O vacanta cu copiii la Piatra Neamt
Dragii mei,
In vara asta, pentru prima data in viata lor, copiii mei (6 ani si 5 ani) vor petrece vara in Romania. Cum mama mea este din Gircina si avem multe rude acolo, ai mei s-au gandit sa ii duca 2 saptamani la poalele Pietricicai si sa bata dealurile cu ei in lung si in lat.
Planul initial a fost sa isi inchirieaze o casuta la Strand - am inteles ca Strandul din Piatra a fost renovat si arata foarte frumos. Acum 5 min insa , vara-mea, care este din Piatra dar locuieste in Bucuresti, mi-a spus ca i se pare cam izolat Strandul pentru a sta acolo 2 saptamani - ca casutele sunt in padure si ca noaptea e pustiu,e departe de oras (ai mei nu au masina), ca nu au nici un magazin sa cumpere ceva, ca nu crede ea ca vilele (?) alea se inchiriaza pe mai mult de 1 noapte si ca una peste alta, e destul de periculos ca 2 oameni in varsta cu 2 copiii sa stea acolo. Parerea ei este ca e mai bine sa stea in oras, la vreo pensiune, asa se pot intalni si cu rudele din oras si pot face si plimbari la strand.
Va rog sa imi spuneti si mie cum e cu Strandul asta si care e parerea voastra ... sincer, inclin acum sa ii mut in oras desi initial imi parea foarte rustic ideea cu Strandul. Este vreun autobuz care duce din oras la Strand ? Sunt magazine in jur ? Este populata zona aia sau este numai un loc unde vii ziua si pleci noaptea ?
Raspunsuri
LoraG76 spune:
Eu sunt din Piatra, dar nu sunt deloc subiectiva cand iti spun ca verisoara ta nu are deloc dreptate. Strandul arata super, vilele de asemenea, se inchiriaza pentru cat vrea fiecare, 1 noapte sau o saptamana, strandul este f. populat vara, daca vii in ziua respectiva si cauti cazare fara rezervare e posibil sa nu gasesti chiar, vin oameni de peste tot din zona/imprejurimi si se cazeaza acolo peste noapte. In week-end-uri, cel putin, toata vara este ocupat in proportie de 100%, stiu pt. ca vara trecuta am vrut sa inchiriem pt. cineva si nu am gasit locuri libere in week-end. Magazine, ce-i drept, nu prea sunt in interiorul strandului, insa daca treci puntea peste Bistrita ajungi imediat in oras, mie nu mi se pare departe - Piatra Neamtul e un oras mic, totusi, ca si intindere. In schimb, sunt o gramada de "chiosculete" si-alte chestii asemanatoare deschise pana seara tarziu in zona, iar strandul este pazit.
A, vara se joaca tenis si fotbal pana noaptea tarziu - cel putin sotul meu nu merge niciodata in timpul zilei, vara - toate terenurile sunt dotate cu nocturna. De asemenea, exista terase/restaurante, ai unde manca.
Despre microbuz din strand, chiar nu stiu sa fie, insa ti-am zis, daca treci puntea, e f. aproape orasul si, inclusiv, poate fi luat din zona aia - Precista - punte strand - si microbuz spre centru.
Si casutele/vilele nu sunt in padure, e f. activa zona vara, noi mergem des acolo dupa ora 20.00, cu copii, pe timpul vacantei. Dupa mine, nu as alege o pensiune in oras, decat daca vor multa liniste etc.etc. - in strand activitatea e intensa pe timpul verii.
Daca mai ai nevoie de ceva informatii, te ajut cu placere!
Vacanta placuta in Romania!
P.S.: cred ca ai gasit si tu site-ul asta, nu?
http://www.piatra-neamt.neamtvirtual.ro/panorame-360/obiective-turistice/33-strandul-tineretului-din-piatra-neamt.html
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Lucrusoare la bazar umanitar
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LoraG76 Despre microbuz din strand, chiar nu stiu sa fie, insa ti-am zis, daca treci puntea, e f. aproape orasul si, inclusiv, poate fi luat din zona aia - Precista - punte strand - si microbuz spre centru. |
Vaiiii ... multumesc mult de raspuns. Nici nu iti dai seama ce folositor imi este, pentru ca aseara am stat pe net sa cautam o pensiune in oras. Inclin sa te cred pe tine care locuiesti in oras decat pe vara mea care locuieste in Bucuresti de fapt si se duce la Neamt, la parinti, din cand in cand.
Am citat cuvintele tale de mai sus ca sa mai primesc o asigurare ca exista ceva, un mijloc de transport care totusi sa ii duca si in oras. Noi avem multe rude in Piatra si ar fi pacat ca parintii mei si copiii sa fie acolo si sa nu se poata deplasa si in oras din cauza ca nu au masina. Rudele mele stau prin Darmanesti, pe langa Liceul Petru Rares deci cumva diametral opus fata de strand ...
Deci, inca o data - daca trec podul ala, exista vreo statie de autobuz / microbuz care sa ii duca si in oras, spre zona aia ...
Multumesc de raspuns inca o data ... imi sunt deosebit de utile aceste informatii.
Laura25 spune:
buflea, la o margine de strand (care nu e imens, se traverseaza in 10 minute pe jos dintr-un colt oarecare in cel diametral opus) se iese exact la podul care traverseaza Bistrita si ajunge la soseaua de centura (cea care vine dinspre Bicaz), efectiv la blocurile din Precista. Acolo, chiar la pod este statie de maxi-taxi/autobuz catre centru. Sau pot merge inca 5-10 minute pe strazile dintre blocuri si ajung la bulevardul principal ce traveseaza orasul dispre Bicaz spre Bacau.
