Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(31)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ral_eli spune:

mda, deci nani a durat 20 minute

mami de Robert Petru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inacat spune:

buna barlog,
felicitari bebeilor pentru dintisori, stat in fundulet, mers de-a busilea, cumintenie si somnic si reusitele la diversificare.

noi am implinit 6 luni, am facut vaccinul si am fost curajosi (am plans doar un pic pana ne-a luat mami in brate si ne-a facut avionul )
stam bine cu greutatea si lungimea si celelalte dimensiuni.
voua va masoara circumferinta puilor la cap, torace si burtica?

vom introduce si branzica la piureul de fructe. dr. mi-a explicat sa o prepar din lapte vaca 3,5% si calciu lactic. asa faceti si voi?
peste 10-12 zile introducem si carnita in piureul de legume. mi-a recomandat pui de tara sau in lipsa, curcan, apoi vita. cu ouale inca nu incepem.
mi-a mai spus ca pot sa-i pun 1 lingurita ulei masline in legume.

fetelor are cineva posibilitatea de a achizitiona pui de tara? m-ar interesa si pe mine.

de mult vroiam sa intreb si tot uit.
manzul meu a dormit linistit pana acum, dar de ceva timp a inceput frasuiala in somn (de pe spate pe burta si invers si cu capul ba la nord, ba la sud) sau imediat ce se trezeste, pana sa planga si sa ajung la el si mi-e teama de barele prin care poate sa-si scoata manutele si picioarele.
asa ca, voi folositi la pat aparatori? cum le puneti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ral_eli spune:

eu am aparatori la patut dar acopera doar 3 laturi ca noi dormim in aceeasi camera toti si vreau sa-i vad fatzuca tot timpul , cand deschid ochii imi cade privirea direct pe el. l-a inceput imi era si mie frica sa nu se raneasca cumva dar el se joaca mult in patut si ma uit la el nu are cum sa se raneasca, isi baga manutza prin gratii o scoate si cu picioarusele la fel

mami de Robert Petru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Fetelor vin si eu cu o intrebare de tampita: de unde luati legumele si fructele pentru bb? Ca am innebunit cu astia cu legumele contaminate, iar cele din piata sunt pline de nenorociri...
Trebuie sa fac un plan pentru dive cu mica mea si chiar nu stiu cum sa procedez, ca tare nu am incredere in nimic/nimeni.

Mami de Cristiana (29.12.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

amelia, grea dilema. in orice caz, singura solutie REALA este sa cunosti pe cineva de la tara si sa te alimentezi de acolo. sau sa te imprietenesti cu o tanti din piatza. eu am luat mere pana sapt trecuta de la tanti argentina, pe care am rugat-o sa imi pastreze ultimele 10 kg, cu care am burdusit frigiderul meu, al surorii si al tatalui. pt pere (ca de la branza se constipa) folosesc borcanel nestle. legumele nu sunt o probleme, imposibil sa nu gasesti in piatza romanesti.
magazinele bio mi se par o escrocherie, borcanelele se pare ca sunt o solutie, ca trec prin mai multe controale decat cele din piatza.
in orice caz, sa manance sanatos in zilele noastre e o utopie. nu-i putem feri de euri,nitriti, ingrasaminte etc.
ce te faci cu carnea de pui din comert? plina de hormoni, care influenteaza evolutia fetelor, mai ales? deci, tre sa gasim somebody in the country.

cat priveste patuturile, eu am luat din acelea care se pliaza si pleci in excursie cu ele, deci din fash si plase, tocmai pt ca mi-era teama de dat cu capul, scos mana, sufocat in aparatori etc. sunt inestetice, dar mult mai sigure. asadar, nu stiu cum e cu aparatorile, dar sunt sigura ca veti gasi o solutie. pupicei!

PS: Anei ii iese primul dinte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Buna seara!

