Adio biberon de noapte!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Ai mei amandoi au renuntat foarte devreme la masa de noapte: le dadeam sa suga seara in jur de ora 23 si dormeau pana in jur de 5-6 dimineata cand dupa ce sugeau,mai bagau o tura de somn de o ora-doua.Fetita a avut programul asta cam de la 3-4 luni cand a scapat de colici,iar baiatul deja de la 2 luni ca el n-a avut deloc colici
De trezit noaptea se mai trezeau si dupa aia mai ales dupa ce au inceput sa le iasa dintii,dar am avut (si mai am inca la baietel) un bibe cu apa la indemana si cand se trezeau, le dadeam repede apa si dupa ce trageau cateva guri adormeau repede la loc.Dupa ce au inceput sa vorbeasca (in jur de 1-1,5 ani) deja cereau singuri apa cu pricina.Baietelul care dimineata la prima ora zbiera nerabdator "(L)APTEEE ! (L)APTELEEE !!!" de nu stiam cum sa fugim mai repede la bucatarie sa i-al preparam ... intr-o vreme a inceput sa strige si sa ceara lapte si noaptea cand se trezea,dar nu i-am dat decat de cateva ori cand a fost super insistent - avea peste un an deja - in rest doar apa.Pe urma i-a trecut si faza asta si acum la un an si 9 luni ,daca se mai trezeste noaptea ii e suficient sa bea cateva guri de apa.Sau uneori doar iese din patutul lui si se catara la noi in pat si doarme mai departe.
Eu i-am alaptat pana la 8-9,respectiv 6 luni,cand au refuzat ei sa mai suga,deci faza cu bibele cu apa am inceput-o abia in jur de 5-6 luni cand am inceput diversificarea.
Eu cred ca nu prea merge treaba cu alesul cand sa le scoti masa de noapte ... cred ca fiecare copil isi cam regleaza singur programul.Normal ca daca zbiara de zor dupa lapte si noaptea,ii dai si gata.Dar poate se trezesc nu de foame, ci de sete , de caldura, de mai stiu eu ce ... asa cel putin dupa ce trec de 6 luni,as incerca sa vad daca nu merge si treaba cu cateva guri de apa,nu sa sar imediat cu laptele.La noi a functionat,oricum era clar ca daca de la 2-4 luni nu le era foame noaptea,cu atat mai putin le-ar fi fost foame dupa ce au mai crescut.
La faza cu scutecul eu nu i-am schimbat niciodata noaptea,dar nici nu au facut kk noaptea (au compensat ce-i drept ziua )

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Nici eu nu am schimbat scutec noaptea, in continuare insa mi se pare dificil sa pipai/ mirosi la un copil cu sac de dormit pe el, fara sa-l scoti din patut (mai ales cind patutul e in pozitia de jos si sacul rasucit de mai multe ori).
A mea s-a trezit pina pe la 5 luni si ceva o singura data pe noapte, apoi de doua si mai multe culminind cu multe, multe ori in perioada maselelor / caninilor.
La virsta respectiva deja comanda clar "apa", "tzitzi" sau se lasa adormita in patut, dupa cum era cazul, vai de mine daca in loc de tzitzi apaream cu apa sau mai stiu eu ce initiative personale .
Nici eu nu reactionez la scincete; adoarme la loc sau se transforma foarte repede in urlete. Nu mi s-a intimplat niciodata sa scinceasca minute in sir.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

laura - aaa, merci de lamurire. Acu' am citit cu mintea mai limpede si am inteles care-i scopul, sa nu mai bea/manance noaptea.

