Cere lucruri care sunt cu mult peste varsta lui
Raspunsuri - Pagina 10
maria_alexia spune:
ok, mijloacele de educatie tin si de portofel, si inca bine de tot.
dar ce facem cu printzipul ??? nu despre asta e vorba pana la urma? ramane sau nu ramane printzip ?
corap spune:
pai prinzipu' ramane prinzip:
- daca e ilegal pt varsta lui inseamna ca nu e pentru varsta lui
- daca e ilegal pentru orice varsta inseamna ca nu e pentru el
- daca nu e recomandat de, sa zicem, OMS sau un organism care se ocupa de un domeniu, pentru varsta lui, ii zici ca nu-i iei, cu prezentarea documentarii si a sursei - cu dreptul de a-si cumpara singur daca-si strange banii necesari
- daca n-ai fonduri de alocat pe ceea ce vrea ii zici in fata "n-am fonduri de alocat, gaseste-ti alternative legale de finantare"
narcisam102 spune:
Citat: |
Atata timp cat legea nu penalizeaza folosirea de catre copii de 11 ani a unui iphone, iphone-ul e potrivit pentru aceasta varsta . |
Pai legea nu penalizeaza multe...minciuna, prostia, ignoranta, analfabetismul etc dar nu cred ca asta este spiritul in care vrem sa ne crestem copiii...
Eu nu as cumpara un telefon asa de scump pt un copil. In primul rand pt siguranta sa. La scoala oricand iti poate face cineva rau pt lucruri mai ieftine decat asta.
Am o prietena care are un telefon gold nu stiu cum si saptamana trecuta in timp ce era cu copilul pe strada (Stefan cel mare) in fata la igp, un tigan (cetatean de etnie romma)i-a intors mana la spate si i-a smuls telefonul.
Banuiesc ca depinde si in ce tara traiesti....
denizel spune:
citat din mesajul lui Esteiubi Adica sa inteleg ca educatia tine de marimea portofelului? Am bani-am unele principii, n-am bani-schimb placa? Interesant |
Nu, nu asta trebuia sa intelegi .
Nu e vorba despre absolut niciun principiu moral si nobil atunci cand decizi sau nu sa cumperi un iphone.
Da, totul tine de portofel in acest caz. Iti permiti sau nu sa-l cumperi.
denizel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui narcisam102
Pai legea nu penalizeaza multe...minciuna, prostia, ignoranta, analfabetismul etc dar nu cred ca asta este spiritul in care vrem sa ne crestem copiii... Eu nu as cumpara un telefon asa de scump pt un copil. In primul rand pt siguranta sa. La scoala oricand iti poate face cineva rau pt lucruri mai ieftine decat asta. Am o prietena care are un telefon gold nu stiu cum si saptamana trecuta in timp ce era cu copilul pe strada (Stefan cel mare) in fata la igp, un tigan (cetatean de etnie romma)i-a intors mana la spate si i-a smuls telefonul. Banuiesc ca depinde si in ce tara traiesti.... |
Daca e atat de periculos sa detii un iphone, atunci i-l poti cumpara copilului numai cu conditia sa il foloseasca acasa.
Acuma sper ca e safe, cu toate ca s-ar putea sa intre niste tigani pe fereastra.
AgnesLuca spune:
citat din mesajul lui corap pai prinzipu' ramane prinzip: - daca e ilegal pt varsta lui inseamna ca nu e pentru varsta lui - daca e ilegal pentru orice varsta inseamna ca nu e pentru el - daca nu e recomandat de, sa zicem, OMS sau un organism care se ocupa de un domeniu, pentru varsta lui, ii zici ca nu-i iei, cu prezentarea documentarii si a sursei - cu dreptul de a-si cumpara singur daca-si strange banii necesari - daca n-ai fonduri de alocat pe ceea ce vrea ii zici in fata "n-am fonduri de alocat, gaseste-ti alternative legale de finantare" |
Io nu-s de acord cu punctul 3, cel putin pina la o anumita virsta, care depinde in functie de obiectul de achizitionat (de exemplu la 2 ani n-as fi de acord sa-si cumpere singura cirnati, iar la 8 pantofi cu toc, da la 14 ani as fi de acord cu ambele, pentru ca de fapt nu as mai avea nici un drept sa zic nu; e doar un exemplu, sper ca ati inteles despre ce-i vorba )
corap spune:
OMS are oaresce sa le zic, ca nu stiu exact termenul politici alimentare pentru copiii de 2 ani.
pantofi cu toc la 8 ani - daca face dans sportiv e musai sa aiba, de exemplu.
fiecare om poate avea propriile principii. astea-s ale mele.
AgnesLuca spune:
io de aia ziceam ca-i doar un exemplu, ca sa nu incepem discutii despre cirnati si pantofi
Corap, desigur, chiar si tu (sau mai ales tu, ca sa parafrazez un comentariu de la un text de-al meu la acest topic, care m-a cam uimit ) ai dreptul la opinie
eu insa-s de parere ca daca suntem convinsi ca nu e ok, atunci nu e ok nici sa-si ia din banii lor, in functie de virsta responsabilitatea noastra trebuind sa se restringa treptat, pina la zero
Rufus spune:
citat din mesajul lui corap educatia tine, in parte, si de marimea portofelului. si a tinut intotdeauna de marimea portofelului. |
Poate ca tine. Rezultatul educatiei, insa, nu are legatura cu banii.
Ori, cel putin pe mine, ma intereseaza rezultatul educatiei, de orice fel, si nu suma pe care o cheltui doar pentru ca o am.
Asta-i diferenta, dupa mine.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Rufus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui narcisam102
Pai legea nu penalizeaza multe...minciuna, prostia, ignoranta, analfabetismul etc dar nu cred ca asta este spiritul in care vrem sa ne crestem copiii... |
Se pare ca difera spiritele astea de la om la om.
Si mi se pare tare faza cu cumparatul si tinutul acasa
De parca ar mai avea vreo valoare...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010