RamoP: Sanatate multa tie si multa rabdare la diversificare! Sa stii ca la mine se vad progrese, dar nu e totul roz, azi asa, maine altfel, dar important e ca a invatat sa manance, sa inghita. Ca in rest, ne descurcam noi. Am observat ca mananca f bine daca e odihnita. Dar nu sa doarma putin, ca atunci tot maraita e si sigileaza gura si maraie printre dinti. Trebuie sa doarma ca lumea si cand se trezeste coopereaza cu totul altfel. Ma gandesc sa ii fac un program mai ca lumea, ca pana acum a fost cum s-a intamplat: ii e somn, o culc, ii e foame, ii dau etc. Cred ca e bine sa ii fac un orar, cat de cat, ca apoi se va obisnui sa adoarma/sa manance cam cand trebuie, cu mici diferente. Mai greu e in week-end, ca mai avem si noi programul nostru, dar... ne descurcam noi!

Inacat: Si eu ii fac maine branzica prima data. Sunt multe retete, eu o voi face pentru inceput pe cea a pediatrei mele care e cu lapte de 3,5 si cu lamaie, fara Ca. L-am pus pe Nicu sa imi ia diferite feluri de lapte, sa vad cu care se face branzica mai ok. Mi-a luat si avocado si mango, ca pana acum nu i-am dat. Abia astept sa vad daca va fi incantata sau nu. Va povestesc maine. Ai vazut mesajul meu legat de emisiune, da? Confirma-mi, ca daca nu te sun, sa nu uiti sa te uiti. Legat de pasari de tara eu am o sursa, dar e cu mai multe persoane implicate si apelez o data pe luna, aproximativ, iar acum abia ne-am alimentat saptamana trecuta. Am luat 2 cocosi, un ratoi si o gasca si mai aveam o rata din transa anterioara. Asa ca nu stiu cand vom realimenta, dar sigur nu prea curand. Si e putin complicat, ca prietena mea cea mai buna, fosta colega de generala, e preoteasa intr-un sat din jud. Buzau. Ea vorbeste cu satenii, respectivii le taie si i le aduc si apoi, daca avem noi drum la Galati, la ai lui Nicu, trecem si le luam, daca nu, ni le trimite prin parintii ei, care se duc la ea din doua in doua saptamani. Si asa imi parvin. Daca vei vrea, cand mai luam te intreb si pe tine si vedem cum facem sa le iei, ca noi mereu avem probleme cu spatiul in congelator si abia le facem loc celor comandate de noi, daramite sa mai pun si altele...

Adipapazi: Am salvat descrierea ta, sper sa incerc maine, cu scumpa langa mine, ca daca citesc e una, daca si incerc e alta. Nu exagera cu datul sa guste orice, ca ei vor pofti la multe. E foarte important sa nu le dam tot ce mancam noi pana la trei ani! Le influenteaza sanatatea stomacului, intestinului etc...

Eeafarcau: Petrecere frumoasa si la tara si in concediu! Grija mare la soare!

Ah si legat de soare, am inteles ca nu e bine sa ii dam pe bebei cu creme. Doar cand e neaparata nevoie, dar ideal e sa nu ii tinem la soare si daca ii tinem sa fie f scurt si cat mai devreme sau tarziu. Ziceai tu de Bioderma cu factor de protectie 50. La BE am vorbit chiar cu tipa de la standul lor si imi spunea ca pana in trei ani nu sunt indicate pentru copii, ca au o piele f sensibila. Mi-a recomandat o alta creme 100% cu minerale. Mi-a dat un pliant si mi-a aratat-o, nu o aveau acolo. Oricum, zicea ca se gasesc in farmacii cremele. Eu m-am razgandit cu marea, nu merg acum, ci la sfarsit de august, inceput de septembrie, cand nu mai e soarele chiar asa puternic si va fi si Iulia mai mare. Se spune ca le face foarte bine mersul pe nisip, iar atunci sigur va pasi, asa ca masajul la talpi va fi asigurat. Cu baia in mare mai studiez problema pana atunci! Poate apa prea sarata sa le afecteze pielea? Mai cercetez!