Oricum, imi mentin parerea, e un articol de tot rasul.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Cu toate ca dr ne-a recomandat de la 9 luni sa scoatem laptele de noapte nu am reusit. BB are acum 1,2 luni si ultima masa a lui e pe la 19,30-20 care consta in legume fierte, mancare solida iar la 21,30-22 max somn.
Cam asa si-a facut el programul.
Pana la 9 luni avea cel putin 3-4 treziri. De la 9 luni se mai trezeste o singura data.
Am incercat cu apa, cu ceai cu tot ce ne-a trecut prin minte dar nu a mers. Daca nu simtea laptele urla ca din gura de sarpe.
Am incercat cu ceai cam de 2 ori pe luna. Verificam daca vrea sau nu. Nu a vrut pana aseara cand i-am dat ceai si nu a mai zis nimic.
Acum eu nu ma imbat cu apa rece. Poate fi doar o coincidenta... prea obosit, insetat etc Mai incercam, cu rabdare....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Si eu de fiecare data cand se trezeste ii dau mai intai apa/ceai pana fug sa fac laptele...dar niciodata nu s-a saturat numai cu ceai sau apa...de fiecare data vrea si lapte..pt ca doar dupa ce bea lapte adoarme...
Niciodata nu adoarme cu bibe in gura pt ca in momentul in care se satura se intoarece pe burta sau pur si simplu scoate biberonul din gurita..pt ca de la 7 luni isi tine singur biberonul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Ce am invatat eu de la bebelusul meu este ca lor le place f mult rutina.
In toate aspectele. Si ce tine de masa, somn, plimbare etc.
Asa ca intodeauna am incercat pe cat posibil sa pastram rutina si in ceea ce priveste masa si somnul.
Acum daca mergem pe firul asta... si tu incerci mai intai cu apa iar apoi lapte parerea mea este ca el mereu se va astepta ca dupa apa sa vina si laptele.
#Eu stiu f bine ce inseamna sa nu dormi noptile dar parerea mea este sa ai rabdare. Daca acum el vrea lapte dai lapte. Nu ii mai da apa.
E inca tare micut. Poate inca nu e timpul pt el sa isi scoata masa de noapte.
Inca ceva.... pana acum eu aveam un biberon mai micut pt ceai, apa. Aseara i-am pus ceaiul in biberonul de lapte.
O sa vedem in seara asta ce o mai fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Chiar nu vreau sa critic, (deoarece fiecare face cum crede) sincer as vrea o explicatie logica la faptul ca trebuie sa inlocuiesti laptele de noapte cu ceai sau apa.
Eu cred ca ideal este sa-i scoti laptele si copilul sa doarma de seara pana dimineata nu sa se trezeasca sa bea apa, ceai sau mai tarziu sa faca pipi (am auzit cazuri cand ii pun noaptea pe olita).
Eu l-am alaptat noaptea (ziua f rar mai cerea) pana la un an si o luna dar sa ii impui programul asta pe la 5 luni iar mi se pare ca nu este in regula trebuie sa fie mai marisor si sa manance deja f diversificat ca sa nu mai manance noaptea.
Masa consistenta seara -majoritatea mamicilor inteleg prin asta cereale cu lapte oare cerealele nu sunt un aliment destinat micului dejun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Chiar nu vreau sa critic, (deoarece fiecare face cum crede) sincer as vrea o explicatie logica la faptul ca trebuie sa inlocuiesti laptele de noapte cu ceai sau apa.
Eu cred ca ideal este sa-i scoti laptele si copilul sa doarma de seara pana dimineata nu sa se trezeasca sa bea apa, ceai sau mai tarziu sa faca pipi (am auzit cazuri cand ii pun noaptea pe olita).
Eu l-am alaptat noaptea (ziua f rar mai cerea) pana la un an si o luna dar sa ii impui programul asta pe la 5 luni iar mi se pare ca nu este in regula trebuie sa fie mai marisor si sa manance deja f diversificat ca sa nu mai manance noaptea.
Masa consistenta seara -majoritatea mamicilor inteleg prin asta cereale cu lapte oare cerealele nu sunt un aliment destinat micului dejun?

Eu una nu ziceam de inlocuit laptele cu apa/ceai.Eu ceai nu le-am dat defel,iar apa doar dupa ce am inceput diversificarea.Ai mei au dormit f. bine noaptea,cum ziceam de la 2-4 luni,ff rar de trezeau.Au reinceput sa se trezeasca noaptea doar cand au inceput sa ii bazaie dintii,deci dupa 6-9 luni si atunci le dadeam apa.
Oricum eu sunt convinsa ca cei ce beau inca noaptea lapte chiar marisori fiind,nu o fac de foame ci de sete sau din obisnuinta.Unele mame-s mai "dure" si le-o taie (eventual indopandu-i cu ceai),altele-s mai AP sau cum se numea si stau la dispozitia lor la fiecare secunda cu lacto-barul,na care cum poate.Apoi mai depinde si de copil de cat de incapatanat e in a-si pretinde drepturile ... cum ziceam daca alor mei le-ar fi tunat in cap ca vor musai lapte si noaptea,greu as fi scapat ca-s mari urlatori si nu se lasa pana nu obtin ce vor.Dar am avut noroc ...
Si inca ceva: eu seara le dadeam sa suga,nici poveste de cereale si de-aia tot dormeau f. bine ,deci nu cred nici ca indopatul cu cereale e cheia.
Oooo dar imi aduc aminte acum o faza de cand avea fetita cca un an,ca era o colega de odisee care ii dadea baiatului lapte cu bibele prin somn,pe la ora 23 sa nu moara de foame pana dimineata - asta in conditiile in care el avea peste 11 kg atunci si pricajita mea nici 8 kg - si tot nu murea de foame pana dimineata Eu am zis atunci ca eu cred ca daca i-ar fi fost foame s-ar fi trezit baiatu',dar el dormea tun pana dimineata ... si asa tot eu mi-am luat-o pe cocoase ca am "criticat" comportamentul asta,daca n-am tacut.Asa ca ...

