Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(31)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

buna dimineata si noi

trezit, alaptat, calcat juma de fotoliu si acum am facut o pauza sa va salut

Mica se constipa, cred, de cand cu diversificarea asta ...adica nu stiu daca e constipatie, in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca atunci cand face, face "carnacior" nu "bilute",indiferent ce ii dau de mancare, dar azi e a 4-a zi de cand nu a facut si ma ingrijorez tare ; am senzatia ca nu stie sa se screama ....sa ma vedeti cum o tin de picioruse si mimez scremutul, poate, poate se prinde de faza...si ea se uita la mine cu niste ochi mirati..ce-o fi si cu femeia asta ?
n-as vrea sa trec la supozitor si alte metode invazive...aveti vreo idee ce ar trebui sa fac ? meniul a fost asa : doua zile morcov cu patrunjel si a treia zi para...azi incotro o iau ?

printre altele, sa vad spun cat sunt de dazamagita de gradinita Mirunei...marea noastra problema, ca Miruna vorbeste prea mult si nu au loc si alti copii de ea imi vine s-o strang de gat pe educatoarea ei, care de fapt e o domnisorica fara experienta si nu prea stiu ce cauta pe acolo ...avem un sistem de invatamant de toata jena, nu mai exista cadre didactice specializate care sa stie sa ridice un copil sau sa nu-l plafoneze pe cel peste medie; poate cu scoala o sa nimerim mai bine...scuze, m-am descarcat aici

mai bine ma duc inapoi la fotoliul meu, sa nu-mi ies din mana

va pupacesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Buna mamici!

Inacat LA MULTI ANI!
Eu fac branza din 1.5 grasime, cu lamaie. Si asa dam calciu 10z pe luna, nu are sens si branza calcica. A si nu dau zilnic, o zi amestec cu doua masuri de cereale o zi cu doo lgrite brz. (facuta din 200lapte)

Avem aparatori, puse pe diauntru, sunt la fel de inalte ca zabrelele de la pat.

Adi uau aveti dinte, felicitari! sa fie pe silent!

heidy sa stii ca imi place de consiliera aia, da sfaturi de bun simt. Stii ca ma tenteaza si pe mine sa le capsunesc? ca acu sunt de sezon, au inceput si alea romanesti sa apara..Azi am dat pepene galben si le-a placut, deci au avut elementu nou, stau 3z si incerc un smoothie de caps cu bananuta.
Si eu iau legume din pta..ce naiba sa fac.

lorin eu stiam ca morcovelu constipa. Baga si ceva dovlecel ca va contracara efectu.

Noi am mancat azi pepene galben pt prima uara! Mara a primit si in suzeta cu plasa si l-a spart, si piureul a fost facut din pepene galben, o banana jumate si juma de mar. Au devorat amadoo. Ilinca nu prea se omoara cu suzeta aia, adica o ia in mana, da nu o suge ca sorsa.. Mara cum ma vede ca viu cu aia da cu manutele sa i-o dau, s-a prins ca e sursa de papa.
A, si inca o patanie: stateam ieri cu Mara in brate la birou si mancam ciorba de fasole facuta de Pufi Pufescu. Nu va zic ca a inceput sa deschida si ea gura, si dadea cu mana in castron sa ii dau si ei??? I-am pescuit un cubulet de morcov mic mic si i-am dat-l-a mancat.

Inca ne luptam cu mucii, febra Ilinca nu mai face (URA) deci cam terminam cu bolejnita.

Puteti vota Puficele aici.

Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

elfica, pai de crema cu SPF 50 si minerale ti-am zis ca mi-a zis dermatologul!

exista morcovi si pastarnac romanesti la tantile cu solar. inclusiv sor-mea are deja in solar. asa ca uitati-va cu atentie.

am dat si eu avocado cu mar si para azi. au papat.
in sfarsit, am ajuns la 3/4 galbenus de ou,maine 1 ou intreg. le-a placut, mai ales cu iaurt.

Mergi la inceput

inca ceva: am mers azi cu ei la ortoped la prof dr jianu: aflati ca tal valg e cand laba piciorului o dati inspre gamba si se lipeste de ea, daca nu se lipeste, nu e tal valg, asa ca multe suntem pacalite de ortopezi mai mult sau mai putin mana in mana cu kinetoterapeutii.

