Vacanta, o corvoada
Jur ca e o problema de psi si nu de "vacante, sejururi"... Pana si vacanta o resimt ca pe-o corvoada, n-as pleca niciunde mi-e tare bine acasa. De cand am facut casa parca nu ma mai indur sa plec nicaieri. Mergem insa in fiecare an pentru copii, la mare, cat vom mai merge in aceasta formula, ca fecioru' cel mare are deja 16 ani. In ultimii ani am fost la bulgari, cu ani in urma mergeam in Turcia. Sotul are oroare de avion, fata are rau de masina, e un chin drumul oriunde ar fi (avionul nici nu l-am testat cu ea), fecioru cel mare are oroare de programe cu familia iar eu sunt obsedata sa nu ne imbolnavim oriunde mergem, am doi pitici, toxiinfectiile alimentare si alea dermato... plus o problema majora in a lua decizii... sa nu pomenim spaima de accidente, o am si pe-aia, parca numa acasa ar fi ingerii pazitori pe langa noi. Radeti, plangeti? De plecat ne imping bunicii sa plecam, "nu egzista an fara mare pentru copii", e musai. Cum ar trebui sa fie? Curat in primul rand, AI ca sa nu bantui cu ei de cate ori are unul sau altul vreo pofta si neaparat plaja aproape, fara pietre si cu intrare lina...Nu vreau piscina, jacuzzi, galagie, aglomeratie si nu-mi trebuie mai mult de 3 stele la hotel. o vacanta pentru lenesi, cred. Ma simt "batrana si obosita" si urasc surprizele. Daca n-as muri de frica, vacanta ideala ar insemna sa trimit copiii in tabere si sa stau acasa sa citesc, numa ca sigur nu fac asta, deci...
Raspunsuri
AgnesLuca spune:
Eu cred ca raspunsul ti l-ai dat singura in ultima fraza, nu stiu ce virsta are fata, dar pe baiat il inteleg nemaipomenit de bine, la virsta respectiva nici eu nu mai suportam concediile cu parintii. A fost virsta la care am inceput sa plec in vacante cu gasca, munte, mare, sa stii ca eram tare "cu capul pe umeri" cu totii, este virsta la care iti poti asuma responsabilitati tocmai pentru a demonstra ca nu mai esti copil.
Eu nu suport sa merg in concediu la hotel; alegem locuinte / case de vacanta in locuri linistite, superbe si cit se poate de neturistice. Pina acum nu prea am dat gres, desi schimbam locul in fiecare vara. Dar toate pp sa zbori cu avionul cam 2 ore, deci nu f. mult. Si eu am avut rau de masina, si mai am citeodata, dar in avion nu am nici o problema.
Ai putea sa gasesti o astfel de "casa de vacanta" si sa mergeti acolo in fiecare an.
pisigri spune:
Pleaca la mare in septembrie, duceti-va la Sulina sau la Sf Gheorghe sau la Gura Portitei. Aveti acces la mare, aveti acces la delta, in septembrie e mai putin aglomerat si deci mai curat si mai liniste. In afara de Gura Portitei, unde nu poti minca decit la restaurant, la Sulina si la Sf Gheorghe te poti caza la oameni sau la hotel; daca te cazezi la o casa de om, gazdele se ofera sa si gateasca; e o experienta placuta.
Daca nu vrei sa te complici (adica sa lasi masina si sa mergi cu vaporasul, chestie obligatorie pentru ambele trei destinatii), poti sa mergi intre Mamaia si Navodari, tot in septembrie. Plaja e ca la Mamaia, adicatelea cu mucuri de tigari si simburi de piersici, dar nisipul e ok iar apa e lina. Poti inchiria o garsoniera, te poti caza la bungalow in vreun camping (au AC si toaleta plus dus). Iar in Navodari linga piata este un impinge-tava absolut genial, il stiu de citiva ani buni si garantez ca e fara toxiinfectii alimentare.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Laura25 spune:
pisigri, in ultimii ani, primele zile de septembrie au insemnat si primele zile de toamna adevarata, cu ploi si frig. Eu nu m-as risca sa dau bani pt o saptamana la mare si sa fie sanse mari sa nu poti face macar o baie.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
olympia spune:
Noi am fost mereu la hotel, cred ca tot pentru garantia cat de cat a unui standard. La mare la noi Pisigri, nici nu stiu ce sa zic, ultima oara, acum 5 ani la Mamaia cred ca ne-am imbolnavit de la apa de mare pur si simplu, eram cazati in acelasi loc cu inca o familie cu copilas mic si numai noi ne-am balacit mult si am zacut o saptamana. Ne ridicam din pat numa pentru mers la baie si picam la loc. Cred ca a fost ceva conducta de canalizare pe-aproape, sau faptul ca am prins noi zile cu marea agitata si foarte murdara si plina de alge.