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris_2009 spune:

Imi dau si eu cu pararea.

Acest subiect intra in categoria "fiecare bebelus e unic", ce merge la unul s-ar putea sa nu mearga la altul, etc.

Noi am fost cumva pe cealalta parte a baricadei, in sensul ca bebelusa mea era fff mancacioasa si pediatrul mi-a recomandat calduros sa-i scot laptele de noapte, ea lua mai mult decat bine in greutate si laptele mancat noaptea mi-a spus ca o ingrasa si mai tare. Asa ca desi eu nu sunt adepta ceaiului, de la 4 luni cand se trezea noaptea ii dadeam ceai, il bea prin somn si dormea pana dimineata. Pediatrul mi-a explicat ca ea se obisnuieste cu faptul ca nu mai primeste lapte si incet incet nu se mai trezeste si asa a si fost. De la 5 luni nu s-a mai trezit deloc noaptea.

Acum, parerile sunt f impartite si depinde categoric de fiecare copil, de fiecare mama. La fetita mea a mers reteta asta, mai ales ca a venit la recomandarea medicului si am preferat sa merg pe mana lui. Probabil ca daca ar fi urlat sau daca ar fi facut mai urat i-as fi dat in continuare. Insa la ea a mers, nu e nici o barbarie, parerea mea este ca adevarul este undeva la mijloc.

Fetita mea s-a intamplat sa fie un bebe foarte cuminte si cooperant si am reusit usor sa-i formez o rutina de masa si somn, si acum la 2 ani si 5 luni si-a format un program fix de masa si somn.

Eu mi-am impartasit experienta, se poate si asa, si fara repercusiuni aspra fizicului si psihicului copilului. Toate mamele stiu ca bebelusii sunt unici, asa ca ar fi frumos pur si simplu sa ascultam parereile unora sau ale altora, fara sa catalogam respectivele experiente ca fiind bune sau nu, fiecare judecand dupa propriile principii si dupa propria experienta.

Numai bine va doresc.
P.S. Eu i-am dat ceai numai de la 4 la 5 luni, in rest deloc . Si acum bea doar apa pt. sete. Fara ceai, suc sau alte lichide "ajutatoare".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia33 spune:

baiatul meu a renuntat singur la masa de noapte la 5 luni...sau, ma rog, a dat semne si eu l-am ajutat putin. cand am vazut ca mananca 5 mese consistente pe zi de lapte si ca noaptea se trezeste mai mult din obisnuinta sa manance ( in detrimentul mesei de dimineata!!!!) am inceput sa scad treptat cantitatea de lapte pana cand el nu a mai vrut deloc (adica nu s-a mai trezit sa ceara). acum, la 5 luni si jumatate, se mai trezeste foarte rar in timpul noptii si se linisteste cu 10 ml de ceai sau pupat/alintat putin, apoi, inapoi la somn. nu l-am lasat niciodata sa planga noaptea si nu pot avea pretentia sa ma "inteleaga" ca si mie mi-e somn. l-am urmarit atent si m-am adaptat la schimbarile lui de comportament. ultima masa e la 23 pe care o mananca prin somn pentru ca se culca seara pe la 20.30 - 21. apoi, dimineata 7 - 7.30 isi savureaza biberonul cu lapte. de la 6 luni incep diversificarea si voi incerca sa mut biberonul de la 23, ceva mai devreme... vom vedea...

Mergi la inceput