nu vrea sa bea lapte

nu vrea sa bea lapte | Autor: A_driana

Link direct la acest mesaj

baietelului meu de aproape 18 luni nu-i place laptele...
de pe la 7 luni de cand s-a ,intalnit' mai des cu lingurita a inceput sa nu mai vrea sa suga....cu chiu cu vai si insistente (eu imi doream fff mult sa-l alaptez cat mai mult) am reusit sa duc alaptatul pana la 9 luni....deja copilul incepea sa urle si sa ma impinga numai daca incercam sa-l pun in pozitia de supt....deci la 9 luni s-a terminat cu alaptatul....am inceput cu lp, dar nici pe ala nu-l vroia prea ,bucuros'...acum, de la 17 luni ii dau lapte de capra...are momente cand bea cat de cat linistit, dar si momente in care nici nu vrea sa puna gura pe biberon...
si ne chinuim in fiecare dimineata si seara cu el cu laptele...reusesc sa-l fac sa bea doar daca ii distrag atentia cu ceva, de ex. ii dau in maini sa se joace cu ceva instrument de bucatarie, si eu ii dau laptele....
iaurt sau branza, sau laptele facut cu gris sau orez le papa fara pb, dar laptele in stare lichida nu...
ce sa fac cu el? nu vreau sa nu mai bea lapte de acuma, mi se pare prea micut....procedez gresit ca-i distrag atentia ca sa bea?
daca v-ati mai confruntat cu asa ceva, va rog sa-mi dati niste sfaturi.
scuze ca m-am intins asa mult, dar am vrut sa se inteleaga situatia.
multumesc.

Adriana, mamica pufarinului David

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Fetita mea a fost alaptata pana la un an si 10 luni. Dupa intarcare nu avrut nici un fel de lapte. Luna viitoare avem un an de cand e intarcata. Manaca toate lactalele posibile mai putin lapte. Nu il vrea si gata. Nu are nici un fel de carente si noi am acceptat situatia.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

nici un sfat/parere?
a trecut si ,lupta' din seara asta cu laptele...intr-o mana cu peria de spalat bibe, in cealalta mana un stick, asa a baut tot biberonul...
ii rau daca procedez asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Bebelusii trec prin fff multe schimbari de gusturi.
Poate ca bebelusul tau este alergic la lapte sau, pur si simplu, are o perioada, in care respinge laptele.
Poti insista sa il bea, atata timp cat nu il vomita.
Mare atentie !

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

nu-i alergic la lapte...si niciodata nu a vomitat dupa ce a baut, n-a avut nici o pb...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

atunci, innarmeaza-te cu rabdare.
copilasul tau, care are doar 1 an si jumatate vechime pe lumea asta, are nevoie de toata dragostea si rabdarea ta, pt a-l invata ce sa manance.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

multumesc allinta...de la 9 luni tot cu rabdare ma inarmez...desi uneori imi vine mie sa arunc biberonul pe geam ...
eu ma gandeam ca-i pb ca bea doar distras, si nu de bunavoie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Adriana, daca maninca alte lactate, nu ai de ce sa-ti faci probleme.
Sincera sa fiu, n-am inteles cum vine metoda cu "stick"-ul, dar in general nu este sanatos sa fortam/ pacalim copiii sa manince impotriva vointei lor.

Edit: intre timp am recitit si m-am prins ce-i cu stick-ul (desi tot nu stiu despre ce stick ii vorba am priceput ca-i pt distragerea atentiei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

La varsta asta ar trebui sa incerci sa opresti biberonul oricum. Incerca sa-i oferi laptele in cana sau amestecat cu ceva care sa-i dea un gust mai placut. Daca nu merge si copilul accepta alte lactate, branza dulce, iaurt, etc nu cred ca trebuie sa-ti faci prea mari griji.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Nutritionistii spun ca laptele nu este un aliment usor digerabil si ca ar cam tb evitat. In schimb iaurtul, branza (care au un grad de transformare) sunt mult mai sanatoase. Calciul se asimileaza mult mai usor din iaurt, decat din lapte.
Daca nu vrea lapte, cred ca ar fi mai bine sa nu insisiti. Pe termen lung fii convinsa ca il va refuza total.

Didi si bb Mihail (22.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Unul din baietii mei, cam pe la 9 luni a inceput sa refuze laptele. La vremea respectiva era pe lapte praf Bebelac la biberon. L-am lasat in pace vre-o luna, fara lapte in forma asta. L-am indopat cu lapte cu cereale - la lingurita, branza de vaci in toate formele...Cam dupa o luna, i-am dat seara, cand era aproape adormit un biberon cu trei degete de lapte - alta formula, alt gust (eu am ales atunci Milupa). Incet-incet, ca la diversificare, in doua saptamani sugea baiatul meu biberoane intregi de lapte. Eu l-am lasat sa bea cu biberonul pana pe la 3 ani jumate (aparuse si fratiorul mai mic si nu mergea frustrat cel mare ).
In cazul tau, baietelul e mai mare si asa cum zic fetele poti sa nu-i mai dai lapte "curat" din biberon. Mergeti impreuna si cumparati o canita frumoasa, cu un personaj pe care il iubeste, si din canita respectiva poti sa-i dai lapte "pacalit". Ii pui o jumatate de lingurita de nesquick sau o lingurita de cereale aromate cu ce-i place lui. Se schimba si consistenta si gustul. Dupa ce-i trece perioada de refuz, mai incolo, ii readuci in meniu laptele "curat".
Tot din experienta mea cu baietii, am observat ca intr-un concediu in Turcia, s-au amorezat de airan. Acum n-o sa umbli dupa iaurt de capra dar poti sa iei iaurt de baut sau sana pui putina sare, eventual daca e prea gros mai pui putina apa si ai o bautura foarte buna.

Mergi la inceput