America - linii aeriene, hoteluri, info
Raspunsuri - Pagina 13
alintaroma spune:
Motanik, m-am exprimat eu gresit cred . Nu au hop-on/off noaptea ci noi am luat separat un tur de noapte care il ofera ei. Noapte insemnind de la 10, parca ... asteapta sa fie suficient de inserat ca sa poti admira orasul luminat :).
Ghidul care vine cu passurile e destul de cuprinzator. explica fiecare atractie in parte. La turul cu vaporul am sunat inainte la un numar provided de ei in ghid, sa vedem la ce ore au plecarea. Ca durata M-am uitat pe pozele de anul trecut in medie dureaza cam 2 ore - turul cu vaporasul in jurul insulei. Asta nu opreste la Statuie. Daca vreti sa mergeti la statuie sunt curse diferite. Dar din cite imi amintesc scrie in ghid ce si cum.
doruletz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui motanik In Los Angeles am ales un motel pe Hollywood Blvd, Hollywood Downtowner Inn, la fel si asta, nu extraordinar, dar f central, a costat 285 dolari pt 4 nopti, plus nelipsitele taxe de 14%. |
acum am citit aici si m-am uitat pe harta sa vad unde e hotelul vostru ca noi tot am ajuns la capitolul (durereros:))) de puricat conturile si facut comparatii preturi:) Voiam sa zic ca desi e pe aceeasi strada pare destul de departe de Chinese si Kodak Theatre, acolo unde sunt stelele si mainile de staruri in ciment. Sunt 3 statii de metrou (2,2 mile pe jos) deci pregatiti-va de transport in comun:) (pe mine m-au traumatizat distantele in LA si cu masina si fara:)
Din comparatii ne-am dat seama ca pentru noi hotelul din Hollywood a fost de fapt cel mai scump desi de departe cel mai bazic dintre toate.
Au fost deasemenea scumpe hotelurile la care nu am avut rezervare (au fost vreo 3) si ne-am dus asa, la nimereala. Am nimerit f bine doar ca am luat ceea ce mai ramasese adica ceea ce era mai scump.
Dupa cum unii dintre voi stiu deja:), ne-am intors de vreo doua saptamani din calatoria in vestul salbatic dar am avut nevoie de un timp de re-adaptare (mai ales cupilu). Acum facem bilanturi si incercam sa ne re-imprietenim cu conturile si cu bancherul :))
Pentru alte detalii:
http://vacantainvestulsalbatic.blogspot.com/2011/07/ziua-cea-mai-lunga.html
cu precizarea ca articolele au fost scrise de la fata locului, pe genunchi (la propriu si la figurat:)) si nu le-am mai corectat ulterior asa ca veti scuza voi greselile si inexactitatile :)
josefine spune:
Exista si one day pass pentru metrou. Si mai exista sa platesti doar o calatorie. Transfer metrou-autobuz e gratuit daca se face intr-un interval de doua ore.
Eu prefer sa merg prin NY, nu am facut niciodata un tur ca lumea. Desi am stat acolo si inca ma mai duc, am vazut doar o data statuia. Asa ca probabil un hop on and off e excelent, macar pentru o zi:)
Taxiurile sunt scumpe, dar sa mergi e o placere!
motanik spune:
Dorulet, dar bus? Sigur tb sa fie. Macar sa mai vedem ceva. Le-am grupat eu si imi ies toate intr-o zi, Walk of fame, turul caselor in Beverly Hills, Forest Lawn. Si cred ca ne ramane si timp de shopping. Si cred ca mergem si la Universal, desi noi nu ne urcam in masinute, tractorase samd dar sa nu regretam apoi ca n-am fost, macar la platourile de filmare.
Josefine, multam de pont. Mai aproape de plecare o sa luam anticipat probabil new york pass, sa vedem.
Edit: Dorulet, cand vorbeam pe la inceputul subiectului despre preturi si cat ar costa o astfel de calatorie, ziceam niste sume...aprox 5mii lire (6mii euro). Am fost pe aproape? E ok? Voi ati fost trei. Mancarea de ex pt 2 saptamani se incadreaza intr-o mie de dolari? Noi suntem 2 ce-i drept dar facem socotelile :)
Elle_23 spune:
Motanik o mie ptr doua sapt e ...more then enough ptr mancare. Si inca o chestie ptr Universal rezervati-va o zii intreaga (s-ar putea sa folositi doar jumate dc zici ca nu incercati the rides)dar dc o sa va razganditi si incercati macar unele sa aveti timp si sa nu fiti pe fuga, parerea mea :-)
De asemenea ar fii de recomandat sa fiti ocolo la ora deschiderii, nu e asa multa lume la inceput.
motanik spune:
Da, da, o zi intreaga avem pt Universal. Si daca tot te-am prins Elle, spune-mi te rog daca are sens sa mergem si la Staples Centre in LA, avem ce face acolo?
Cat despre mancare, suna mult o mie in prima faza dar ca socoteala la cat stam inseamna vreo 70 de dolari pe zi, cu o masa seara la un restaurant (gen TGI de ex, nu ceva fancy) si ziua pe unde apucam, plus o apa, un suc, o rontanea cine stie ce luam pe drumuri...nu mai suna chiar asa mult. Dar sper sa ai dreptate