Hemoglobina 9 la bebe de 10 luni
s-a mai confruntat cineva cu asa ceva? eu sunt destul de speriata pentru ca bebe e f putin diversificat ( nu vrea carne si legume) si papa san ca si lapte. mananca bine insa fructe si iaurt. cum ati tratat. sigur ca discut si cu pediatrul insa trebuie sa mai facem niste analize si abia apoi ne va da medicatia. la ce s-a mai astept? sunt foarte panicoasa de fel si pana miercuri cand ajung la dr cu analizele ( sideremia o vom face luni) nu am stare. am facut analizele pentru ca facea febra in urma unei diaree virale( am aflat ulterior ce are)
Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia (13 iulie 2006)
http://picasaweb.google.com/roparo/CopiiNectarieLuna5#
Raspunsuri
Darria spune:
Nu te panica, poate fi o usoara anemie cauzata de viroza. Asteapta si sideremia.
Nu stiu cum au iesit celelalte valori din hemoleucograma.
Recoltat din brat sau degetel?
Chiar daca e mai dureros pt. copil am recoltat intotdeauna din brat si nu degetel.
Am avut in 2 cazuri fierul mic: cand a avut paraziti(entamoeba) si dupa mai multe episoade de boala(viral si bacterian). Am asteptat de fiecare data sa se refaca si apoi repetat analizele cand copilul e sanatos(sau cel putin aparent normal).
In primul caz nu am facut nimic, doar alimentatie normala si apoi repetat analizele. In al II-lea caz nu si-a revenit si am intervenit cu tratament(fier hausmann, acid folic si vit. c tablete) pt. 20 de zile. Avea valoarea mica(8) dar era un pic mai mare decat puiul tau.
Bebe Beca spune:
Noi am avut problema aceasta. Am rezolvat cu picaturi de fier la indicatia medicului.
Sabina spune:
nu e asa mica in urma virozei cu varsaturi.
Daca iti recomanda supliment, i-as da fara ezitare.
Sanatate!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
larissa_79 spune:
multumesc mult de raspunsuri. recoltarea s-a facut la medlife favorit din brat si sangele a fost dus apoi la laboratorul din grivita. Ia-u iesit si celelalte valori legate de hemoglobina foarte putin sub sau peste limita. Cand i-am facut analizele era in plina diaree cu scaune apoase insa el nu a varsat. Repetam luni si cred ca ma duc direct in Grivita sa recoltez. Vad apoi cu medicul ce tratament urmeaza sa ia...cel mai probabil fier. Multumesc de raspunsuri si daca mai aveti informatii utile le astept. Oricum luni dupa ce am rezultatele la restul analizelor o sa va spun ce si cum.
Sabina tu cum mai esti? Stiu ca ai avut si tu ceva probleme de genul.
Bee spune:
Baietii mei au avut hemoglobina 10 la un an si toate restul valorilor legate de hemoglobina, modificate, inclusiv forma hematiilor. Cu cel mare am fost multa vreme la hematologie, sub suspiciunea de talasemie minora. Noua nu ni s-a spus ca ar avea vreo legatura cu vreo viroza pe care (evident) au avut-o. Insa e adevarat ca la copii orice le cam da peste cap hemograma.
Finalul? A fost totusi anemie feripriva, remediata greu si in timp si nu complet. Pur si simplu nu asimileaza fierul cum trebuie, iar daca nu o fac din alimente, cu atat mai putin din picaturi. E si o problema de absorbtie la nivel de intestin.....Ma rog. Luni de zile, au luat doze mari de fier, pana sa ajunga fierul la o valoarea mica, dar rezonabila (dupa o anumita schema de tratament).
Hematoloaga, ne-a mai vorbit si de alte cazuri de anemii severe, care s-au remediat cu tratament de durata. Severe adica hemoglobina 6. Oricum, ne-au investigat ceva si pe noi sa fie siguri ca nu suntem purtatori de talasemie si sa nu dam aiurea copilului fier.
Sanatate.
larissa_79 spune:
Bee, la noi e suspect de anemie feriptiva pentru ca papa san ( si nu lapte praf) si nu papa deloc legume, carne, ou. Si nici cerealale nu ii plac. Adica nu ii place nimic ce are si fier. Pana acum l-am tot lasat in boii lui cum se zice insa de doua zile facem tot felul de combinatii ca sa manance legume si carnita. Ieri a mancat si cereale cu iaurt. Deci practic Nectarie nici nu a mancat diversificat alimente cu fier si probabil nici laptele matern nu are fier cat ii trebuie lui. unde mai pui ca el are 12 kg jumatate fiind mult mai mare decat media la 10 luni.
Sabina spune:
Nu e ca nu are laptele fier, dar nu ii mai ajunge in cantitatea necesara la varsta si greutatea asta.De aia e bine sa manance si mancarica.
la 10 luni fetita mea a mncat pt prima data mancare "de oameni mari" adica am incercat sa nu prea pasez si sa ii pun un strop de sare, sa semene cu ce mancam noi. A fost prima data cand a mancat calumea...mesele pasate erau un chin.
poate ca incerci si asa.
V-a dat suplimentul deja?
(eu am o chestie cronica, cu ups and downs, nu e anemie feripriva, e anemie hemolitica autoimuna. Acu sunt intr-o perioada mai bunicica, sa bat in lemn :) )
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Gabrielama spune:
Larissa,
nu stiu sa-ti dau sfaturi, vreau doar sa-ti urez sanatate multa! O sa fie bine!
(PS - Filip are la 1 an si 1 luna 9,6 kg. Si 80 cm).
lavi02 spune:
I-ai dat fier picaturi incepand cu 6 luni?
Daca da, e cam ciudat sa fie anemic si ar trebui investigat.
Dacanu, probabil iti va recomanda sa-i dai fier. Bebelusul isi face rezervele de fier din timpul sarcinii care ii ajung pana pe la 6 luni. Laptele contine fier dar nu foarte mult.
Dupa 6-7 luni trebuie sa inceapa sa manance carne; dar pana ajunge el sa-si ia suficient fier din carne, poate primi supliment de fier.
Marina_1609 spune:
bebita mea de o luna are hemoglobina 9.3. Ea s-a nascut cu aceasta anemie dar au zis sa astepam pana la o luna si sa repetam analizele. diagnosticul a fost de talasemie minora si ni s-a dat fier si vitamine. insa vad ca cineva zice ca nu se da fier in talasemie... eu nu mai pricep nimic
--------------------------------------------
Marina & ANA SOFIA (05.08.08) & CLARA TATIANA (23.05.11)
--------------------------------------------
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog