FIV Dr. ALBU DRAGOS 31
Raspunsuri - Pagina 13
ALTESA spune:
ana nici nu sti cat m-ai usurat ca de cand caut lista asta sa io arat doctoritei ......
stai linistita ca nu ma cert cu ea m-am dus pasnica la ea ca o graviduta si ea a sarit de fund in sus.
parerea mea ca depasea plafonul cu tot ce aveam eu de luat.
7+
anna_a spune:
altesa, eu iti urez succes, dar nu te sfatuiesc sa te duci cu lista la ea, ca nu vei reusi decat sa-ti faci nervi degeaba si tot nu-ti da
o sa-ti zica ca si-a deplasit plafonul si ca nu poate sa dea si sa vii luna viitoare, si nu vad cum ai putea sa o obligi
mai bine muta-te la un doctor in bucuresti ca presupun ca ei au plafoane mai mari
bccami, am spus in postul catre qiao cat a costat; pretul fiv include punctia si embriotrasnferul
si eco+progesteron sunt alea cu pachetul mov 780
analizele preliminare, de sange si toate celelale in caz ca nu le ai, mai sunt cam 3000-4000 pt tine si sot
10+ cu
Anastasia_7 spune:
BcCami, draga, ai o surpriza pe mail. Daca tot am tras chiulul saptamana asta, ti-am pregatit "lectura" de weekend.
Mariped, iti mai amintesti cu cate zile ti s-a prelungit tie ciclul? Ai apucat sa termini Microgynonul macar, pana sa se termine total?
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I STARE HETEROZIGOTA.
MUTATIA 677 C>T IN GENA MTHFR -STARE HETEROZIGOTA.
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR- STARE HETEROZIGOTA.
„Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu. Dumnezeu nu ne cere minuni. Pe acelea le face El.”
Parintele Arsenie Boca
Anastasia_7 spune:
Fetelor, voi posta un articol cu info. si sfaturi in timpul FIV si dupa ET, dar va rog de pe acum, pt unele puncte care vi se par exagerate(renuntare la cafea , problema telefonului mobil,etc)care vi se par mult prea tipicare , sa nu sariti la mine, le luam si noi ca atare si selectam partile care ne ajuta cu informatii ok? Le ajuta mai mult pe fetele care urmeaza sa faca FIV si cele care se apropie de ET deja.
"Sfaturi utile:
Dieta recomandata pe perioada tratamentului si dupa ET: bogata in proteine (ou, carne, lapte, peste) bogata in grasimi (unt, ulei vegetal) saraca in carbohidrati (paine alba, orez alb, paste) si CU MULTA APA.
De renuntat la cafea, alcool, zahar, ciocolata, dulciuri (prajituri), tigari (normal), zaharina, condimente gen vegeta, Knorr, margarina si, cartofi cat mai putin. Nu exces de cereale (mussli cu fructe sau alt fel, ca contin carbohidrati).
Dieta bogata in proteine/grasimi, saraca in carbohidrati/zaharuri ajuta la obtinerea de ovocite de mai buna calitate. Dupa transferul embrionului:
- nu fumezi, nici macar pasiv;
- sa nu bei alcool, sa nu bei bauturi cu cofeina - red bull, ceai negru, cola ..., nu bauturi racoritoare cu mult acid;
- sa nu mesteci guma, fara zaharina in ceai, cafea si fara sa bei bauturi light;
- cand urinezi sau ai scaun, lasa pur si simplu sa curga de la sine, fara a presa;
- o cafea maxim pe zi;
- sa nu ai in apropierea ta tel. mobil;
- sa nu faci efort, sport, mult aer curat, usoare plimbari, sa nu faci solar sau sauna; - sa nu folosesti tampoane interne, sa nu te speli inauntru, sa nu te speli prea agresiv, sa nu faci baie, ci doar dus, sa nu faci masaj;
- sa nu-ti vopsesti parul timp de 3 luni;
- sa nu mergi la dentist decat dupa ce ai vorbit cu medicul tau ginecolog;
- mare atentie!!! sa nu mananci ananas,(aici parerile difera,unii recomanda ananasul,altii nu..acum depinde de fiecare) patrunjel, folosit usor ca si condiment;
- sa nu mananci chips, cartofi prajiti si cornflakes;
- de redus din alimentatie rosiile, ketchup, branza tare, afumaturile;
- sa nu mananci mancare reincalzita la cuptorul cu microunde.
Valorile estradiolului: Valoarea acestuia nu trebuie sa se dubleze. Daca azi ai 100 poimaine cand repeti trebuie sa ai maxim 398. Adica maine 199 si dupa inca o zi 398.
Si tot cu ajutorul estradiolului iti vei da seama cati foliculi maturi ai. Pentru fiecare folicul cu diametru mai mare de 18 mm trebuie sa exista un raspuns estradiolic bun (nivele plasmatice de 300- 400 pg/ml (1000-3000 pmol/l)
Plante care interactioneaza cu tratamentul pentru FIV, deci sa nu le luati in timpul tratamentului:
Musetelul (nu se foloseste nici in sarcina) si Vitex agnus castus.
Echinaceea interfera cu activitatea enzimelor din sperma, deci nu le dati barbatilor!
