Ce facem vara asta?
Raspunsuri - Pagina 3
blackgirl0 spune:
Stai in Bucuresti, vor fi cel putin 4 luni de caldura (am inclus si luna septembrei). Ce vei face cu copila atunci? O vei scoate noaptea afara? O tii doar in casa? Va stramutati resedinta de vara la tara (poate fi si asta o varianta, mai iesiti din asfalt si betoane). Te plimbi prin mall-uri ca doar este mai racoare? Si eu care credeam ca in Capitala sunt totusi niste parcuri mari, zone pline de verdeata in comparatie cu alte orase.
p.S. Sugestie: vino la Predeal! Vara trecuta doar o data m-am incaltat cu sandale pe picior gol, asa de frig este. Si in fusta/rochie niciodata!
Leditia spune:
Daca scoti fetita dim si dupa-amiaza sau seara este f ok si nu pateste nimic.Intre timp mai doarme,te mai joci cu ea,dansati..ca spui ca nu sta sa-i citesti/arati diverse.Sau o poti duce la un loc de joaca,in vacanta,la munte,la mare..asta daca iti permiti.
Am stat si in Bucuresti si stiu cum sunt verile acolo..Dar sunt atatea parcuri acolo si atatea posibilitati de distractie..imposibil sa nu gasesti ceva.
Eu il scot dim si seara afara,insa din alte considerente,ca al meu chiar sufera de caldura si noi avem probleme mari,plus ca are si un program destul de incarcat.
Insa umblu cu apa dupa mine,insist cu apa,ii dau cu crema de protectie..pe cap vrea numai caciula(a facut o fixatie,taman acum:) ),asa ca pica..numai el ar fi in maneca scurta,dar cu caciula in cap:)))Plus ca nu mai scap eu de el acum,imi aduce hainele si striga intr-una paaaa,pana il duc pa :))
Blackgirl..offf,ce bine o fi la voi,racoare,nu te coci in casa si nu te topesti pe strada:))Evident ca tu vei spune..eee,ce fain e acolo la voi:))
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mickey_Pooh Noi cu frigul nu am avut probleme, nu stiu daca eu sunt aia ciudata ca o scoteam asta iarna si in primavara asta capricioasa...dar refuz s-o chinui cu soarele. Nu e deloc barbarie, e logica...dar daca bebeii vostri se simt bine la plimbare pe caldurile astea, atunci plimbari placute! |
eee,nu e nici o logica, nu e cazul sa intram in polemici, expicatii, dar nu chinui copilul afara la 25-30 grade, repet- hidratat, imbracat si protejat corespunzator....
si eu/noi scoatem copii afara iarna, dar nu se compara nimik cu vara.In vacante ce o sa faci?
In fine, este alegerea ta sa nu oferi copilului miscarea si plimbarile de care cu siguranta are nevoie.
discuta serios treaba asta cu un pediatru bun, in care ai incredere.
VARA PLACUTA!
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
Mickey_Pooh spune:
Din cate stiu eu polemicile se refera la contradictii pe teme literare, ori forumurile sunt departe de asta.
Nu am cerut aprobari sau sfaturi referitoare la cresterea copilului, ci doar alternative la plimbari. Unde e toleranta asta pe care o tot slaviti cand dati de cineva cu pareri diferite?
andacos spune:
citat din mesajul lui Mickey_Pooh Din cate stiu eu polemicile se refera la contradictii pe teme literare, ori forumurile sunt departe de asta. Nu am cerut aprobari sau sfaturi referitoare la cresterea copilului, ci doar alternative la plimbari. Unde e toleranta asta pe care o tot slaviti cand dati de cineva cu pareri diferite? |
Eu tot sper sa mai intre vreo mamica din California,Mexic sau mai stiu eu ce zona super insorita,sa-i infirme teoriile lui Mikey Pooh!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Ramona2006 spune:
Mickey_Pooh, nu are rost sa te superi...recunoaste si tu....chestia asta cu a nu scoate un copil la 25 de grade afara e putin bizara...
Probabil esti mai noua pe forum, ai sa te obisnuiesti. Fetele iti dau sfaturi si te contrazic tocmai pentru ca le pasa (asta e parerea mea si asta imi place sa cred, este motivul pentru care ma invirt si eu pe aici).
In fine, hai sa-ti spun despre noi. Traim intr-o clima subtropicala, unde la 25 de grade este extra-placut pentru noi. Probabil ca in Bucuresti este cald vara si se incinge si asfaltul, insa ce este mai placut decit sa te plimbi dimineata in parc, atunci cind inca aerul e mai racoros?
