Adio biberon de noapte!
Raspunsuri - Pagina 2
AgnesLuca spune:
Oana, nu stiu ce virsta are copilul tau, dar o sa vezi ca va veni momentul cind o sa isi rareasca singur mesele de noapte. Pe a mea am intarcat-o la 1 an si 10 luni, cind mai sugea noaptea doar o data tzitzi si atunci foarte putin, mai mult de obisnuinta.
Ce ma distreaza pe mine este ca articolul recomanda sa verifici scutecul dar sa eviti a-l lua in brate. Cum draqu se poate face asta ?
oana_lex82 spune:
Merci fetelor...nici mie nu mi-a facut o impresie buna articolul si de aia va intreb..nu sufar ca nu dorm noaptea..nu ca nu mi-as dori sa dorm insa inteleg ca nevoile lui sunt pe primul loc..si mai mult decat inteleg chiar simt asta..so, am hotarat sa va intreb si pe voi ce parere/experienta aveti in legatura cu acest aspect...
In legatura cu dormitul in patul lui..al meu doarme in patutul lui de cand l-am adus din maternitate...Oare mai exispa posibilitatea ca sa vrea sa doarma cu noi??Asta chiar n-as vrea...
accept92 spune:
Eu nu ma duc la primul scancet al copilului, nici la al doilea, ma duc doar daca plange de-a binelea sau scanceste monotom pe parcursul a mai multor minute. Si foarte rar primul scancet se transforma in plans, de cele mai multe ori adoarme la loc sau poate scanceste in somn, nu stiu pentru ca nu sunt cu ele in camera.
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AgnesLuca Ce ma distreaza pe mine este ca articolul recomanda sa verifici scutecul dar sa eviti a-l lua in brate. Cum draqu se poate face asta ? |
Un scutec plin cu pipi se umfla si se simte la mana, unul cu kk din experienta mea miroase, mai ales la copiii diversificati. Insa sfatul cu nemanevrarea copilului noaptea se potriveste mai degraba la sugarii foarte mici care nu s-au reglat inca ciclul zi/noapte. La cei mai mari deja nu se mai schimba pampersul peste noapte si chiar daca se trezesc se culca la loc.
denizel spune:
citat din mesajul lui accept92 Le-am lasat sa planga oricand n-am avut cu se sa le fiu de folos (in diverse circumstante, noaptea, ziua, etc) |
Banuiesc ca una din alea 4-5 carti era a lui Capraru .
"Daca sugarul este hranit, schimbat, nu-i e cald, nu-i e frig si nu-i bolnav, nu exista nici un motiv ca parintele sa tina cont de faptul ca plange" .
Sigur ca ideal ar fi sa ii pupam in fund toata ziua dar in viata idealul e mai greu de atins. Pana la urma ne-am descurcat, ne-am adaptat unii la altii, noi la copii dar si copiii la noi. Vreau sa spun cu asta ca si copilul se poate adapta la nevoia parintelui de somn. |
Idealul pentru parinti poate fi foarte usor de atins, inteleg.
Cu ajutorul copiilor, desigur...
Spre deosebire de adulti(i care se iubesc prea mult), copiii stiu si copiii pot sa indeplineasca nevoi!!
accept92 spune:
citat din mesajul lui denizel Banuiesc ca una din alea 4-5 carti era a lui Capraru . |
Nimic mai plicticos pe lumea asta decat o carte de parenting.
Stilul meu de parenting este strict legat de limitele mele personale si neinfluentat de lecturi de metrou. Nu sunt un robot alimentat de curent electric, e un pic mai complicat in cazul meu.
denizel spune:
citat din mesajul lui accept92 Stilul meu de parenting este strict legat de limitele mele personale |
Stiu! Insa aveai o scuza cu Capraru :D.
Nu sunt un robot alimentat de curent electric, e un pic mai complicat in cazul meu. |
Ai mai zis.
Bine insa ca te inteleg copiii si se adapteaza nevoilor tale.
Bee spune:
Copilul isi alege singur momentul in care renunta la biberonul de noapte.
La primul copil, renuntarea s-a produs pe la un an jumate, cand brusc a cerut lapte dimineata in jur de 6.30.
La al doilea copil a fost mai greu. A renuntat tot candva spre vara, cand era mai obosit de statul afara, dar avea doi ani jumate. La al doilea copil au existat si alte traume, care au prelungit renuntarea asta: intarcarea la un an si ceva cand am ramas insarcinata+ nasterea fratiorului.
Al treilea a renuntat candva in jur de un an. A fost socant! Aveam aproape 5 ani de treziri noaptea la maxim 3 ore distanta. Avusesem doi copii care au dormit cu mine ani de zile. Si ne trezim cu un bb 3, argintul nostru viu, care doarme singur in pat si ma lasa si pe mine sa dorm! Acum am nopti in care mi-e frica mie de cat de linistiti dormim toti. Dar exista si nopti in care bolnav fiind, sta cu mine in pat si cere lapte mai des.
Deci, rabdare, cred ca vara asta va renunta si al tau, singur.
abramburika spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Du-te sa-l calmezi, dar pe cat posibil, evita sa-l iei in brate,mai ales daca-l alaptezi. |
Iar eu ma intreb cum vine asta? Se alapteaza pe deasupra patutului ca sa nu il iei in brate sau cum?
Ff prost articol.
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
Laura25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui abramburika
Iar eu ma intreb cum vine asta? Se alapteaza pe deasupra patutului ca sa nu il iei in brate sau cum? |
Nu, adica daca il alaptezi, nu ii dai san noaptea, ci ii dai ceiuc cu biberonul mai bine (nu il iei in brate ca sa nu te santajeze emotional teroristul bagand nasul in bluza ta si tragnd de tine).
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me