America - linii aeriene, hoteluri, info
Raspunsuri - Pagina 11
doruletz spune:
motanik, da'de ce trebuie agentie? aveti un an in fata, timp destul sa planuiti singuri cum vreti. Timpul petrecut planificand face parte din farmecul calatoriei, cand cauti hoteluri te informezi despre oras, despre cartiere si locuri de vizitat, te visezi deja acolo, de ce sa-l lasi pe altul sa o faca in locul tau si sa-l mai si platesti pentru asta?:) Acum cand totul se poate face pe internet si cu tot timpul pe care il aveti in fata, chiar ar fi pacat...
Noi am inceput prin a cumpara ghidurile de "hartie": lonely planet dar si "routard", cel mai cunoscut aici, am mai citit pe forumuri dedicate voiajelor, e unul cunoscut (voyageforum) in franceza, cu siguranta sunt si in engleza, chiar lonelyplanet cred ca are un forum activ... si incet incet ne-am facut un plan cu ceea ce am vrea sa vedem. Apoi am inceput sa excludem ceea ce ne-am dat seama ca nu se poate (death valley, yosemite etc) si am inceput sa cautam informatii, hoteluri, masini etc pt locurile care ne-au ramas pe lista.
Ne-am apucat sa facem planurile abia acum o luna desi biletele le avem de prin februarie!
Io zic sa incercati intai sa planificati singuri si mai tarziu sa va ganditi la vreo agentie.
Nu, nu ne-am gandit sa venim cu dolarii de acasa, cred ca doar cardurile le vom folosi, asa am facut si data trecuta. Sper doar sa ramana € cocotat fata de dolar si luna viitoare:)
Letitia, plecam pe 4 iulie, ne intoarcem pe 24 deci aproape 3 sapt. Initial ne gandisem si noi la doar 2 saptamani dar cum primele zile sunt un pic pierdute din cauza de decalaj orar, am prelungit. Acum ne dam seama ca nici alea nu sunt de ajuns:) Sigur ca o sa vin sa spun tot aci la intoarcere :)
Letitia1 spune:
doruletz, ma duc la agentie numai ca sa vad ce ma sfatuiesc ei, poate ei stiu ceva ce eu nu stiu, dar in final cred ca o sa cumparam tot de pe internet. Eu una nu-s foarte buna la planificat de aia ma gindeam ca ar fi util sa intreb si un ghid turistic.
Eu nu am avut jet lag cind m-am dus in Florida, numai cind m-am intors am fost ne-om vreo 3 zile, asa ca eu sper sa nu pierzi nici o zi cu fusul orar. Da, si eu ma gindeam sa alocam vreo 2 saptamini jumate sau 3 saptamini acestei excursii ca sa ne tihneasca.
Wow, mai ai putin si pleci. Cred ca ai emotii.Iti doresc o vacanta superba si te asteptam cu vesti.
motanik spune:
Asa e, Dorulet, de asta am zis ca noi ne cautam singuri, dar sunt curioasa cat ofera agentia ca pret la asa pachet.
Btw, am uitat sa mentionez,Leti stiu ca si voi sunteti cetateni britanici - nu avem nevoie de viza, dar avem nevoie de autorizatie de calatorie, scriu in cazul in care nu stii (desi inteleg ca ai mai fost in State) de autorizatia pt calatorit in US pt statele ce fac parte din Visa Waiver Programme (intre care si Franta - Dorulet, presupunand ca sunteti cetateni francezi, ati aplicat pt autorizatie?):
http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/id_visa/esta/
Edit: tot pt Leti, de ex am dat acum aiurea un multitrip pe opodo pt mai 2012, ca mai departe nu merge deocamdata, am pus leg 1 Londra - New York, leg 2 New York - Los Angeles si leg 3 Los Angeles - Londra si iese la 760 lire de persoana, asta fara sa caut datele cele mai ieftine sau zile anume, pur si simplu puse la intamplare cu cateva zile distanta intre ele.
Cred ca in iulie vor aparea zborurile pt iunie 2012 si in august vor aparea si cele de iulie 2012 asa ca sa fii pe faza atunci.
Letitia1 spune:
Edit: tot pt Leti, de ex am dat acum aiurea un multitrip pe opodo pt mai 2012, ca mai departe nu merge deocamdata, am pus leg 1 Londra - New York, leg 2 New York - Los Angeles si leg 3 Los Angeles - Londra si iese la 760 lire de persoana, asta fara sa caut datele cele mai ieftine sau zile anume, pur si simplu puse la intamplare cu cateva zile distanta intre ele.
Wow! si tu crezi ca e safe sa cumperi de pe site-ul asta? Asta e problema mea cea mai mare.
