Cere lucruri care sunt cu mult peste varsta lui

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Asta cu "iphone nu e pentru varsta ta de 11 ani" e ca si cum sotul ar avea control asupra venitului familiei, iar sotia ar veni sa-i ceara bani pentru un sutien de 600 de euro .
Sotul, in loc sa spuna ca nu sunt bani, ar incepe sa-i spuna sotiei ca n-are nevoie de asemenea sutien, ca ea e femeie serioasa , ca oricum nu arata perfect si ca sutienul nu ar fi pus in adevarata valoare, ca ea nu e ca panaramele alea care dau averi pe sutiene si chiloti :)) etc

Atata timp cat legea nu penalizeaza folosirea de catre copii de 11 ani a unui iphone, iphone-ul e potrivit pentru aceasta varsta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Consider problema una foarte simpla.
Vrea copilul iphone?
Am bani, i-l cumpar.
N-am bani, nu i-l cumpar si ii spun de ce.
Iar daca nu am bani, zau ca nu ma astept sa nu-mi mai ceara niciodata in viata lui iphone.

Just like that? Foarte simplist pentru stilul tau.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

simplu si simplist nu-s la fel

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buli

simplu si simplist nu-s la fel
hiiiiiiiiii stai ca dau fuguta la dex

Androix Bijoux

Mergi la inceput

nope, m-am exprimat asa cum am intentionat. Mersi de atentionare totusi, nu strica niciodata sa mai verifici o data. Mai pleaca neuronii in vacanta, mai dorm...

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu mi-am dat seama ca asa ai intentionat, de aia si eu, tot intentionat te-am corectat :))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esteiubi spune:

Adica sa inteleg ca educatia tine de marimea portofelului?
Am bani-am unele principii, n-am bani-schimb placa?
Interesant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Fi-miu si-a dorit mult un laptop la 7 ani pt ca ii placea sa se joace in powerpoint si sa asculte muzica pe youtube. Si-a strans bani timp de doi ani, de la 7 la 9 ani si si-a luat. Banii ii primeste pt lucru in casa si/sau pt note de 10. As face la fel si cu iphone.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Citat:

Nu te supara, dar tu le iei copiilor tai cam tot ce poti in schimb daca altii le-ar lua mai mult apai sigur sunt copii de bani gata si prost crescuti

multumesc ca ai adus in atentie o fabula celebra insa nu as putea-o lua personal pt ca nu am vrut sa spun ce ai inteles tu :)

nu ma repet

fiecare sa-i ia copilului ce crede ca e bine si cat crede ca e bine, cat isi permite, si sa-si asume si responsabilitatea pt impactul ce-l poate avea asupra copilului decizia parintelui de a oferi copilului prea mult sau prea putin, sau deloc din ce-si doreste

situatia devine deranjanta cand ai de-a face in societate fie cu copii frustrati ai caror parinti nu le intampina mare parte dintre nevoile de baza si nicidecum micile placeri, sau cu copii super dezechilibrati de parinti care pompeaza in ei in nestire de toate pt ca isi permit si le inchid rapid gura, scapa de ei oferindu-le obiecte peste obiecte ca sa compenseze parca si alte nevoi, sau cu copii care au parinti cu posibilitati materiale care insa refuza sa le satisfaca "mofturile" de teama ca o vor lua razna si atunci cad in extrema cealalta, tot cu efecte negative. Au personalitati absolut dezagreabile acesti copii.

Sunt deopotrivasi oameni modesti si oameni bogati care insa stiu cand sa spuna "da" si cand sa spuna "nu", stiu cat, cand si cum sa ofere copilului cand acesta cere anumite lucruri.

Niciodata nu mi s-a intamplat sa descopar o personalitate dezagreabila de exemplu la un copil provenit dintr-o familie sau cu parinti care mentin un echilibru si un realism intre cerere si oferta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

educatia tine, in parte, si de marimea portofelului. si a tinut intotdeauna de marimea portofelului.
educatia este scumpa. ma refer la toata sfera educatiei, nu numai la educatia pe care ti-o ofera parintii acasa, desi si asta tine si de bani, chiar daca intr-o mai mica masura.

singurul lucru care nu tine cont de marimea portofelului absolut deloc este dragostea pentru copiii nostri. (ma refer atat la prezenta, cat si la absenta ei)

(presupun ca iar voi fi aiurea inteleasa. adevarul e ca mie mi-ar face placere ca toti copii sa aiba acces la educatie, indiferent de cati bani au parintii lor. dar realitatea e diferita de ceea ce mi-ar placea mie.)

Mergi la inceput