Iar scandalizare generala

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui AnaisG
Concret, ce au de castigat sau de pierdut daca alti copii sunt alaptati mai putin sau deloc?

Mie imi pasa de copii. Punct! Si doar la ei si la binele lor ma gandesc.
Statistic vorbind, e lucru dovedit ca bebelusii alaptati cu formula sunt mai predispusi la infectii, alergii si boli cronice, sa nu uitam de obezitate.
Ce alege mama sa faca, e treaba ei. Sa nu uitam totusi ca multe mame uita ca e si treaba bebelusului cum e hranit, doar ca el nu poate spune ce alegere ar face.

Daca alapteaza sau nu, e problema familiei respective. Problema societatii e sa promoveze principii sanatoase si cel mai sanatos pentru bebelus e alaptatul si nu formula. Daca mama poate alapta, ar trebui sa o faca. Daca alege sa nu o faca din motive egoiste, e in primul rand pierderea bebelusului.

Cat priveste corpul umna, nu vad ce mare scofala e aratatul partilor in public. Nu fac nudism, nu ma atrag revistele deocheate, dar nici nu vad ce asa mare problema ca unii se expun, daca asa se simt bine. Stiu ca exista o infractiune numita 'expunere indecenta', dar eu nu ma uit la un om gol daca nu imi place. Intorc capul. E treaba lui cum umbla pe strada sau daca face pipi la copac. E treaba ei daca isi arata nurii superbi sau mai putin superbi, mici sau mari, zbarciti sau fermi. Cred ca unele persoane au mari complexe in legatura cu corpul lor si si le exprima prin scandalizarea asta. Mare scofala, se vede o tzatza intr-un decolteu adanc sau un cuc cand face un nene pipi. Daca pe unii deranjeaza atat de tare pielea de acolo expusa, poate ar trebui sa nu umblam nici cu maneca scurta...nu mai departe de acum cateva sute de ani era un mare Nu sa ti se vada piciorul mai sus de glezna. Eu ca musulmanele nu ma imbrac si pace, oricat de scandalizate s-ar simti unele persoane. Daca Dumnezeu nu voia sa avem anumite parti, nu ni le mai facea. Hainele au fost inventate doar sa tine de cald, nu sa ascunda anumite parti ale corpului...

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

in societatea noastra e nevoie de ajutor pt alaptare. Nomal ca deranjeaza sa vezi greseala majora din jur, daca esti un om ok, te deranjeaza, asa cum te deranjeaza sa vezi cum fura unul in autobuz.
Mie mi se strange sufletul de fiecare data cand un bebelus e intarcat de-aiurea.
Pur si simplu asa simt.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Bine punctat Anais.
Eu nu as putea alapta in public. Si cred ca se poate duce mama si bebeul undeva linistiti, oriunde ai fi, ca sa alaptezi, si sa nu stai in vazul tuturor.

Sau poate ai putea merge tu, undeva, linistita! Ei, nu-i asa ca ai posibilitatea asta?

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Mie imi plac oamenii care vor sa sparga barierele. Foarte bine a facut! As vrea sa fie cat mai multi oameni din acestia.

Am constatat ca noi nu mai stim ce e aia notiunea de libertate. Asa cum o inteleg eu, libertatea este definita prin ce inseamna sa nu faci: cea ce faci sa nu ii ingradeasca libertatile celuilalt. Gresesc? Daca da, de ce?

Cu ce a ingradit libertatile celor din jur? Cum l-a ingradit pe Madalin Voicu? Cum te-a ingradit pe tine en_kvinna si ceilalti ca ea?

Mergi la inceput

si mai e ceva, intarcarea -recoce e nasoala si pt ca mama ar putea beneficia de o libertate extraordinara in cele 5,6 luni de alaptat exclusiv, pur si simplu nu depinzi de nimeni si de nimic.

discutia e destul de danca, nu e locul aici.
cert e ca e descurajant ssa vezi la noi intara procentele pe invers, si anume ca doar 12% dintre copii mai sunt alaptati la 3 luni.
Chiar asa 88 % dintre femei au [rob;leme insurmontabile?
uite ca eu nu cred asa ceva, cred ca sunt descurajate, ca nu sunt bine sfatuite si ca sunt mult, mult prea fricoase.

Frica asta fiind indusa de reclamele la LP, care iti insereaza in cap ideea biberonului.

A devenit o chestie culturala, bb asociat cu biberon.
nasol de tot.

Deci da, consider ca trebuie adoptat codul de marketing.

si ca alaptezi 2 ani sau 8 luni, intr-adevar ca e treaba fiecareia, unele [oate dupa o varsta sunt obosite, nu mai gasesc placere in asta etc etc, dar cata vreme dpdv biologic coprul uman e facut sa primeasca lapte matern pana pe l 5, 6 luni, ca nu porea poate procesa alte alimente (vezi procentul de colici la bb cu formula...), cred ca un pic de straduinta e necesara.

