America - linii aeriene, hoteluri, info
Raspunsuri - Pagina 12
doruletz spune:
motanik, daca raspunzi "da" la intrebarea daca ai comis crime impotriva umanitatii, genociduri si acte teroriste atunci s-ar putea sa-ti refuze autorizatia de zbor:)) Altfel nu cred ca veti avea probleme.
Cred ca pretul la bagajele de cala depinde de companie si de tipul zborului, la Delta, pt zborul intern un bagaj e 25$. Dar din cate inteleg de pe sietul lor, la Delta bagajul se plateste chiar si la zborurile internationale.
http://www.delta.com/traveling_checkin/baggage/checked/index.jsp#us_eur
Noi traversam oceanul cu Air France si sper ca la ei nu a ajuns "moda" asta:)
Ne-a cam dat bataie de cap rezerverea la San Francisco, ne-am trezit cam tarziu, plus ca era vorba de 2 zile fix in weekend asa ca majoritatea hotelurilor bune erau deja complete. Cand rezervati acolo e bine sa o faceti mai din timp mai ales daca nimeriti in plin sezon ca noi. Am pierdut vremea si navigānd intre cartiere pana sa ne alegem unul, nu e simplu ca sunt multe locuri de vazut dar si cateva de ocolit. Pana la urma am ales Union Square, e centrul desi se pare ca e in apropierea cartierului semnalat ca "de ocolit" (Tenderloin).
Pt drumul intre LA si San Francisco nu mai facem nici o rezervare de aici, poate de pe drum, trebuie sa lasam calatoriei si o parte de surprize:)
Letitia1 spune:
Mota am fost la Thomson, i-am spus aleia ce si cum vreau, a zis ca-mi trimite o oferta prin email, ca nu e asa usor so o faca ad-hoc. Insa am gasit acolo 2 brosuri interesante, una se cheama America&Canada worldwide value, tailormade for you si cealalta e Rute 66 si contin tot felul de informatii despre zonele care vrem noi sa le vizita, hoteluri (vezi si poze) idei pe unde se poate merge, etc. Ma gindeam sa te duci si tu si sa-ti iei, sint gratis evident. In momentul cind imi trimite aia oferta iti scriu sa-ti spun ce si cum.
motanik spune:
Dorulet, parca azi ai zis ca pleci, asa ca distractie placuta si abia te astept sa ne povestesti cum a fost! Cu poze, evident!
Leti, nu cred ca am vreun Thomson in apropiere. Dar o sa ma uit. Si astept detaliile ce ti le da pe mail.
Luna viitoare apar si biletele pt iulie 2012, sa vedem ce preturi...
motanik spune:
Hello!
Leti, ai aflat ceva??
Noi intre timp am schimbat drastic datele calatoriei noastre si am si pus la punct zboruri si hoteluri, asa ca o sa dau detalii pt ca stiu ca Leti o sa vrea si daca mai e cineva interesat sa aiba idee.
In primul rand, diferenta intre lunile de vara si restul anului pare sa fie foarte mare. Asta, plus ce am aflat de la Dorulet ca iese in 50 grade in Las Vegas si eu as muri cred in asa calduri, invatata cu verile londoneze si 20 grade si vant :D, ne-au facut sa alegem perioada din preajma Pastelui, deci sfarsitul lui martie, inceputul lui aprilie, in total 16 zile.
Asadar am luat bilete Londra - New York prin Opodo cu KLM la aprox 670 lire pt doi adulti. Am avut un voucher cu discount 20 lire, dar am platit 13 lire pt taxa de credit card. In plus, daca iei prin topcashback (eu il folosesc la orice cumpar de pe net, sunt f seriosi si mereu mi-am primit banii inapoi de la ei), primesti 1.50% inapoi, cam asa ceva.