Vara stradul este f. populat, deci nu se pune problema ca ar fi 'singuri in padure'. Dar e si aer curat si racoare. Cred ca e alegerea ideala pt copii: au hipodromul cu cai alaturi (sunt si concursuri organizate, plus poneii care plimba copiii prin strand, plus caii care ies zilnic la alergat pe hipodrom), au o gasca de topogane / scranciobe etc, sunt terase unde se poate manca, pot face plimbari de la strand, in sus, spre Batca Doamnei prin padure.
Toate astea la 10-15 minute de mers pe jos pana in oras, la prima statie de autobuz.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Laura25 spune:
buli, daca la 's-a deschis strandul' te referi la apa bagata in bazine, nu stiu ce sa iti spun ca nu am fost de cateva saptamani. A fost destul de rece la noi pana in urma cu cateva zile. Dar strandul este deschis tot timpul, noi mergem indiferent de anotimp pt toate celelalte atractii pt copii care sunt acolo (locurile de joaca, pistele pt role sau biciclete, terenurile de tenis si fotbal, caii de la hipodrom, linistea si aerul curat). Cred ca deja au deschis si terasele si tarabele cu inghetata si prostioare. Ai chef de o plimbare la Piatra? Hai! .
buflea, daca aveti timp si posibilitate de deplasare, eu cred ca ar merita facuta o excursie de o zi spre Tg. Neamt. Cetatea e refacuta si e amenajata super in interior, cu figurine in marime naturala care impresioneaza nu numai copiii, manastirile din zona (Agapia, Varatec, Manastirea Nemtului) sunt de vazut, plus zimbraria de la Vanatori unde sunt in mediu natural, in padure, zimbri, caprioare de toate marimile , plus alte pasari si animale. Acolo noi mergem mereu pregatiti cu 2-3 paini si adunam toate caprioarele la gard.
La intrarea in Tg Neamt, spre dreapta se ajunge imediat la casa memoriala I. Creanga , unde e amenajat alaturi un 'parc tematic', o curte in care sunt statuiete cu personajele din povestile lui Creanga, obiecte din vremea respectiva. E interesant pt copii.
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 buflea, daca aveti timp si posibilitate de deplasare, eu cred ca ar merita facuta o excursie de o zi spre Tg. Neamt. Cetatea e refacuta si e amenajata super in interior, cu figurine in marime naturala care impresioneaza nu numai copiii, manastirile din zona (Agapia, Varatec, Manastirea Nemtului) sunt de vazut, plus zimbraria de la Vanatori unde sunt in mediu natural, in padure, zimbri, caprioare de toate marimile , plus alte pasari si animale. Acolo noi mergem mereu pregatiti cu 2-3 paini si adunam toate caprioarele la gard. La intrarea in Tg Neamt, spre dreapta se ajunge imediat la casa memoriala I. Creanga , unde e amenajat alaturi un 'parc tematic', o curte in care sunt statuiete cu personajele din povestile lui Creanga, obiecte din vremea respectiva. E interesant pt copii. |
Excelent - multumesc mult - astea toate se pot face numai cu masina, nu ? Sau exista excursii ? In cazul in care au nevoie de masina, ne vom misca cu siguranta cand ajung eu acolo si pun mana pe vreo masina .
M-ati convins - daca pot ajunge in oras si nu raman izolati acolo nu ii mai mut din strand. Ideea era sa socializeze cu cat mai multi copiii, sa isi imbunatateasca limba romana si din cand in cand sa mai viziteze si rude.
La bazinele alea exista si cursuri de inot, sau cer prea mult ?
buflea spune:
Ah ! Si inca ceva - ce casuta ne recomandati sa inchiriem ? Ca vad ca sunt mai multe cartiere ...
Deci planul este sa stea cam 12 zile - 2 adulti cu 2 copii (maricei) si in ultimele 6 zile aterizez si eu in casuta lor - spre sa nu ma culce pe jos.
LoraG76 spune:
In cazul asta, eu cred ca cele cu etaj sunt recomandate.
De ce nu-i trimiti pe parintii tai in "verificare"? E cel mai simplu asa. Oricum, in strand vara e plin de copii pana tarziu. Pentru siguranta, eu zic sa-ti trimiti parintii acolo, e cel mai bine, in fond, vor sta si ei acolo. Acum na, sper sa nu fie prea agitata zona pt. ei.
Cand vei veni si tu aveti f. multe de vizitat, dar ei sa nu rateze plimbarea cu telegondola.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Lucrusoare la bazar umanitar
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
buflea spune:
Lora, parintii mei locuiesc in Bucuresti si sunt acum la mine. Vor pleca cu copiii in iulie in Romania si in August la Neamt.
Continui sa am intrebari :
- Casutele cu etaj din ce cartier fac parte, ca am vazut pe net ca sunt 3 cartiere
- Taica-meu, care sustine ca stie totul dar mereu se rataceste, spune ca sunt 2 poduri peste Bistrita - unul care e podul mare si al doilea care se numeste "punte". Statia aia de autobuz spre oras este peste pod sau peste punte ?
P.S. Pentru ca eu o sa stau 1 saptamana la Piatra - mi-ar face placere sa ma vad cu fetele de pe forum ... nu prea stiu cu cate dintre voi m-am intersectat pe la subiecte ... dar un "cico" la strand sau nu stiu, in alta parte, sunt gata sa servesc. Pot veni cu copiii sau fara - in functie de cum preferati si voi... era doar o idee, nici o obligatie
Laura25 spune:
buflea, statia de care povesteam este la punte, care punte este imediat la iesirea din strand. Podul este mai departe de strand, se merg cateva sute de metri de la strand pana la pod.
De casute nu stiu sa spun nimic, ca nu m=a interesat si nu le-am studiat niciodata la modul serios.
Sigur rezolvam sa ne vedem cand vii!