu si altii emiteti judecati de valoare legat de alegerile altora. In plus costul este aproximativ echivalent. Numai Wii-ul +accesorii-le este in jur de 200-300. In rest fiecare cu alegerile lui.

Saskia evident ca telefonul nu e permis la scoala. Se lasa la intrare si nu au dreptul nici macar in pauze. Si nici nu as trimite-o la scoala pentru ca o ia bus-ul din fata casei din mana mea si o depune tot acolo. Daca nu-i nimeni o lasa la politie (n-am patit-o dar asa-i procedura).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Rareori face depresie.
De cele mai multe ori, consecintele comportamentului plin de superioritate al parintilor sunt sfidarea de catre copil a ceea ce se doreste a fi autoritate parinteasca, indiferenta copilului fatza de dorintele si nevoile parintilor sau alegerea de catre copil a companiilor oricat de nepotrivite si nocive atunci cand alternativa e timp petrecut cu parintii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

Nu-mi pica bine mesajul tau si stii de ce,pentru ca ascunde rautate gratuita.Vad ca esti si tu mama si nu cred ti-ai dori sa auzi de la alta mama sa auzi asemenea fraza. Pacat sau poate nu poti mai mult...

uneori gandesc prea mult....

Giulia, am incetat sa mai incerc sa te inteleg in momentul in care mi-am dat seama ca, de fapt, te incapatanezi, tranformand un nimic in chestie de "ori eu, ori el".

Ma refer la afirmatia asta:

Citat:

Hotarat fapt este ca nu-i vom lua in viitorul foarte apropiat si nici cel mai indepartat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Sigur nu face depresie nimeni daca traieste avand doar ce-i necesar. Necesar e doar un acoperis ceva de mancare si ceva haine si ceva de incalzit cand e frig. Voi asa traiti? Eu am trait si asa ca studenta la doctorat.

Si? Ai vazut ce mare ai crescut?
Dupa mine, ceea ce este pentru varsta lui este la o granita foarte subtire. In ultuima instanta, eu stiu ce-i pentru varsta lui si, daca eu cred asta, e cel ma aproape de adevar. Nu inseamna ca daca lui ii place si altii la varsta lui au asa ceva, lui i se potriveste.
Cu banii e clara, nu mai discutam. Daca n-am, e simplu. Daca am, problema banilor dispare. Si ne intoarcem la punctul 1.
Aici telefoanele nu sunt interzise la scoala. Pe undeva prin regulament scrie sa fie oprite in ore, sa nu sune...aiurea. Suna in ore, daca nu suna, oricum se vorbeste la telefon si se dau SMS-uri la greu. Tora si cu mine am hotarat ca, pana la liceu, fetele nu merg cu telefonul la scoala. Scolile sunt la doi pasi, nu vad rostul acestora. Stiu ca nu le convine...De ce la liceu? Pentru ca atunci independenta e mai mare, sunt zile in care Ioana pleaca dimineata si vine seara. Avem nevoie sa comunicam.
In alte familii sunt alte obiceiuri. Unele mai largi, altele mai restrictive. Ana are colegi la gradinita care au mobil. Oare sunt plin de superioritate ca Anei i-am refuzat un mobil, desi ma roaga, constant, sa-i iau si ei unul? Inseamna ca ma incapatanez? Mi se pare ridicol si simplist sa gandesc astfel.
Este, oricum, destul de dureros pentru un parinte sa constate ca nu poate (ca nu are cu ce) sa satisfaca toate dorintele copiilor. Telefoanele copiilor sunt, de cele mai multe ori, net superioare telefoanelor parintilor. Facem eforturi, uneori ridicole, sa-i multumim. Iar atunci cand spunem "stop", sunt destui altii care sa ne invete ca nu-i bine asa.
Acum doua veri, Teodora si cu amicii ei (avea 11 ani si jumatate) aruncau cu telefoanele intr-un par, sa cada pere.Cica nu de aia arata telefonul ala ca naiba, ca de fapt trecuse o caruta peste el. Sigur, voia un telefon bengos...mai lat, ar fi nimerit perele mai bine, probabil. Iar eu am hotarat ca nu i se potriveste altceva. Voi chiar credeti ca ma interesa daca cineva imi spunea ca ba da, i se potriveste?

PS: Fetelor mele mari nu li se potrivesc aceleasi lucruri. Este evident asata. Ioanei nu-i rezista nimic mai mult de trei luni. Telefon, MP4, ceas, orice. Sar butoanele, carcasele, castile se mananca pe paine. Vrea telefon cu touch screen. Ce sa faca cu el? In maxim doua zile ar fi varza. Are aproape 18 ani. Inseamna ca i se potriveste?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Denizel, care nimic? Ca aici nu e vorba de un nimic, e vorba totusi despre o scula de cateva milioane bune pe care un tanc de 11 ani, fie ca e copilul meu, tot tzanc e, il doreste?!

Hai sa fim realisti, o scula d'asta nu are oricine, au oameni mari sau nu stiu, macar licean sa fie.

