Aveti caine in casa? Este bine sau nu?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Daca o dam pe sfaturi, adaug cea mai importanta: cumpara caine cu Pedigree.
Asta daca vrei sa fii sigura 100% ca e rasa pe care o doresti.

Daca totusi nu si nu, sterilizeaza catelusa sau castreaza catelul inainte de 6 luni ! Este spre sanatatea anumalului si spre linistea voastra

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Mamagiuliei, cand am avut pisica stiam ca femelele pot fi sterilizate numai dupa ce fac o data puiuti (sterilizate inainte de asta, exista risc pentru nu'sh ce cancer si inca o boala, am uitat care).
O fi valabila chestia asta si la catele?

Baieteii pot fi castrati oricand?

Of, of, tare nasol e cu chestiile astea, imi e asa mila de animalute... :(.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Denizel, e un mit aia cu puii, un mare mit intretinut din nu stiu ce cauza, dar orice vet cu simtul raspunderii, asta recomanda unor animale fara acte ce dovedesc rasa.
Teoretic se poate oricand, insa e de recomandat cat mai repede, la femele pot aparea foarte multe probleme (lactatiile false, mai apoi cancerele) de asta se spune ca inainte de 6 luni.

Si asa strazile sunt pline de caini si pisici fara stapan :(

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

zina,

daca te decizi sa iei catelul si sa-l aduci/tii in apartament, te rog sa mai tii cont si de urmatoarele aspecte:

- la inceput catelul se va usura prin casa sau in incaltarile voastre (pipi, kk) pana se va deprinde, daca nu-l iei gata invatat
- e posibil sa-ti roada te miri ce, incaltari, cabluri, poate chiar lucruri valoroase sau la care tii foarte mult; e bine sa-l inveti inca de la inceput sa roada jucariile speciale sau cele confectionate din piele (parca de vita, daca nu ma insel)
- poate sa latre, sa scheaune sau sa scanceasca, noaptea, la ore nepotrivite sau cand nu e nimeni acasa, si s-ar putea sa ai probleme cu vecinii din aceasta cauza; sper sa ai vecini cat de cat normali si intelegatori, sa nu te trezesti cu reclamatii sau pretentii de genul "sa fie trecut dom'le la intretinere"; o cunostinta de-a mea s-a trezit cu reclamatii de la vecinul de dedesubt, il deranja zgomotul produs de caine cand mergea pe gresie, tzacanea cu ghearele - deh, asa sunt unii, mai sensibilicosi sau cu nervii pusi pe moatze
- ai spus ca v-ati renovat recent apartamentul, s-ar putea sa ai mici pagube prin casa, unii catei scormonesc cu ghearele pardoseala/parchetul, pot zgaria usile/tocurile sau pot deteriora partea inferioara a usilor tragand cu ghearele

eu nu spun ca acest catel va face fix toate aceste nazbatii, insa e bine sa stii dinainte ca te pot astepta si astfel de surprize. amanuntele de mai sus le-am aflat de la diverse cunostinte, care au sau au avut catel in casa, rase diferite, atat ca marime/talie, cat si ca temperament.

dincolo de toate, daca reusiti sa treceti cu bine peste toate micile probleme, Rares va avea o minune de companion.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Multumesc, Daria! Poate ne zice Pisigri ce-i cu mitul asta :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Eu am un Golden fetitza, acum are 9 ani. Nu este castrata si a avut pui o data (10 bucati, dar e ceva uzual la rasa asta, se poate si 12 ;-)
Cu parul e naspa rau in perioadele de napirlire care pot sa tina si 2 luni. Deci cam 4 luni pe an e naspa, aspiri si dupa 1 ora zici ca n-ai facut curatenie de 1 luna; bine, noi n-avem covoare si se vede tot.
Greu e si cind e in calduri, ii pun chilotei si Always ii curge f. mult singe, nu stiu daca toti sunt asa.
In rest, e un ciine extraordinar, f. echilibrat, trece nepasatoare si suverana pe linga ciinii isterici, iar daca primeste avansuri nedorite latra scurt si ii pune pe masculi la punct.
Se dreseaza aproape singur, dar maninca pe-afara tot ce apuca (mai ales kk), asta-i defectul lor. Cu copiii este deosebit de afectuos, la noi in cartier este bucuria copiilor; este un cine usor de condus/ plimbat, pina si cu fiica-mea care inca nu are 2 ani merge la pas in lesa.
A mea nu latra de loc in casa, iar de stricat a stricat doar in primele luni cind ii ieseau dintii.
De recomandat recomand si eu fetitele, masculii sunt mai greu de stapinit si pot avea probleme cind se "indragostesc".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Zina,spui ca-l vei tine la curte,apoi il aduci in apartament .S-ar putea sa ai probleme de adaptare.Eu am avut un boxer, pe care, in primul an, l-am tinut in apartament.Dupa ce m-am mutat la curte, la vreo 6luni, m-am hotarat sa-l "dau afara din casa".Bineinteles ca era mai bine pentru el,se juca tot timpul prin curte, avea amenajat un tarc si cotet,ce mai,o garsoniera a lui.Daca incercam sa-l bag in casa pentru a ne juca sau dragali el era glont la usa.Scheuna ,o zgaria ,trebuia sa-l dau afara imediat . Baia o facea tot afara, la furtun sau la cadita.

Acum,ca incoveniente, cel mai nasol la apartament mi s-a parut scosul afara cand ploua.Aveam un intreg ritual de pregatit .Cel mai greu mi-a fost cu "ciobanesc german" ,pentru a ajunge la baie trebuia traversat un hol si sufrageria,asa ca, trebuia curatata,era o ea , la usa de la intrare.Pregateam un lighean cu apa ,un mare prosop si dura o gramada pana-o curatam ,mai ales pe burta ,la labute era usor.Era imposibil sa cari in brate 45-50 kile pana la baie.Stateam cu parintii si aveam niste show-uri cu mama pe tema curateniei,mereu ne ameninta ca o sa dormim la pres amandoua

Va trebuie multa rabdare,iar la baietel ar fi bine sa-i faci un test pentru alergii.Eu am astm alergen,dar la animale am intoleranta doar la hamsteri si pisici. Cainii nu-i tolerez daca sunt mizerabili si imbacsiti de praf,au ei un miros specific sau asa il percep eu.

Mergi la inceput

Cat e de scumpa goldenita ta, Agnes!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Zina, nu ati mai luat voi o broasca sau pesti ( nu mai tin minte) si appoi te-ai razgandit? Ar fi pacat sa se intample asa cu inca un animal. Un caine este o mare responsabilitate si sa fie lasat singur 10 luni pe an... este cel putin inuman.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ei, cel care a scapat-o de nesuferitele de testoase purtatoare de boli groaznice poate o va scapa si de javra paduchioasa care imprastie par prin casa si-l inghite baiatu'.

Mergi la inceput