Ce facem vara asta?
Raspunsuri - Pagina 2
oana_lex82 spune:
Si mie mi se pare deplasat sa nu scoti copilul pe vremea asta..scuze Ia gandeste-te ca eu am nascut anul trecut pe vremea asta...am scos copilul la 11 zile pt ca 7 an stat in spital...L-am imbracat mereu adecvat..adica ff subtire pe caldura asta..l-am scos dimineata intre 7:30-10:30 si seara dupa 17 in perioada asta iar pe canicula si dupa 19..si stateam si pana la 23 cand ii faceam baita si il bagam direct la somn...II pui mereu palarioara..il dai cu crema de protectie solara si e fff ok..eu plec cu el la mare anul asta...NU TINE COPILUL INCHIS IN CASA!!!!
anya spune:
Presupun ca ai un parc prin apropiere. Iesiti zilnic, dimineata si seara. In rest, poti sa stai prin casa sau balcon. Interesant ar fi sa-i pui o piscinuta gonflabila in balcon si poti sa o lasi acolo la joaca. Daca ai si curte, cu atat mai bine.
Cel mai bine ar fi sa gasesti vre-o varianta sa pleci din Bucuresti. Munte, mare, la tara...oriunde unde nu sunt atatea blocuri si asfalt incins.
Am mai vazut o varianta de petrecere a arsitei de pranz. Recunosc ca eu nu am folosit-o, dar...anul trecut am vazut mamici cu carucioare plimbandu-se prin...mall.
Mickey_Pooh spune:
Ok, sper ca sunteti constiente ca temperatura aerului nu e acelasi lucru cu temperatura resimtita la nivelul solului...sau ma rog, al asfaltului. Deci nu ma vait ca e prea cald la 25, ma tem de cele 30 (daca nu mai mult) prin care trebuie sa ne plimbam vreo ora. Oricum, pt o arsura solara nu e nevoie de mai mult de 15 minute chiar si cu creme de protectie.
Multumesc pt raspunsuri celor care m-au luat in serios oricum.
lulu77 spune:
Mickey, in serios te-a luat toata lumea...ceea ce este greu de inteles...cum poti priva copilul de aer/caldura/soare dupa o iarna atat de grea si stat in casa.Caldura, cele 30 de grade nu sunt chiar asa bau-bau, cu o hidratare corspunzatoare si protectie solara...chiar nu exista un petec de umbra in care sa poti sta cu copilul...chiar si mai mult de o ora?
Vara de aceea este..sa se bucure, mai ales copiii, de zbenguiala, alergatura, sa creasca mari si sanatosi.
Iarna tot stam in casa
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
roli25 spune:
N-a zis nimeni sa plimbi copilul o ora prin soare. Gasesti un parculet si il lasi sa se joace la umbra. Dar ca sa tii copilul toata vara in casa si sa-l scoti la asfintit e o greseala.
anya spune:
La mine sunt 25-27 grade in casa iarna. Sub 24 tremur de frig. De la 30 in sus (afara) sunt fericita. Pe la 40 incep si eu sa transpir . Asta nu inseamna ca toata lumea e la fel. Chiar si la 40 grade, daca esti intr-o zona ferita de asfalt/betoane, la umbra si mai adie putin si vantul - e ok. Problema principala e a ta (a noastra, celor de la oras), nu a copilului si e mai mult mentala . La tara, copiii nu au aer conditionat, sunt tinuti afara toata ziua si nu au creme de protectie cu factor urias. Daca stai permanent stresata de orice raza de soare sau grad in plus nu o sa ajuti cu nimic copilul. Asta e clima si cu aici trebuie sa supravietuim. Bucurativa de orele de dimineata, cand aerul e curat. Iesi la plimbare la 6-7 dimineata daca va pica bine la program iar la 10-11 sunteti in casa. Stii ce bine e dis de dimineata? Aerul e curat, e liniste - pana pe la 7.30- e racoare...
oana_lex82 spune:
Anya parca m-ai descris pe mine..numai mie incepe sa mi se para un pic cald la 35 de grade:))) Toti cunoscutii mei rad in hohote cand ei la 25 grade merg in maneca scurta iar eu o bulza cu maneca lunga fara discutii...
Mi se pare barbarie sa tii copilul pe vremea asta in casa..mai ales ce primavara ploioasa si friguroasa am avut..abia asteptam caldura sa stam mai mult afara....
Mickey_Pooh spune:
Noi cu frigul nu am avut probleme, nu stiu daca eu sunt aia ciudata ca o scoteam asta iarna si in primavara asta capricioasa...dar refuz s-o chinui cu soarele. Nu e deloc barbarie, e logica...dar daca bebeii vostri se simt bine la plimbare pe caldurile astea, atunci plimbari placute!
oana_lex82 spune:
Treaba ta ce faci cu copilul tau, far nu faci bine...de ce nu intrebi si pediatrul daca nu esti sigura ?