Mota, noi am fost in State in 2007, dar stiu ca s-a schimbat legislatia de atunci. Aoileu, multumesc ca mi-ai spus. Da, o sa ne trebuiasca si asa ceva.
Dorulets, a fost greu sa obtii asemenea autorizatie?
motanik spune:
Leti, de ce sa nu fie safe? Opodo e agentie serioasa, eu am mai luat bilete prin ei, erau mai ieftine decat direct.
Prietena mea a fost acum vreo 2 ani la NY si raspunsul la aplicatia pt autorizatie l-a primit in cateva minute. Poti sa aplici din timp si fara sa ai detaliile avioanelor, hotelurilor samd, dar cred ca e de preferat sa o faci dupa ce le ai totusi, sa nu existe vreun motiv de refuz. Costa cativa dolari de persoana acum, inainte era gratuit.
Dar Dorulet trebuie sa stie mai bine, presupunand ca stie deja despre asta.
Eu la hoteluri caut prin booking.com ca nu trebuie platit pana la data check-in-ului in hotel si poate fi anulata rezervarea fara nici o penalizare daca se face pana cu 48 de ore inainte (parca...sau 24?) Anyway, e bine ca poti gasi apoi altceva mai fain si nu trebuie sa pierzi bani daca anulezi ceva ce ai platit deja prin alt site.
Letitia1 spune:
Multumesc Mota. faptul ca ai mai luat e incurajator. Da, am sa-l folosesc. Inca nu am ajuns la Thomson, poate miine. Is curioasa foc ce-mi spun.
doruletz spune:
autorizatia am obtinut-o 'in direct', dupa ce am terminat de completat formularul. Iti spune sa o imprimi imediat da' cica daca o pierzi n-are nimic ca oricum figurezi in baza lor de date. Noi am specificat doar hotelul din primele nopti la Las vegas. Costa vreo 14$.
Si noi folosim opodo demult, nu e nici o pb cu ei.
Despre jet lag, intradevar e exagerat spus ca sunt pierdute primele zile, sa zicem doar ca nu suntem in forma maxima. De fiecare data cand traversaram oceanul (dar niciodata cu decalaj asa de mare, max 7 ore) in primele zile adormeam la 20h00... avantajul era ca la 6h00 eram fresh in picioare, gata de descoperit locurile:)
Noi tot n-am rezervat hotelurile la san francisco si nici pe drum dinspre LA asa ca ma duc sa ma apuc de cautat:)
alintaroma spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Letitia1 Cu New York-ul nu stiu ce sa zic, am o prietena in USA si tot incearca sa ma convinga ca nu e nimic de vazut in NY si ca e foarte periculos, ca sint multi drogati care vor sate jefuiasca.... Aproape ca a reusit sa ma convinga. Nici barbata-meu nu prea vrea New York, de aia s-ar putea sa ne axam numai pe coasta de vest, LA,LV, ceva canioane si Yosemite park, etc inca nu stiu. |
Haideti mai ca nu-i absolut deloc asa. NYC ramine unul dintre cele mai safe orase din USA. Eu am fost de 2X pina acum ca turist (2008 si vara trecuta) si m-as mai duce de vreo 5 ori ca inca mai am ce vedea. E un oras deosebit de frumos si unic. De fiecare data am stat cam cite o saptamina si in 2008 cazarea a fost facuta intr-o zona destul de spooky (s-au ocupat niste prieteni de asta :) si cu toate ca ne intorceam seara de seara la hotel dupa miezul noptii nu ni s-a intimplat nimic si nici nu m-am simti amenintata de vreun pericol. Eu nu vreau sa va conving de nimic, dar ar fi pacat sa ratati asa o frumusete de oras doar din considerentele astea
Ca doar nu mergeti in Harlem
Mai vreau sa va sa spun, caci poate stiti sau nu, dar la zborurile interne nu aveti inclus in pretul biletului de avion decit bagajul de mina. La fiecare valiza aveti taxa de $50/way. Deci daca zburati dus-intors din NYC-LA va costa $100 fiecare valiza. Sa luati si asta in considerare cind hotariti daca alegeti avionul sau masina inchiriata.
motanik spune:
Dorulet, mersi pt raspuns. Sper sa nu fie mare filozofie autorizatia, adica sa nu existe vreun motiv sa ne dea inapoi cumva.
Bafta sa gasesti hoteluri bune si ieftine!
Alinta, nu stiam treaba cu bagajul, multumesc pt pont. Deci tot mai bine e sa las cumparaturile pt finalul excursiei, la NY.
Inca ceva, cum e vremea in iulie si pe o coasta si pe cealalta? E ingrozitor de cald? Acusorul mi-a zis ca nu e asa rau in NY.
Letitia1 spune:
Alinta multumesc mult pentru incurajari. Asa cred si eu, doar nu ma duc in nu stiu cartier de drogati.