FIV in Ungaria 131
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
ana1972 spune:
Buna fetelor! Sunt o aspiranta la titlul de mamica si as dori sa ma programez la dr. Zadori in vederea unui FIV. I-am transmis deja un mail si astept raspunsul dumnealui. Va citesc de ceva vreme insa acum am luat hotararea de a merge in Ungaria. Va rog sa imi spuneti daca este suficient doar mailul pe care l-am transmis sau trebuie si sa sun la clinica.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
bombi spune:
ana, procentul de 90% cred ca s-a referit la "false positive", adica lor le iese "corect" la analiza, dar de fapt nu e. Sau e corect dpdv al translocatiei, dar are alte probleme.
Rata adevarata e de 13-14% (in 2007 au fost inregistrate 229 de cicluri PGD pt translocatie reciproca la femei, cu 2798 ovocite preluate, 230 de embrioni declarati buni, 179 transferati (+14 congelati), 33 nasteri).
Date exacte vezi aici (in special tabelul IIb pt date din 2007 si tabelul IIa pt date 1997-2006)
In legatura cu PBD, s-ar putea sa te fi indus in eroare. Din tabelul de mai sus, inteleg ca se face totusi biopsie pe embrion si in cazul in care femeia e purtatoarea translocatiei (198+17 cleavage aspiration/extrusion vs 6 PB).
Concret, am citit la subiectul FIV Europa ca se face PBD la Viena; acum daca e doar pt aneuploidie sau fac si pt translocatii - nu stiu.
Despre pret nu stiu decit ca parca era o promotie ceva vara trecuta.
Eu in Cehia platesc 2500 EUR pt FISH (ei folosesc cite 2 probe pt fiecare cromozom din translocatie pt centromer (mijlocul cromozomului) si telomer (sfirsitul cromozomului)).
Ultima data pt unii embrioni au folosit o metoda mai complexa: CGH, care arata intreg cariotipul. Dezavantajul e ca dureaza mult mai mult (nu stiu daca e posibil sa faci ET in acelasi ciclu), probabil costa mai mult (inca nu am primit factura), dar in schimb obtii mai multe informatii. In cazul mei, din cei 6 embrioni analizati cu CGH, 2 aveau cromozomii implicati in translocatie ok, dar aveau alti cromozomi lipsa/in plus.
Voua ce informatii v-a mai dat geneticianul? V-a explicat concret metoda de analiza, date statistice despre cazurile lor, sau doar chestii generale?
V-ati hotarit daca incepeti procedura sau mai tatonati terenul?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/loretta76/loretta76.jpg)
loretta76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ana1972 Buna fetelor! Sunt o aspiranta la titlul de mamica si as dori sa ma programez la dr. Zadori in vederea unui FIV. I-am transmis deja un mail si astept raspunsul dumnealui. Va citesc de ceva vreme insa acum am luat hotararea de a merge in Ungaria. Va rog sa imi spuneti daca este suficient doar mailul pe care l-am transmis sau trebuie si sa sun la clinica. |
Eu m-am programat prin mail, insa Zadori este f.ocupat in urmatoarele 2 luni, dupa cum mi-a spus mie. Eu am reusit sa obtin o programare vinerea viitoare
![](floare.gif)
loretta76 spune:
Nu stiu ce s-a intamplat nu mi-a luat tot mesajul.
Ana, insista pe mail poate ca reusesti sa obtii o programare totusi.
ana1972 spune:
Loretta iti multumesc. Abia astazi am trimis mailul, poate ma va programa si pe mine mai repede, timpul trece, m-am hotarat cam tarziu ce-i drept, insa dupa 3 fiv esuate la noi, sunt dezamagita, insa reusitele domnului doctor m-au determinat sa mai incerc.
BoboMom spune:
Buna fetelor,
Unde e bine de mers pt ecografie de monitorizare a ovulatiei (inainte de transferul cu embrioni congelati, pe care il voi face la Budapesta) in Bucuresti? Mi-am facut o programare la MedLife, dar o eco transvaginala de monitorizare a ovulatiei costa 430 RON Ar trebui sa merg joi pt prima eco.
Merci!
loretta76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ana1972 Loretta iti multumesc. Abia astazi am trimis mailul, poate ma va programa si pe mine mai repede, timpul trece, m-am hotarat cam tarziu ce-i drept, insa dupa 3 fiv esuate la noi, sunt dezamagita, insa reusitele domnului doctor m-au determinat sa mai incerc. |
Te inteleg perfect, si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine...insa 2 persoane de pe acest forum (carora le multumesc din suflet) mi-au spus sa insist la Zadori ca este f ocupat. Daca nu mai ai rabdare incearca la Budapesta, poate te programeaza ei mai repede. Te tin la curent
ana1972 spune:
Astept deocamdata sa vad ce spune dr Zadori, eventual mai insist cum spui si tu, si apoi o sa vad ce voi face in continuare. Te voi tine si eu la curent. Iti multumesc, te pup.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/samira33/samira33.jpg)
samira33 spune:
bobomom,cred ca 430 e lei este intreg pachetul de monitorizare ovulatie si include 3 eco.
la Medlife e foarte bine si acolo sa te programezi al dr.Albu...ii poti spune si ce faci ca este la curent cu tot ce se intampla la Budapesta si nici nu este genul suparacios.
bombi,sincer iti spun ca vorbesti limbi straine pentru mine.
te admir si te respect foarte mult pentru cat de documentata esti.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
desiderio spune:
fetelor, se pare ca doar 3 embrioni avem, asa ca transferul va fi miine dimineata cu embrioni de ziua 3.
sa fie cu noroc!