Evolutie nu e tot una cu progres. Putem evolua si in rau.
partea cu alaptarea a evoluat in rau, de acolo protestele samd.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Citat:
Si cred ca se poate duce mama si bebeul undeva linistiti, oriunde ai fi, ca sa alaptezi, si sa nu stai in vazul tuturor.

mda, sa se duca incotro vad cu ochii, la naiba sau de preferat sa se evapore. Punem umbreluta "sa se duca undeva linistiti mama si copilul"
Ce are sula cu prefectura, chiar nu se intelege cuvantul hrana-hranit copil? De unde pana unde conotatii sexuale sau excretoare aici? Credeti ca mie mi-a placut, aveam asa fetisuri cu alaptatul in public? Dc imi cere copilul, urla de nu mai stiu nici cm ma cheama, tre sa ce? Caut un loc sa ma feresc de astia cu conotatii si oripilari la ei, dar ma intereseaza in primul rand sa imi linistesc copilul. Numai aici in Ro si culmea si pe desprecopii, si iar culmea! de la femei-mame! aud prostii, da prostii! cu riscul oricarui cartonas, de genul asta. Alaptat la cerere dc tii cont de copil, de ritmul lui, de personalitate, de copil. Alaptat la cerere dc vrei sa mai ai lapte. Pai cum se pupa asta cu programul, ca pana la urma acolo ajungi, dc nu vrei sa ii provoci indignare privitorului? CUM? E o prostie sa fie luat ca lauda de sine ca X a alaptat o perioada indelungata. Eu sunt o mamica dintre cele care nu si-a propus cat. Asa a iesit, pt ca asa vrea copilul meu, iar eu nu pot efectiv sa limitez ceva atat de important pt ea, necesar. Nu am niciun cuvant de zis indif dc imi place au ba, nu sunt intrebata.. Dar da, dc oripilam, pai nu ne ramane decat sa le smulgem sanul din gura sau sa ajungem la cu-cu ca tre sa stam incuiate in casa, pedepsite ca am ales firescul si ca putem sa o facem, ca avem cu ce hrani copilul. Pe mine ma oripileaza gandirile de genul si holbatul indiscret al acelora care nu au altceva mai bun de facut decat sa se holbeze indignati, scarbiti, extaziati, induiosati, curios, egal. Este ca si cum i-as numara imbucaturile oricui la masa. Si problema nu e la mine. nici la oricare alta mama care isi hraneste copilul in public.
Hai sa pedepsim copiii care nu folosesc recipiente pt hrana ci vor lapte de la mama, care nu folosesc minciunele ca sa se linisteasca, ei nu au dreptul sa stea la aer ca aceia hraniti cu LP, nici ei, nici mamele lor. Vrei lapte natural, vrei sa faci nani la san? Nasol! Las ca iti scot eu gargaunii din cap mai copil de o zi! Te invat eu manierele si decenta!
Dar ce-ar fi sa nu mai manance nimeni in public ca e rusine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaisG spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Citat:
Si cred ca se poate duce mama si bebeul undeva linistiti, oriunde ai fi, ca sa alaptezi, si sa nu stai in vazul tuturor.

CUM? E o prostie sa fie luat ca lauda de sine ca X a alaptat o perioada indelungata.

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Din moment o parte din cele care alapteaza mai mult de 1-2-3 luni sugereaza (mai mult sau mai putin subtil) ca celor care nu alapteaza o perioada indelungata nu le pasa de binele copiilor sau nu stiu care-i acel bine, e absolut evident ca atitudinea e una de superioritate, prin urmare, de lauda de sine. Ceva de genul "alaptez mult, deci imi pasa de copil, tu nu ai alaptat, prin urmare esti o mama egoista / care nu isi iubeste copilul suficient".

Mergi la inceput

nu e adevarat, singurele care gandesc asa ceva despre ele si extrapoleaza sunt cele care se simt cu musca pe caciula.

uite, eu am o prietena, cea mai buna prietena din scoala. la primul bb a primit sfaturi gresite, oboseala samd, a intarcat devreme si zicea ca nu inteleg, ca ea nu avea lapte! (scotea 150 ml cu pompa....)
la al doilea copil si-a dat seama ca avea f f mult lapte si la primul, doar ca au fost greseli de alaptare.

Nu toata lumea are noroc de medic care sa ajute...

Nu inteleg cu ce iti pica nasul sa recunosti ca ai gresit?
de trebuie ai gresit sa insemne acuzatie ?
e doar o realitate.

Cine alapteaza poate face multe alte greseli in creseterea copilului, eu una zic sarumana cand mi se atrage atentia! Ca nimeni nu e perfect!

dar in cocieatatea noastra e asa o fuga de vina si responsabilitate, cum ne simtitm un pic vinovati alungam starea asta imediat, sa nu ni se lezeze orgoliul, cand ar trebui sa multumim daca ni se deschid ochii.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Sa fie sanatoase cine zic asa! Si cei care se uita in gura lor!
Este fix treaba mamei si a copilului ei cum si cat. Si mai ales a copilului. Insa la cate aberatii se perpetueaza de jde ani mai ales din randul generatiilor mamelor noastre, deci actualelor bunici-vecine,matusi,tanti de la alimentara, plus medici din oraselul lu' Habarnam, nici nu ma mir ca apar si pareri radicale pro alaptat, pt ca da! se renunta mai degraba repede, decat "usor", tocmai pe motive de "galerie" si pareri "avizate" anti alaptat taman cand proaspata mamica e fix proaspata mamica, nesigura, , obosita, nelinistita, ingrijorata, hormonizata.
Si eu as fi facut la fel dc fiica mea nu se incapatana sa refuze sistematic suzica si LP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Las ca iti scot eu gargaunii din cap mai copil de o zi!

Exagerezi f tare.
Aici nu e vorba de un nou nascut, ci de un copil , de peste 18 luni, care , in mod normal ar trebui sa aiba alimentatie completa.

Nu discutam de un bebelus care nu mananca altceva in afara laptelui.

Sa alaptezi un copil de +18 luni in parlament, mi se pare exagerat si , prin urmare a primit ce a cautat, provocand.

A vrut demonstratie?...asta e, a primit si raspunsul pe masura.

Mergi la inceput