Agnes fecioru voia cu gasca in Corfu, mi-a fost teama, recunosc. Nu e genul responsabil ci mai degraba ala din gup pe care n-ai cum sa-l treci cu vederea...
olympia spune:
Laura, asa e, decat septembrie mai degraba iunie. Plus caam tot auzit zvonuri ca ar putea incepe scoala de la 1 septembrie.
Uf, numa ce mi-a deschis fii-mea ochii ca am fost de trei(!!!) ori in acelasi loc in ultimii ani, io credeam ca doar de doua ori si n-am fost super incantati, ea a fost insa...
AgnesLuca spune:
Nu crezi ca tocmai o doza de incredere investita in el l-ar responsabiliza ? In doi-trei ani oricum o sa zboare de-acasa...
Din ce am vazut la colegii mei spun ca tocmai tinerii carora in adolescenta nu li s-a acordat credit o iau pe aratura cind se vad liberi.
pisigri spune:
La strainatatzuri nu ma pricep destul pentru ca noi nu agream "modelul" cu hotel si all inclusive.
Oricum v-ati hotari, sper sa fie o vacanta reusita !
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
lorelaim spune:
Olympia - te inteleg... Si eu am oroare de vacante in care trebuie sa calatoresc... desi nimeni din fam nu are rau de masina/avion... Eu am "rau" de facut bagaje (sorteaza si spala si impacheteaza - ca acolo sa le despachetez si habar sa nu am pe unde sa le pun - iar cand timpul a "expirat" o iau de la capat - iar acasa nu vin ca sa ma odihnesc ci sa desfac bagaje, sa spal, sa le rearanjez in dulapuri, etc)... Atata munca pt 7 zile... Si in plus - daca m-am simtit minunat in locul in care am fost... NU mai vreau sa ma intorc in Suedia... ma apuca o disperare ca musai tre' sa plecam de la soare si cald si sa ne intoarcem in ploaie si frig ... Sa nu uitam asteptarile din aeroporturi... Statul nemiscat (ma rog mai "misc" cate un pic) din avion, din autocar, etc... Stiu ca suna amuzant pentru unii - dar eu realmente am oroare de plecat in vacanta. E de o mie de ori mai bine cand petrecem vacanta acasa... si sarim in baltoace, hranim ratele de pe balta, facem poze la vacile, iepurii si oile din zona, etc. Ma obosesc cumplit vacantele in care musai tre' sa calatoresc...
J G spune:
Eu zic ca baiatul mare e prea mare ca sa mai mearga cu voi in vacanta. In plus, sunt sigura ca se va purta mult mai responsabil cand va fi singur, decat atunci cand e cu voi!
Sotul poate lua calmante pe avion, si eu fac la fel, fiind la limita fobiei. Insa nu renunt la vacante pentru asta!
AgnesLuca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri La strainatatzuri nu ma pricep destul pentru ca noi nu agream "modelul" cu hotel si all inclusive. Oricum v-ati hotari, sper sa fie o vacanta reusita ! http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Pisigri vad ca avem aceleasi gusturi !
Noi ne organizam vacantele intotdeauna fara birou de turism: avion low cost, apartament/ casa de vacanta gasite pe net. Exista multe site-uri serioase, cu impresii de la clienti. Luam legatura telefonic cu proprietarii, daca nu ne plac la telefon, cautam altii.
La mare in RO am fost ultima data in 2003,un weekend prelungit, in camping la Mamaia, spre Navodari. Cred ca am mincat la impinge-tava de care zici tu, a fost ok.
M-ar tenta Gura portitei sau Sf. Gheorghe, cind o fi copila ceva mai marisoara. Sper sa mai scriem pe-atunci pe forum, sa te pot contacta pt sfaturi.