Ginsengul interactioneaza cu tratamentele cu estrogen, deci nu il luati cand luati estrogen!
Melatonina Are ca efecte secundare/ reactii adverse scaderea progesteronului, estradiolului si Lh-ului."
„Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu. Dumnezeu nu ne cere minuni. Pe acelea le face El.”
Parintele Arsenie Boca
bccami spune:
Multumesc Anastasia
Un adevarat arsenal de mail-uri. deja mi-am listat cateva pagini si le voi citi cu fff mare atentie
pupici dulci fetita mumoasa si o seara buna
Dumnezeul nostru, PreaSfanta Nascatoare de Dumnezeu asculta-ne rugaciunile si binecuvinteaza pantecele noastre
maruscha80 spune:
Anastasia, tocmai ce mi-am facut niste cartofi noi prajiti :Dsi nu am de gand sa renunt la ei...
e greu sa impaci sarcina si dieta sanatoasa...mai ales daca ai pofte. Bauturi carbogazoase mai beau, insa nu prea des ... cafea rar ... nu m-am vopsit din februarie (asa ca acum am cam 3 culori pe cap)...ce sa zic, sfaturile sunt ok, e vorba de alimentatie sanatoasa si un stil de viata asisderea. Ii respect pe cei ce pot sa o faca, eu una mai scap...
Anastasia_7 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maruscha80 Anastasia, tocmai ce mi-am facut niste cartofi noi prajiti :Dsi nu am de gand sa renunt la ei... e greu sa impaci sarcina si dieta sanatoasa...mai ales daca ai pofte. Bauturi carbogazoase mai beau, insa nu prea des ... cafea rar ... nu m-am vopsit din februarie (asa ca acum am cam 3 culori pe cap)...ce sa zic, sfaturile sunt ok, e vorba de alimentatie sanatoasa si un stil de viata asisderea. Ii respect pe cei ce pot sa o faca, eu una mai scap... |
Maruscha,puiule, am vazut si eu ca mai sunt strecurate chestii mai exagerate pe acolo, gen faza cu telefonul mobil, cu interdictia la ananas (mie imi chiar place), la dulciuri...nici nu mai spun..., dar cred ca indicatiile acelea sunt date , cum am spus, mai mult pt perioada schemei de FIV si dupa ET , primele saptamani, sfaturi sa creasca sansele de fixare a embrionilor si sa nu se faca hiperstimulare, in timpul schemei FIV. Chiar asa si apar acolo, sfaturi inainte de FIV si ET.
Nu am vrut sa fac eu selectie in ele, le-am postat pe toate.
LA CARTOFI NOI, NICI EU NU M-AS DA INAPOI!!
Iar tu ai trecut, iubita, de stresul schemei, de ET, tu si fetele cu puiuti lipiciosi deja puteti avea o alimentatie variata, dar normala.
Cum sa te abtii daca iti e poftica? Ar fi chiar culmea?!
Eu nu am bebica, dar m-ai facut cu cartofii tai noi...sa vezi cum imi iau si eu maine!
Partea cu dimensiunea foliculilor e interesanta, sunt curioasa, o sa verific la mine cand voi incepe monitorizarile daca este asa cum spune aici.
Parintele Arsenie Boca
QiaoBing spune:
eu rumeg informatiile. dr U imi zisese dupa ce a auzit ca nu ne-a reusit IA sa fac si eu anticorpii antispermatici. mai are rost daca facem FIV ?
chiar daca Albu a zis ca am "toate analizele" si nu mai trebuie sa fac nimic, vreau eu sa fiu sigura ca am luat in calcul tot.
pe sot l-a lovit paranoia mai rau decat pe mine, vrea ISCI ca sa fie el sigur ca nu mai rateaza gigeii tinta. considera fiv-ul asta ultimul tren. zice ca pana mai adunam noi bani de inca unul o sa fim mai batrani si deci sansele or sa fie mai mici, deci vrea maxim de eficienta acum.
voi ce ziceti, daca dr nu o sa recomande sa zic eu de ICSI ? pe mine parca nu ma incanta ideea, as vrea sa fie "cel mai bun castiga", dar nici sa imi storc bruma de rezerva si sa nu obtin nici un embrion ....
maripet ce a zis dr, sunt ok valorile ?
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt
tannoo25 spune:
altesa, da-o in pana mea pe dr aia!
muta-te la altul k acolo nu reusesti decat sa iti faci nervi si n-ai nevoie de asta acum
incredibil...dupa mine, astia nu au ce cauta in sistemul medical; bine, si sistemul asta e bolnav...asa ca, ce pretentii la "doctorii" care se comporta asa...
maripet spune:
QiaoBing, eu stiu ca anticorpii antispermatici se fac atunci cand nu a existat nici o sarcina. Mie asa mi-a spus Albu. A vrut sa ne dea sa-i facem, dar cand i-am spus ca am mai ramas o data insarcinata mi-a zis ca nu mai e nevoie.
Analizele mi-au iesit foarte bune.
Am multe oua (17 bucati) de dimensiuni 5mm si mi-a scazut doza de Menopur la 2 flacoane in loc de 3, cel putin pana marti cand ma duc la eco iar.
Incerc sa nu fiu stresata, dar parca nu mai am rabdare pana se termina tot.