Vacanta, o corvoada
Raspunsuri - Pagina 7
viviana spune:
Cand avea fii-mea 9 ani ne-am luat inima-n dinti si am plecat in Europa cu masina. o luna si ceva.
Am avut un geamantan plin cu medicamente si tot felul de alte chestii pentru urgente.
Eu am facut traseul si am retinut locuri la hoteluri cu mult inainte.
A fost Austria (Viena si Salzburg) Liechtenstein, Elvetia (Lucerna si Berna) Franta (Paris), Luxemburg (Clervaux), Belgia.
La intoarcere am venit prin Germania.
La Viena fost hotel pentru studenti de ** super ok.
La Salzburg am stat o noapte si am dormit intr-un hostel extraordinar.
Lucerna este superba.
Clervaux este un oras-statiune in Ardeni, la 30 km de Luxemburg-ville, la vreo 600 m altitudine, cu numai 500 suflete si un cimitir.
Am stat la o pensiune tinuta de 2 batranei foarte simpatici. El avea un Porsche de colectie cu care a insistat sa ne plimbam in ultima zi de sejur.
In fata castelului ducelui de Luxemburg se afla tancul cu care Generalul Sherman i-a invins pe nemti in celebra batalie din Ardeni.
M-as intoarce oricand in Lucerna si Clervaux.
Cu toate ca am plecat cu morcovul cat casa nu s-a intamplat nimic.
A fost primna vacanta dusa pana la capat si fara probleme.
Copila nu a vomat decat pe Valea Oltului.
Pentru rau de masina am folosit diverse pastilute, insa de pomana. Am si niste bratari pentru incheietura care fac presopunctura pe centrul vomei. Si astea sunt inutile.
Cele mai bune raman pungile cu fermoar.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Alizee spune:
Eu de-abia astept sa plecam la mare.
Voi merge cu fetita la cumparaturi, voi pregati hainele necesare pt zilele de vacanta, medicamentele si, ajunsa acolo, ma voi bucura din plin.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia de ce oare-mi amintesc in primul rand tantarii? Poate mi s-a cam terminat apetitul de aventura, de nou, de provocari |
Tot ce se poate.
allinta
danamiha spune:
citat din mesajul lui allinta Eu de-abia astept sa plecam la mare. Voi merge cu fetita la cumparaturi, voi pregati hainele necesare pt zilele de vacanta, medicamentele si, ajunsa acolo, ma voi bucura din plin. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
si eu abia astept sa plecam in vacanta, ador vacantele, am luat la inceputul lui februarie biletele de avion.
daca as putea as pleca macar o data pe luna in vacanta
Alizee spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui danamiha
si eu abia astept sa plecam in vacanta, ador vacantele, am luat la inceputul lui februarie biletele de avion. daca as putea as pleca macar o data pe luna in vacanta |
ma gandeasc ca pt mamele, care au doar un singur copil, este mult mai usor sa plece in vacanta, decat cele care au mai multi copii si de varste diferite.
eu am "vorbit" doar din punctul meu de vedere.
allinta
viviana spune:
E mai bine cu copil unic din punct de vedere pret, facut bagaje, griji ceva mai mici, probleme unice.
Insa vacanta cu copilul unic e putin mai solicitanta.
Iti cere mai multa atentie, te freaca mereu la cap, nu te are decat pe tine ca partener de joaca.
Cand sunt 2 se mai joaca impreuna si mai ai momente de respiro.
Eu m-am simtit intotdeauna mai relaxata cand pe langa fii-mea a mai fost un copil.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
corap spune:
cea mai misto vacanta in familie a fost 3 saptamani:
viena - innsbruck - zermatt (aici am stat o saptamana si am facut excursii locale) - budapesta. copiii: unul un an si 4 luni, celalalt 2 ani si 10 luni. fata mi-a vomitat o zi intreaga in elvetia la dus (noi nu eram pregatiti). am spalat husele, dar un miros usor de voma ne-a urmarit pana acasa .
a fost super-mega-cool; si acum isi aduc aminte si povestesc.
din pacate nu-mi mai permit momentan o vacanta atat de lunga :(
anya spune:
Noi tot povestim de trasee si ce bine e sa faci bagaje - exact ce nu-si doreste Olympia.
Ma gandeam ca cea mai comoda varianta pt tine e tot un AI in Turcia. Eventual cauta unul cu aquapark mai mare (nu 2-3 tobogane cum au marea majoritate) ca sa ai liniste cu copiii - mai ales cu baiatul. Mergi la unul de 5* si in afara de cateva haine - bagajul poate sa si-l fac afiecare si tu doar sa verifici si sa pui cele de uz comun. Mancare ai, bautura ai, distractie pt copii ai - tu doar zaci si citesti o carte.
danamiha spune:
citat din mesajul lui anya Noi tot povestim de trasee si ce bine e sa faci bagaje - exact ce nu-si doreste Olympia. Anya |
La asta m-am gandit si eu
anya, poti te rog, sa-mi recomanzi un hotel foarte bun in Turcia? Vara mea vrea sa mearga cu sotul si cu fetita lor care in acesta luna a implinit un an. Ei se gandeau sa mearga in septembrie, sa nu fie asa cald, zicea ea. Nu sunt legati de o anumita perioada, ea are cabinetul ei si isi face cum vrea programul.