As vrea sa fiu inteleasa nu ca-mi pun mintea sau ambitia cu propriul copil, ci ca invat sa-l conving, si d'asta am apelat la voi, ca astfel de lucruri necesita o anumita varsta sau de ce nu, pentru mai tarziu un anumit efort si din partea lui.

Da, cand va mai creste, mi-ar place sa-si castige singur cativa banuti, asa cum fac alti copii si ii admir pentru asta.

Atunci, de-si va dori un gadget mai sofisticat il voi ajuta si eu. Il voi ajuta, doar.

Mergi la inceput

Citat:
Vrea telefon cu touch screen. Ce sa faca cu el? In maxim doua zile ar fi varza. Are aproape 18 ani. Inseamna ca i se potriveste?

Asta e ca in povestea aceea pe care o faceam in scoala primara, povestea batranelului care manca dintr-un castron de lemn, separat de masa unde mancau ceilalti. Era cam neatent :).

Eu nu am mai auzit pana acum de telefoane mobile aruncate in copaci, dupa fructe, si uite un motiv pentru care as intarzia cumpararea unuia.
Spre deosebire de motivul nud (adica neimbracat cu argumente ) al varstei, motivul acesta mi se pare unul temeinic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Rufus, si la noi la scoala, telefonul sofisticat a fost interzis dupa ce s-a aflat ca s-au descarcat filme deocheate. Da, la 11 ani.

Ar fi bine de s-ar interzice de tot, si noi tot fara telefoane am crescut si uite ce mari suntem.

V-am zis, in perioada in care i se cumpara cam tot, i s-a luat si un ipod.Eu care nu-s cu tehnica am zis ca mor de inima cand am vazut cat a putut da pe o chestie mai mare ca un ceas, care nu face nimic in afara de a arata niste poze..minuscule.

Ala a fost si punctul in care am zis, gata nu se mai poate, trebuie sa fac ceva si i-am spus dnei psiholog ce se petrece.
A doua zi dupa ce l-am cumparat, l-am cautat cu disperare in toata casa, taicas-o nu stie, pentru ca nu e atent cu lucrurile.

L-am gasit dupa doua zile intr-un fotoliu, bagat sub pernele fotoliului. A avut noroc ca l-a gasit ca schimbam husele fotoliilor.

La fel si cu telefonu', il lasa descarcat si apoi uita unde e. Cautam ca disperatii toti 3 de ne umplem de nervi.

Era in lada de jucarii, odata l-am gasit intr-un sertar la baie, unde tinem provizii de periute de dinti. Nu stie nimeni cum a ajuns acolo. Au venit extraterestrii.

Revin

Mergi la inceput

Citat:

Denizel, care nimic? Ca aici nu e vorba de un nimic, e vorba totusi despre o scula de cateva milioane bune pe care un tanc de 11 ani, fie ca e copilul meu, tot tzanc e, il doreste?!

Hai sa fim realisti, o scula d'asta nu are oricine, au oameni mari sau nu stiu, macar licean sa fie.

Baiatul tau va fi licean in viitorul nu prea indepartat.
Am inteles ca nici macar atunci nu ai fi de acord sa i-l cumperi, cu toate ca in cativa ani nu stii ce se poate intampla, ai putea avea o situatie financiara infloritoare .

Citat:

As vrea sa fiu inteleasa nu ca-mi pun mintea sau ambitia cu propriul copil, ci ca invat sa-l conving

Pai, nu ai cu ce sa-l convingi.
Daca e doar problema banilor, copilul intelege.
Daca motivul e "nu-i pt. varsta de 11 ani" nu are ce sa inteleaga. Atata timp cat nu e ilegal sa-l foloseasca la 11 ani, cat stie sa se foloseasca bine de el + nu arunca dupa ciori cu el, iphone e potrivit pentru varsta lui.
E potrivit din acest punct de vedere si pentru un copil de 8 ani.

Copilul tau insista foarte mult, ceea ce inseamna ca argumentele pe care i le-ai adus nu au avut sufiecienta putere.
Dupa cum ii stiu eu pe copii, ne depasesc de multe ori in finetea si luciditatea cu care analizeaza ceva .

Mergi la inceput

Citat:

Ar fi bine de s-ar interzice de tot, si noi tot fara telefoane am crescut si uite ce mari suntem.

Giulia, atata timp cat te vei mai raporta in felul asta la timpurile in care traiesti, permite-mi sa-ti spun ca insistentele din partea copilului vor creste si vor creste si vor creste.
Desigur, tu poti sa le ignori, sa le ignori si sa le ignori, dar sa nu uiti sa privesti la cauza de mai sus.

Eu nu spun ca trebuie sa te dai peste cap si sa cumperi copilului orice-si doreste, ci spun ca atata timp cat spui unui copil ce-si doreste ipod, "eu m-am facut mare si fara ipod", tai o bucatica din puntea care va leaga.

Iar o astfel de mentalitate probabil ca nu se multumeste sa iasa la iveala doar vizavi de achizitii materiale...

Mergi la inceput