Pupici! Pe maine!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Heidy: La multi ani pentru dragalasul tau! Sa va bucure fiecare zi si sa va insenineze viata cu gingasii de tot felul!

La multi ani si pentru ursuletii lui Misticgirl, Doura si Ratzusca! Ce repede au trecut 7 luni, nu?

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

multumim, elfica..azi misso s-a asezat singura in fund ..
pe fb sigur am spus de creme minerale pt soare , nu-mi aduc aminte daca si aici..deci alea sunt ok

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Adi . Vedem ce si cum, ca suntem pici la inceput, asa...

Mami de Cristiana (29.12.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heidy spune:

Buna dimineata si de la noi ....

Ieri am fost la consiliera in alaptare care i-am recomandat-o si Elficai si am povestit despre diversificare.
Sa va povestesc si voua ce mi-a spus (pe langa lucrurile bine stiute - gen nu zahar, sare, miere pana la 1 an).

Mi-a zis ca pot sa ii introduc aproape orice (inclusiv capsuni si fructe de padure sau albus de ou) cu conditia ca elementul nou sa fie singura noutate in ziua respectiva si sa i-l dau trei zile si sa il urmaresc pe bb. Legat de alimente care contin gluten - a zis ca initial fara, dar dupa, pot sa ii dau linistita cu - sa urmaresc la fel 3 zile bb. Acum, nu stiu ce sa zic, eu am incredere in ea. Argumentele ei au fost ca bebelusul trebuie sa ajunga sa manance ce mancam si noi (in timp - nu in 2 luni). A mai zis ca faza cu capsunile, albusul, glutenul - au fost scoase pentru a reduce nr de alergii la copii si ca de fapt s-a observat ca a fost mai rau si nu mai bine. Parerea mea este ca nu o sa sar acum sa ii dau nici capsuni, nici albus si nici chestii cu gluten, ca am de unde alege altceva sa ii dau.

A mai zis ca la inceput sa am muuulta rabdare si mai ales sa aleg un moment cand copilul este receptiv (odihnit) si daca ii este foame sa ii ofer un pic de lapte din san si apoi mancarea efectiv. A zis ca e bine sa il las sa isi bage manuta in mancare, sa perceapa ca pe ceva amuzant, nou, interesant momentul mesei si nu ca pe ceva strict si fortat.

Legat de legume, fructe - eu iau din piata, dar este o tanti acolo care mi-a spus ca in acest moment nu se gasesc morcovi, pastarnac, dovlecei din Romania - nicaieri pe piata si am mai intrebat si pe altii. Eu ii iau din piata, aia e. Cand o sa am alternativa romaneasca la leguma/fructul respectiv o sa aleg romanesc, dar nu ma amagesc ca daca aleg romanesc nu are ingrasaminte si alte nebunii.

Legat de carne, aici ma ajuta soacra si bunica. Au cumparat pui si mi-i cresc. Macar atat . O sa am mai la toamna si legume, dar acum, ca incepem diversificarea... n-avem. Tot prin piata am intrebat diversi tarani (adica chiar stau in localitatile din jurul Bucurestiului - nu in oras - si au curte etc) si mi-au zis ca daca vreau gaini, pui etc. sunt targuri sambata prin diverse localitati si poti merge acolo sa le iei - si le iei vii. Partea nasoala e ca n-am idee unde le-ai putea taia , dar pt cei care au masina cred ca este o oarecare solutie.

Legat de patut eu am aparatori la capul lui - nu nu se loveste si nici nu se sufoca caci sunt legate de gratii. Tudor isi trage cand doarme paturica pe nasuc si tot nu se sufoca. Deja la varsta asta nu cred ca mai este asa de mare pericolul.

Va pup pe toate.. m-am intins cum n-am facut-o de mult.
Elfica si multumim de urari.

Fericita mamica de Tudor Andrei POZE

Mergi la inceput