Lapte de vaca de la ce varsta?

Lapte de vaca de la ce varsta? | Autor: oana_lex82

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor..am aceasta nelamurire...baiatul meu implineste joi 1 an.....am o prietena al carei baietel are 1 an si 3 saptamani si vrea sa il treaca pe lapte de vaca...Eu inca nu-s pregatita sa fac acest pas asa ca voi merge in continuare cu Nestle Junior 1+...Ce avantaje si dezavantaje exista in ambele situatii..? Adica, care dintre cei 2 copii are mai mult de castigat? Eu nu ma uit la pret..nu ca as avea bani ca Becali dar cand e vb de copil eu si sotul ne lasam pe ultimul plan...Deci cum e mai bine pt copil? Prietena mea zicea ca laptele de vaca contine grasimi esentiale in dezvoltarea creierului..eu insa stiu ca laptele de vaca e ff sarac in fier...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Daca ai ales LP f bine faci, mergi in continuare cu el, clar are mai multe avantaje decat laptele de vaca.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Daca hranesti copilul cu lapte de vaca si nu-i suplimentezi fierul, o sa se anemieze. Laptele de vaca, nu e intotdeauna sigur (Vaca respectiva poate transmite diverse boli prin lapte). Pe de alta parte, mai putina procesare a laptelui, inseamna si o calitate nutritiva superioara.
Baietii mei n-au tolerat laptele praf sau pe cel de vaca de la magazin. Adica erau alergici la "ceva" din laptele respectiv (inclusiv laptele HA). Culmea e ca laptele de vaca de la tara e ok pentru ei, adica am scapat de problemele alergice. Bine, asta s-a intamplat dupa 1 an, cand nu au mai supt. Fetita mea a fost alimentata cu lapte praf si nu i-a mers prea rau. Numai ca dupa o amigdalita urata, a refuzat laptele praf si am trecut intai la lapte cu fructe si apoi la lapte de vaca de magazin. Mai mult de un an a fost plina de bubite, ca noi suspectam alergie la altceva. Am realizat ca gresisem abia cand am trecut-o si pe ea pe vaca de tara si am scapat de urticarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Laptele de vaca are continut mic de fier si continut mare de grasimi.
Baietelul meu a baut lapte praf pana la 3 ani si la fel va bea si fetita mea (care are 1 an si 8 luni). Cu lapte de vaca ii prepar orez, taitei, dar seara si dimineata bea cate 210 ml de lapte praf (nestle junior 1).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Deci formula e mult mai ok..ma bucur ca am luat decizia corecta..Mentionez ca n-am alaptat deloc pt ca n-am avut lapte din cauza stresului..asa ca eu consider ca, cu atat mai mult trebuie sa ii dau formula in continuare..mai ales ca e anemic de cand avea 3 luni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

mai putem adauga faptul ca multi copilasi se constipa in momentul in care incep sa bea lapte de vaca.
prietena ta ar trebui sa caute mai bine informatiile, grasimile esentiale pentru dezvoltarea creierului se gasesc in alte alimente.
oana, ce ai vrut sa spui prin anemic ? copilului tau ii lipseste calciul sau fierul ? cine ti-a spus ca e anemic, pe ce baza ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Calciul ..medicul mi-a spus...are fontanela inca ff mare pt varsta lui in ciuda faptului ca ii dat de 6 luni cate 6 pic Vigantol /zi..are si coastele destul de evazate...Pielea de pe langa unghiile de la manute se exfoliaza ff tare si mereu are sange la degetele.....I-am dat si fier la recomandarea medicului dar mai putin de 1 luna pt ca nu facusem nici o analiza la sange din care sa reiasa lipsa de fier...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

eu i-am dat celui mare pana la 3 ani jumate lapte praf,milumil 2,3 junior,acum celui de 2 ani ii dau de vaca dupa buget,eu i-am dat lapte nan pana la 1 an si pana la 1an jumate cereale si derivate din lapte si abia pe urma lapte de vaca ..dar daca poti categoric lapte praf e mai bun dupa 1 an..iar daca tot ii da prietena ta lapte de vaca sa-i dea macar cel cu grasime putina si UHT

Mergi la inceput

Am reusit sa o conving sa il mai lase pe formula..deocamdata merge pe mana mea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

fetita mea are aproape 4 ani si bea in fiecare zi 500 ml de lapte formula, ii dau de obicei milumil, am incercat si cu nestle junior, insa schimbarea laptelui a coincis cu o constipatie puternica, asa ca am revenit tot la milumil.
vezi ca in magazinele real si kaufland e promotie in aceasta perioada, o cutie de 1200 g milumil 1+ sau 2+ costa 48 ron. si la nestle junior e promotie in carrefour, doua cutii de 900 g costa 58 ron.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Ms mult pt informatie Corina, chiar azi merg sa cumpar..pt ca de maine piticutul are 1 an..deci schimbam lapticul!

Mergi la inceput