O vacanta cu copiii la Piatra Neamt
Raspunsuri - Pagina 3
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli eu vreau neaparat sa vin, dar sa fie apa in bazine, suntem mari amatori de balaceala. probabil mai incolo. mie imi place mult zona neamt, e aproape de noi si destul de ofertanta, in weekenduri vara mai mereu mergem. |
Pai zi asa, ca eu una imi doresc tare mult sa va cunosc. Promit sa ma interesez cum e cu apa si te anunt. Dar promiti si tu ca zici cand vii si ne vedem la un suc pe malul bazinului ?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
pisigri spune:
Punem de o intilnire DC pentru buflea? :)
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Laura25 spune:
buflea, ce fac copiii? Sunt la Piatra? Stau in strand? Cum e?
ymca spune:
Piatra Neamt - destinatia turistica nr 1 a DC 2011
ajutati-ma si pe mine sa ma hotarasc. studiez de 3 zile intregul judet Neamt. initial am zis sa mergem la Durau; apoi am studiat indeaproape Agapia, Pipirig, Varatec, Alexandru cel Bun, Dumbrava Rosie; acum sunt in faza in care ma gandesc sa stam la o pensiune in/langa Piatra Neamt si de acolo sa ne deplasam catre toate punctele de interes. ce sa fac? sa merg pe planul initial cu Durau? sau stiti vreo pensiune, mai mica si izolata, cu curte si copaci (sa ne dea senzatia ca suntem pe munte), undeva in Piatra? in vreunul din lacurile din judet se si inoata? din informatia de pe net am vazut ca se pot face excursii cu vaporase, in unele se poate pescui, merge cu barca si hidrobicicleta, dar exista si vreo plaja/ ponton amenajat?
in rest subiectul asta mi-a fost de mare ajutor, si am intrat si pe site-ul Complexului de agrement si-am invatat deja harta strandului si diverselor atractii de acolo.
Laura25 spune:
ymca,nu stiu cum o fi acum, dar mie acu ceva ani cand am fost pe acolo, Durau mi s-a parut plictisitor. De acolo poti merge pe trasee sus pe Ceahlau sau sa va intoarceti sper lacul de acumulare de la Bicaz. Daca stati aproape de Piatra, sunteti mai 'in mijloc' si de aici puteti face excursii de cateva ore spre Tg Neamt (de vazut: manastirile Agapia, Varatec, Manastirea Neamtului, zimbraria, cetatea neamtului, casa memoriala I. Creanga si parcul tematic de langa), spre Bicaz (Manastirea Pangarati, lacul de acumulare, puteti urca pe Ceahlau intr-o zi, puteti merge -si e recomandat sa nu ratati- la Cheile Bicazului si Lacul Rosu). In oras e de vazut ce i-am zis si lui buflea: strandul, gradina zoo, muzeul de istorie, plimbari prin centru pe la Trunul lui Stefan si parcul tineretului, plimbare cu telegondola. In strand se poate inota si mai sunt 2 piscine acoperite (la VIP si la Ana Spa). Puteti merge si spre Roman, la Ruginoasa.
LoraG76 spune:
ymca, daca te hotarasti sa stai in Durau, iti recomand pensiunea Vanatorul. Altceva nu ca nu ar exista mai bun ca si conditii, insa daca prinzi un week-end cu vreme buna la pensiunile din centrul statiunii ori imediata apropiere, vin "enspe" masini cu "enspe" echipe de iubitori de grataro-manele, ca iti vine sa-ti iei campii - noi am avut o experienta acum cativa ani de genul asta. Vanatorul, insa, e mai izolata de restul statiunii si vin, in general, familii cu copii - are gratare afara, restaurant cu terasa si locuri de joaca pentru copii - vezi si site-ul cu acelasi nume.
Pentru Piatra nu stiu acum o pensiune care sa fie mai izolata...in general, sunt aproape de strazi, asa ca numai izolate nu-s. Poate sa cauti una mai aproape de Tg. Neamt, spre Manastirea Neamtului...ma gandesc si vad ce-ti pot recomanda, acum nici nu pot gandi cu 2 mici miscatoare si vorbarete acasa.
A, plaja cu baie/ponton...doar daca sunteti buni inotatori sa va hazardati pe Lacul Izv. Muntelui, altfel nu. Plaja, insa, se poate face in golfuletele lacului, unde e si apa mica. Se poate sta si pe vaporul de la Lac, care-i transformat in hotel, are si ala site, cauta hotelul plutitor de la Bicaz - acolo ai si hirobiciclete in zona si vaporas, insa nu prea ai ce face multe zile in zona, eventual 1-2 zile sa stati.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Lucrusoare la bazar umanitar
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
ymca spune:
Laura si Lora, multumesc mult de tot
in general evit strada principala atunci cand caut pensiuni pentru ca in toate statiunile e aceeasi problema cu zgomotul.
mai evit si pensiunile cu restaurant de frica ca voi nimeri peste nunti/ botezuri si alte petreceri.
apoi, noua ne place sa ne bem cafeaua in pijama, pe iarba, in curte. deci ne trebuie o pensiune mica, unde sa nu ma recunoasca apoi jumatate de oras ca eu sunt cea cu pijamaua cu picatele. nu e vorba numai despre mine, dar si fetelor le place sa zburde pe gazon, sa le instalez eu o piscina gonflabila...deci vreau ceva mic si intim (cu 4-5 camere). Exista cu siguranta, dar trebuie sa aflu cam cum se cheama localitatile de pe langa Piata Neamt, pe o raza de 5-10 km, spre orice iesire a orasului. Sau poate exista chiar la margine de PIatra Neamt. Inca nu le-am gasit dar stiu ca eu, cu norocul meu, voi da peste ele cand nici nu ma astept.
o sa incerc variantele Ruginoasa si spre Tg Neamt.
cred ca renunt complet la Durau, si mergem doar intr-o vizita de o zi pe acolo.
despre inot la Izvorul Muntelui (este vorba despre Bicaz?): inseamna ca exista un ponton dar direct de pe el se sare in apa mare? daca e asa, e bine? daca nu e nimic amenajat, si sunt singura nebuna din apa, mi-e frica. daca e murdara apa, nu incerc nimic.
sunt deschisa la orice fel de sfaturi, deci nu va sfiiti, le apreciez pe toate si multumesc din inima pentru ajutor.
LoraG76 spune:
ymca, daca nu e prea tarziu, cauta pe net despre Pensiunea Rina, e in zona Batca Doamnei, langa Piatra Neamt, mi-am dat seama ieri ca e potrivita zona pentru ceea ce cauti tu - sa-ti bei cafeaua dimineata in pijama, pe iarba. E mai ferita de agitatie si aproape de oras, in acelasi timp. De asemenea, in aceeasi zona e si Pensiunea Virginia.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Lucrusoare la bazar umanitar
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
Adriana mica spune:
Fetelor, daca se organizeaza vreo intalnire, putem veni si noi. Vom fi in Piatra Neamt intre 27 - 30 iulie.