La New York am ales un hotel numit Verve Street, intrasem la cel pus de Alintaroma daca nu ma insel dar nu era disponibil pt datele noastre asa ca am tot cautat pana m-am oprit la asta. Nu e de 5 stele, nicidecum, dar are reviews ok pe booking.com si e foarte aproape de Manhattan, e langa metrou la Queens Plaza - deci e linie direct de la aeroportul JFK si e linie direct si catre Penn Station de unde trebuie sa luam apoi trenul pt Washington, plus restul e la o aruncatura de bat. Hotelul ne-a costat 300 dolari pt 3 nopti, plus 3.50 pe noapte taxe de-un fel plus 14.75% alte taxe (te omoara cu taxele, nici nu realizezi cat de mult se aduna in total...). A doua tura, ca ne mai intoarcem la final inca 2 nopti in NY, la acelasi hotel, pt 2 nopti 280 dolari plus aceleasi taxe.
Din New York am ales tren (Amtrak, multumita fetelor de aici) pana in Washington, face 3h25m si costa 98 dolari pt 2 persoane. La Washington a fost o problema ca ce era mai ok ca pret avea reviews proaste, ca sunt zone proaste, ca sunt adaposturi homeless langa si o multime de cersetori samd...asa ca aici am platit cel mai mult pt hotel, am ales Hilton si a costat 477 dolari pt 3 nopti, plus taxe 14.5%. De taxe nu scapam pe nicaieri.
Mai departe, din Washington mergem la Los Angeles cu avionul, am ales dupa indelungi cercetari de preturi American Airlines si am bagat un multitrip bagan aici in oala si intoarcerea din Las Vegas catre New York, cateva zile mai tarziu. In total avioanele astea deci aprox 610 lire pt 2 persoane. Am luat direct de pe site American Airlines.
In Los Angeles am ales un motel pe Hollywood Blvd, Hollywood Downtowner Inn, la fel si asta, nu extraordinar, dar f central, a costat 285 dolari pt 4 nopti, plus nelipsitele taxe de 14%.
Din Los Angeles catre Las Vegas noi am ales autocar Greyhound si nu pt pret (caci diferenta e f mica, am dat la autocar 84 dolari pt amandoi, la avion era 130 dolari pt amandoi) ci pt a vedea America si din masina. Plus ca la avion tot ar fi durat cateva ore pt check in si ajuns mai devreme la aero, plus pana ieseam, deci am preferat asta sa mai vedem si altceva, dureaza 6h drumul, oprire de 30min undeva pt masa.
Din Las Vegas, cum spuneam, am luat avion American Airlines inapoi spre New York unde mai ramanem 2 nopti si apoi zburam inapoi spre casa.
Asadar ne-am incadrat in ce ne propuneam, ba chiar mai bine, tot transportul ducandu-ne la aprox 1400 lire si cazarea la aprox 1200 lire.
De acum trebuie sa incep listele cu to do, asa ca orice alte sugestii mai aveti va foarte multumesc.
motanik spune:
Ah inca ceva.
Prin booking.com nu platesti hotelul si poti alege camere cu free cancelation, daca vrei sa anulezi cu pana la 24h inainte de prima zi de cazare nu te costa nimeni.
Insa datele credit cardului tb date ca garantie si unele hoteluri retin la momentul rezervarii o suma fixa care fie e 100 dolari (ca in cazul hotelului rezervat de mine pt NY), fie costul primei nopti (cum e cel rezervat de mine in LV) - suma care este returnabila. Presupun ca suma asta se va scadea din pretul total al camerei la plata la hotel, altfel in caz ca ma razgandesc si anulez o sa fie returnati banii in cardul meu.
Sunt o multime altele care nu retin insa nici un fel de depozit la rezervare.
motanik spune:
Tot eu.
Ma mai bate gandul la o nebunie. Am gasit excursie de o zi din LV la Grand Canyon, cu plecare dimineata la 7.15 de la hotel si intors seara in jur de 9.30. Avand in vedere ca o data mergem peste ocean doar (a doua oara nu mai am curaj sa zbor atat, cu siguranta ), chiar daca o sa fim super obositi, ma gandesc sa indes si excursia asta intr-una din zilele in Vegas (o sa avem dupa amiaza si seara cand ajungem si inca o zi intreaga in afara de asta cand am merge la canion).
