Iepuras alb
In afara de hamster (care are mai bine de 3 ani si e vesel si fericit), pisica (care are 7 ani, dar am primit-o cadou abia anul trecut), cu ce a venit fii-mea ieri? Cu un...iepuras alb
Trebuie sa ma duc sa cumpar cusca probabil, si alte cele. Ce ar trebui sa iau, sa stiu sau sa fac?
Deocamdata l-am cazat in cutia de voiaj a pisicii si ii dau drumul prin casa cand pot sa-l supraveghez. Noaptea am de gand sa-l tin in cutia de voiaj.
Cine mai are asa ceva?
Raspunsuri
Tdi spune:
Noi avem iepuras pitic in apartament de 1 an si il iubim nespus! L-am cumparat ff mic, are cusca speciala si tot tacamul insa dupa cateva zile a prins gustul libertatii si n-a mai vrut neam sa stea inchis deci traieste liber prin casa.
A invatat sa-si faca nevoile in cusca, tot acolo are si castroanele de apa si mancare. Ii dau graunte pt iepuri de la magazin, fan uscat si iarba proaspata si trifoi, fructe si legume proaspete in cantitati mici, uneori ca premiu 2-3 stafide, 1-2 migdale, alune sau nuci si e innebunit dupa ele - dar nu toate deodata ci pe rand, depinde ce ai prin casa, neaparat trebuie sa aiba in permanenta apa si mancare (fanul + ceva gen feliuta de mar sau morcov) la dispozitie
Este foarte inteligent, raspunde la nume si asculta ce-i spun, stie ce n/are voie, e foarte alintat si ii place sa fie mangaiat si pupat, sta cu noi pe fotoliu la tv sau se joaca cu mingea si cu jucariile fetei, e fantastic pt copii pt ca nu e agresiv si nici nu face scandal.
E absolut minunat, nu stiam ca iepurii pot sa traiasca in casa pe post de animal de companie (aici in Italia sunt foarte multi care au), nu sunt greu de intretinut dar depinde de caz, unii sunt foarte linistiti, altii strica prin casa.
Periodic trebuiesc taiate unghiile, ziua pe lumina buna ca se vede cat se poate taia fara sa-l doara, pieptanat daca are par lung sau naparleste si e recomandat sa-l vaccinati impotriva mixomatozei si bolii hemoragice - e vaccin unic si se face anual inaintea sezonului cald pt ca bolile astea sunt transmise de tantari si sunt mortale, iar in Romania e zona cu risc. Noi l-am vaccinat saptamana asta pt prima data, n-a avut nici un fel de problema.
Daca mai ai intrebari iti raspund cu placere, poti sa-mi scrii si pe mail la teddylyon@yahoo.com
Succes cu micul imblanit, merita toate eforturile!
buli spune:
Buna, Iulia :)
iti trebuie o cutie in care sa pui un srat gros de ziare, 5-6 cm si deasupra un strat gros de fan (hahaha, tb sa mergi la cosit). ziarele le urci asa, si pe peretii cutiei :).
de mancare de la pet-shop, plus salata, morcovi feliute, fan, mar, para si apa sa aiba permanent.
pisigri spune:
Iepurii chiar pot fi invatati sa isi faca nevoile intr-un singur loc? Intreb cu sincera mirare si curiozitate.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
A_Iulia spune:
Cica da - din cate am mai citit si eu pe internet. Va tin la curent, oricum, cand o fi.
Am fost sa-i cumpar cusca - care a costat, nu va exagerez, de 10 ori mai mult decat iepurele , am luat si fan, si tot felul de alte chestii...
A_Iulia spune:
Am citit undeva ca nu ar fi bune frunzele de salata pentru iepuri? Stie cineva mai multe despre asta?
Tdi spune:
Cusca mea a costat cat iepurele!
De la salata pot sa faca diaree, la fel de la alte frunze ce contin multa apa, ex. sfecla... cel mai bun pt ei e papadia, frunzele proaspete sau uscate si poti sa-i dai in cantitati nelimitate. Daca ai frunze de morcov, patrunjel, busuioc, marar le plac tare mult.
Cu "nevoile" intr-un singur loc nu e simplu dar invata, ca si pisicile, tre sa li se explice iar daca face mizerie in alta parte il dojenesti cu blandete ca pricepe repede cuvantul "nu" si-i arati cutia, de preferat sa o tii tot in acelasi loc unde s-a invatat cu ea.
Pentru asternut i-am cumparat niste graunte facute din resturi de porumb si peste ele pun un strat de fan. Ziarele le mananca si cerneala e toxica deci NU ziare!!!
buli spune:
auleu, nu salata, ca se umfla la burtica :) scuze
lucerna si patrunjel
am o colega care are iepure si o tot intreb. de salata am inteles gresit.
pisigri spune:
porumb boabe + "buruieni".
Sau cel mai simplu, premixuri pentru iepuri din petshopuri.
Musai vas cu apa la dispozitie, este falsa ideea cum ca iepurele nu are (ne)voie sa bea apa.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
A_Iulia spune:
E foarte destept iepurele meu , nu face decat in cusca lui si la ladita pisicii deci m-am linistit. Asa ca il las sa umble prin casa.
Trebuie sa ajung neaparat cu el la veterinar sa vedem ce trebuie, si sa-mi spuna si ce e, mascul, femela...
E si tare dragalas cand se fugareste cu pisica
Mie mi se pare ca mananca foarte mult. Mereu ii dau frunze si le mananca imediat - asa mult mananca? Are si fan la discretie, deci foame n-o sa-i fie...da' totusi cate frunze e in stare sa manance, asa mic cum e?
Tdi spune:
ma bucur ca se adapteaza urecheatul!
Si Zuki al nostru (pardon, a noastra - dupa 1 an am aflat ca, de fapt, e fetita si inca nu ne-am obisnuit cu ideea) ar manca incontinuu, trebuie sa estimezi tu cat ii dai la o masa, eu ii dau cam 3-4 fire de trifoi (sau 5-6 frunze de papadie sau 1 plantutza de busuioc sau frunzele de la 1 morcov, etc) depinde.
Din experienta de patzit, ai grija cu firele si cablurile electrice chiar daca nu pare interesat de ele! Zuki s-a bagat pe ascuns dupa birou si "a tuns" la nivel toate cablurile de la computer; si a mai gustat pe ici pe colo din altele! Acum cablurile pe care nu le putem muta sunt toate iprotejate cu banda izolatoare si nu se mai atinge de ele ca nu-i place mirosul de plastic, tot din asta am pus si pe canapelele din piele unde a incercat sa roada.
Cand era mic facea mai multe boroboatze, acum s-a mai cumintzit.