contraindicat premergatorul.
mersul pe varfuri, in x, cu picioarele cracanate, cu talpile in interior sunt fiziologice si trec cu timpul.
contraindicata incaltamintea cu talonete/glezne tinute. recomandate incaltari cu talpa moale, de ex din piele intoarsa.
toti copiii au platfus pana la 3-4 ani pt ca au grasime in talpa. daca ramane talpa plata si fara scobitura, nu trebuie perceputa ca o boala.
mi-a dat si o carte. cetesc si va fac rezumatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Azi am introdus branzica si a cam facut mofturi, dar apoi s-a invatat sa o manance. Dar nu stiu daca am procedat bine. In fisa de diversificare primita de la doctorita, scrie sa fac din 500ml lapte cu 3 lingurite de lamaie si sa impart rezultatul in doua, dandu-i astfel doua zile. Dar chiar de la inceput ii dau jumatate sau intai o lingurita, doua etc, pana ajung sa manance jumatate. Acolo zicea sa ii dau jumatate cu o lingurita de fructe, apoi cu doua de fructe etc. Eu i-am dat cat am putut de mult din branza... oare am gresit, ar fi trebuit sa ii dau doar o lingurita? Am combinat-o cu para, ca am inteles ca va constipa branzica si atunci sa atenueze efectul.

Bine, nu va zic cat chin. A bagat piciorul in gura si l-a umplut de branzica, are o placere deosebita sa scuipe, dar nu ca nu ii place, ci sa se joace. Eu ii bag in gura, ea face baloane si scuipa saliva cu branzica, eu i-o culeg de pe barbie si i-o bag in gura si ea iar o scoate... Mi-a cam pus rabdarea la incercare! O zi buna, papa repede si fara mofturi, trei zile cu mofturi :( Eh, totul are farmec, ne facem noi mari!

Sugubina si Siema: Felicitari, azi e ultima zi de concurs si socotelile noastre au iesit! Luna viitoare Natalia de Siema pe unu si Robert de Raleli pe doi, da?

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

Mergi la inceput

elfica, probabil ca i-ai dat prea multa br. oricum, pt inceput pune br cu fructele in blender, ca br e inecacioasa si inghit mai greu. imi place ca progresati!

ma, da ce calendar o sa aiba dr. herdea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

adipapazi
ai mei manca branzica, le place
si le o fac la furculita cu fructe - banana+mar - sau cu le o pun in piureul de legume
am noroc nu s au constipat pana acum
sapt viitoare vreau sa i incerc cu ou, un sfert de galbenus
la ce varsta le ai dat iaurt?

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Mergi la inceput

la 6 luni si vreo 10 zile, cred.intai 5 lingurite, apoi vreo 10, apoi o treime, apoi jumate, acum ana papa 200g de iaurt napolact, iar miresul 100 de humana cu fructe ca u vrea altfel.le-am bagat si oul, si carnea de vita, in legume le pun si putin unt sau iaurt sau smantana/almette, ca ioakim altfel nu le mananca si decat sa o iau razna, mai bine cedez la smantana/almette, poa sa zica cine ce-o zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

bun de stiut

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Buna!
Adi, ce m-am amuzat cu diversificarea voastra, in special cu branza buclucasa... In general copiii poftesc la ce mancam noi (exceptie a facut Maria). Desi nu intentionam, Sara s-a autodiversificat acum vreo saptamana (ea nu are inca 6 luni). De obicei stau cu Maria si luam cate o gustare dupa ce se trezeste. Ei ii plac lucrurile simple, iar intr-o zi taiasem felii de avocado si mancam amandoua, eu cu Sara in brate. Dupa ce s-a uitat bine la noi, a inhatat si ea o bucatica si a rontait, a mai si inghitit... la fel cu banana, manca Bogdan cu ea in brate si jumatate ramasese pe masa. L-a studiat bine, s-a uitat si la banana si a prins-o bine in manuta. Am reusit noi sa i-o luam in vreo 10 min. Bucatelele mai mari le-a scos singura din gurita. Eu nu-i voi oferi constant, odata la cateva zile cand mancam ceva potrivit e ok. Si pentru ca alaptez si nu am de gand sa scad cantitatea de lapte, ii voi oferi dupa ce o alaptez, cand e bine dispusa. Probabil pe la 7-8 luni vom incepe diversificarea (autodoversificarea) adevarata, ca rutina zilnica. Deocamdata ii urmaresc reactiile, si sa se obisnuiasca ea cu diferitele texturi si gusturi.

Eu voi avea mare grija la alimentele introduse, pentru ca si eu am fond alergenic, si Maria a avut alergii pe care le-a depasit cu varsta.

Nu prea vad cum amanarea introducerii unor alimente ar putea fi rea. Un sistem digestiv mai matur primeste altfel alimentele. De ex in tarile cu iesire la mare sunt mult mai multi oameni cu alergii la peste decat in restul tarilor. Si asta doar pt ca l-au introdus mai devreme.

Mergi la inceput