A fost cineva asa? Astea sunt detaliile:
http://www.grandcanyontours.com/bussouth.html?gclid=CODeyPS_hKoCFQEa4QodKn6bzA
Any advice? Cum e la canion in aprilie? E prea frig? Exista sansa sa fie chiar si zapada? E vorba despre south rim. A mai fost cineva in perioada asta a anului? Riscam cu excursia asta?
Multam anticipat pt orice sugestie.
alintaroma spune:
Motanik nu stiu ce v-ati propus sa faceti la NYC dar daca vreti sa vizitati una-alta v-as mai recomanda asta:
http://www.newyorkpass.com/
Noi le-am avut de fiecare data luate ahead si iesi mult mai ieftin decit daca ai plati bilet individual la fiecare atractie in parte. Iar uneori datorita acestui pass am skip multe cozi de asteptare ca ne lua inainte . Le poti si plati online si ridica de la un birou de pe 45th street with Broadway undeva daca imi amintesc eu bine, caci nu stiu cam cit v-ar lua pe shipping ptr anglia. Noi am platit o nimica toata. Au pass-uri ptr 3 zile sau 7. Iar la subway va recomand din nou sa va luati passuri ptr 7 zile (parca asta au minim , daca nu ma insel) dar oricum e infinit mai convenabil decit sa te dai cu taxiul.
Suna bine planul vostru
motanik spune:
Multumesc ALinta, am salvat linkul si cu siguranta ne vom lua si noi (dar atunci mai aproape). Madame Tussauds nu aveam pe lista dar vad ca e inclus si poate avem timp rapid si pt el. O sa vizitam la greu alea 3 zile cat suntem acolo si lasam shoppingul pt cand ne intoarcem la final. Deci o sa iau 3 day pass probabil.
Edit: despre transport, ma gandesc daca nu mai bine sa luam passes cu tot cu bus tours incluse. Diferenta e de la 135 dolari la 190 dolari de persoana pe 3 zile. Ati fost cu busul la atractii, hop on hop off? Sau sa luam metroul? Un metrocard pe o saptamana e 29 dolari, noi stam doar 3 zile la dus, 2 la intors (dar intoarcerea e peste 2 saptamani aproape...). Altfel vad ca e occasional pay per ride, platesc 10 dolari si calatoresc de ei, cu 2.10 calatoria.
Cartele pe o zi nu sunt?
alintaroma spune:
Motanik, noi nu am luat bus tour - hop-on/off dar doar ptr ca nu se potrivea programul nostru si destinatiile cu opririle lor. Ei au puncte/trasee clar stabilite. Si poate unoeri mai si astepti dupa ei in statii, nu mai retin la ce intervale vin. Ptr noi subwayul a fost perfect. Asa avuram pass ptr o saptamina. Nu stiu daca au pentru doar o zi , poate stie altcineva sa iti spuna. Am luat night-tour cu ei in schimb si a fost grozav de frumos. Am parca ceva poze de la NYC de prin 2008 caci cele de anul trecut nu le-am mai pus pe webshot ...
http://good-times.webshots.com/album/565419087blzNqi
motanik spune:
Multumesc pt poze. Ai o fetita tare draguta!
Hop on hop off noaptea? Nu m-am uitat eu bine dar parca nu am vazut decat pe zi. O sa mai caut. Desi nu stiu daca vom rezista noaptea pana tarziu, mai ales ca pt noi va fi cu 5 ore inainte totul :D Arata insa f fain in poze.
Alta intrebare: turul cu vaporasul pana la Statuie - cam cat dureaza? Pleaca vaporase la intervale scurte de timp?
Am vazut ca ofera un ghid al atractiilor daca luam NY Pass, ne ajuta ala sa ne descurcam pe acolo sau tb sa mai iau altul? (eventual sa il aduc cu mine de acasa)