nu vrea sa bea lapte

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

multumesc pt raspunsuri...
agnesluca ma refeream la memory stick, cel folosit la calculator pt transfer de date...si era doar pt distras atentia...ii place sa se joace cu el, sa-i scoata capacul...

baiatul meu bea din cana cu cioc apa de mult timp, iar acuma de o vreme bea din sticla cu pai...
i-am pus cereale sa fie altfel consistenta, i-am pus gris sa fie mai grosut, o lingurita de miere, cacao sau nesquik nu i-am pus niciodata si nici nu am de gand sa-i dau...si nimic nu a functionat

i-am pus laptele in cana cu cioc, in sticla cu pai, in bibe cu diferite forme de tetine...la fel, esec

am observat ca pb nu este gustul (ca-i dulce sau sarat, sau amarui cum ii laptele de capra...lp era dulceag si tot nu-i placea) ci doar starea lichida...

il bea dimi si seara doar daca are ceva jucarii in mana....in rest mancare mananca ff mult si fara pb, nu-i trebe distrasa atentia

Adriana, mamica pufarinului David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

poate baietelului tau nu-i mai place gustul si mirosul laptelui de capra. spui ca este amarui, pai nici eu n-as bea asa ceva, zau.
ai putea incerca din nou cu lapte praf, eventual unul cu arome (parca la milupa si humana gasesti cu aroma de vanilie, banana, mar)
mai poti incerca sa pui in lapte cereale cu diverse arome, astfel incat sa schimbe putin gustul si mirosul laptelui, indiferent ca vorbim despre lp sau laptele de capra.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Daca bb nu vrea sa bea acum lapte, o fi avind el motivele lui...cine stie. Si fetita mea a trecut prin perioade cind nu dorea lapte si i-am dat iaurt si brinza sau tofu si a fost OK.
Nu e laptele asa o chestie super-importanta la un baietel de 18 luni daca maninca bine si bea alte lichide...Ai incercat cu milkshake-uri? Eu asta mai faceam citeodata, mai ales vara. Cu capsuni si banane sau mango, preferatele ei, in care mai strecuram germeni de griu, unt de migdale. Uneori faceam cu cu inghetata de vanilie, fructe si lapte. Era super yummy si racoritor.

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Mie, ca mama de copil vegetarian, nu mi se pare nici o pierdere ca nu bea copilul lapte de vaca sau de capra.
Are 1 an si 10 luni, il alaptez si mai bea lapte de soia, de orez, de ovaz, de caju, de migdale, ce avem prin casa.
Cel mai mult ii place lapte cu carob /pudra de roscove (o alternativa la cacao, cu mai multe vitamine si fara cofeina).

Cert e ca daca ii dau lapte de vaca zice nu muu si cauta sticla de lapte de soia in frigider.

Asta nu inseamna ca nu gusta uneori alte lactate, gen unt sau branza daca le avem in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Fata mea (acum are aproape 2 ani) a inceput sa refuze biberonul cu lapte pe la un an si 2-3 luni. Incet-incet nu a mai vrut sa bea lapte. Am inceput sa-i dau lapte cu cereale "de copii mari" cum le spunem noi (deci nu cereale praf). Mai mananca si acum dimineata lapte cu cereale, mai bea si lapte din bolul respectiv cu paiul, dar nu e mare fan. In schimb mananca iaurt, branza, analizele sunt bune. ... deci nu e nici o problema. Eu chiar m-am bucurat ca am scapat usor de biberon.

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Acuma te intreb si eu: care-i problema daca nu vrea sa bea lapte ? Daca mananca lactatele sub alta forma (iaurt, branza) lasa-l in pace ! Si asa laptele este destul de controversat si beneficiile lui nu sunt chiar asa de mari pe cat se cred ... plus ca de la o anumita varsta poate fi greu tolerat de stomac.

Irina (2006) si 27+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Corina, sa stii ca eu sunt anti lactate, dar laptele batut, branza de capra le mananc super bine. Sunt foarte bune, deci nu zice nu pana nu incerci.

Didi si bb Mihail (22.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

nu laptele de capra ii de vina...nu i-a placut nici lp-ul...
baietelul meu nu prea are dintisori, nu prea stie sa mestece....deci nu-i pot da cereale de copii mari sau la micul dejun paine cu unt....
el bea dimi (ora 7) si seara (ora 21) lapte, la 10 fructe, la pranz mancare gatita, si la 17 ceva gustare (la masa asta papa iaurt, branza, gris cu lapte, etc)...(daca as renunta la laptele de dimi si seara cu ce inlocuiesc?)

m-am gandit si eu la milkshake-uri...dar si dimi si seara nu prea merge...

eu vreau sa stiu daca ii fac rau daca ii dau laptele distras?...daca nu vrea sub nici o forma, il las fara lapte....daca vad ca vrea putin, atunci mai insist, altfel nu...

( referitor la controversele despre lapte...eu sincer nu-s foarte convinsa ca laptele chiar dauneaza...)

Adriana, mamica pufarinului David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Poti sa-l inlocuiesti cu fructe, niciodata nu mancam destule fructe. Sucuri de fructe, smothies (amestecuri cu tot cu pulpa), cereale cu fructe (pasta), avocado gol, felii de pepene sau de ananas, ceaiuri (de rooibos sau musetel, muuuuuult mai sanatoase decat laptele animal). Uneori la cina ii mai dau gris, fidea sau orez cu lapte de soia.

Si mie imi plac gusturile unor lactate, cum ar fi untul, dar incerc sa iau cat mai rar si sa-i dau cat mai putin copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_driana
eu vreau sa stiu daca ii fac rau daca ii dau laptele distras?...daca nu vrea sub nici o forma, il las fara lapte....daca vad ca vrea putin, atunci mai insist, altfel nu...

Din punctul meu de vedere, da. Ca obisnuinta cel putin. Si noua ni se mai intampla sa o apuce "cititul" prin vreo carte exact la masa sau coloratul. Dar incerc sa evit ... cat pot.

Acum, sa ma scuzi ca zic nu cred ca nu stie sa mestece, poate nu e obisnuit cu asta pentru ca nu-i oferi chestii de mestecat. A mea a mestecat inainte de a avea dinti, molfait sa-i spun asa.
Si daca-i place grisul cu lapte (sau orez, paste) de ce tii mortis sa-i dai laptele simplu?

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

POZE

Mergi la inceput