Eu vara o scot pe Maya dimineata devreme in parc (vara aici sint peste 30 de grade si o umiditate de 80%). Seara nu o mai pot scoate , cel putin anul trecut nu am putut ptr ca am avut mari probleme cu tintarii care atacau in nestire, in gasca, ne-au mincat de vii. Asa ca seara, la malul marii, la briza si valuri. avem noroc ca traim intr-un oras pe malul marii.
Mai iesim la picnic, dar f rar ca totul e uscat aici vara si nu are nici un farmec...
In timpul zilei stam la aer conditionat.
O mai las sa se joace cu apa, avem o masa - sand table, unde-si pune apa si nisip sau orez sau alte chestii si se joaca. Uneori o duc in locuri de joaca in interior, dar nu-mi plac in mod deosebit ptr ca e f aglomerat vara. Anul asta in luna iulie va merge la curs de inot iar la sf lui August in Romania.
Ai aici un blog cu un post excelent despre ce se poate face vara cu copii.
http://abundance-blog.marelisa-online.com/2011/05/15/summer-bucket-list/
Editez ca sa spun ca la noi totul se petrece in conditiile in care Maya este un copil hiper-activ si daca nu iese afara sa-si scoata energia se urca pe pereti...cind o aduc de afara (sau de la gradi) e murdara ca un purcelus si leoarca de transpiratie. Ii dau sa bea f multe lichide vara, multa crema de protectie si...la joaca...
Am uitat sa spun ca mai mergem vara la strand - aici sint stranduri f misto sau la parcuri de distractii (seara, ca vara sint deschise pina la miezul noptii).
Adevarul este ca daca stau bine sa ma gindesc, noi vara ne distram copios...
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
lulu77 spune:
citat din mesajul lui Ramona2006 Fetele iti dau sfaturi si te contrazic tocmai pentru ca le pasa (asta e parerea mea si asta imi place sa cred, este motivul pentru care ma invirt si eu pe aici). |
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
oanap85 spune:
nu stiu cum e in alte parti dar la noi bate un vant de te ia pe sus,asta mi se pare mai periculos pt copii ca e inselator
narcisam102 spune:
Noi anul trecut in vara aveam cam 6 luni asa ca afara ieseam doar dimineata de la 8 (oricum bb se trezeste de la 6) pana la 10. Nu stiu ce temperaturi erau dar era bine.
Si seara de la 6-7 la fel (depinde de temperatura) pana la 9.
In spatele blocului era un fel de padurice ingradita destul de curata (aprox) luam jucari, o [paturica si stateam acolo, ne jucam.
Sau la locurile de joaca din supermarket-uri.
Si eu si bb aveam o problema cu caldura. Nu o suportam.
Acum e mai mare dar facem cam la fel... iesim dimineata pe la piata in parc etc. la 11 in casa, la 12 somn, la 5 merge cu tati in parc, de unde se intorc cand au chef sau le este foame. Cu cat va fi mai cald orele de iesit afara vor fi din ce in ce mai putine si numai in locuri bine adapostite de soare.
Vom merge la mare anul asta toti dar bb va sta numai de la 7 la 9 dimineata si seara dupa ora 7.
clarmai spune:
buna,ma bag si eu in seama ,ramona 2006,(scuze celei care a deschis subiectul)spuneai ceva de tantari,am descoperit o crema cu care imi dau copilasul si nu se mai apropie de ea picior de tantar,ni l-a recomandat farmacista,nu iti spun numele,pt ca dak te duci la orice farmacie si intrebi iti da trei variante,se poate folosi la copiii inca de la 1 an.Decat ceri crema pt copiii,impotriva piscaturilor de tantari,ca sa te ajut in problema tantarilor.Ca o completare la cea care a deschis subiectul,eu scot copilul dimineata si seara,si avem un parc unde e umbra,ne jucam in el vara si pana la 8 seara,iar dimineata pana pe la 11.Bafta si pupici.Crema de protectie cu factor 30 ,palarie ,sapca sau baticut,pe cap,imbracata lejer,schimburi la noi,si mai grosute,si subtiri,apa,sau cazul nostru ceai,o gustare,mie nu-mi lipseste crema impotriva piscaturilor de tantari cu care ii dau seara cand simt tantaru,tot corpul,sau ma rog unde e descoperita si gata.Am o geanta mare care mi-o pun ca postasii si in ea am de toate,schimburi ,creme,servetele uscate,umede,tot ce trebuie la bebe.