Aveti caine in casa? Este bine sau nu?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Zina, un catel e exact ca inca un copil in familie.
Asta trebuie sa ai in creier si in suflet.
Daca nu simti asta, lasa catelul acolo unde e.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Zina, e minunat ca un copil sa creasca impreuna cu un caine .
Dar trebuie ca parintii sa stie cate ceva despre caini si sa-i iubeasca.

Labrador retriever e o rasa perfecta pentru familii cu copii, e un caine foarte bland si inteligent, dar trebuie sa va ocupati de el si, asa cum ti s-a spus, sa-l considerati membru al familiei, un fel de al doilea copil :).

Daca veti lasa cainele la curte (in grija cuiva), iar voi veti veni la el doar in weekend si in vacante, un nu hotarat achizitionarii!!!!

Si, tot asa cum ti s-a mai spus deja, daca te temi de microbi si de boli pe care copilul le-ar lua de la caine, mai bine nu!!

Bebelusul nostru a dormit cu cainele sub patutul lui si, daca nu eram cateva secunde pe faza, imparteau bucata de mar din mana copilului :)))) - asta cand a inceput cel mic sa mearga prin casa.
Baietelul nostru nu s-a imbolnavit decat atunci cand a inceput gradinita, cand deja nu mai aveam cainele de 2 ani :(.

Si, da, e foarte, foarte dificil cu pastrarea curateniei, mai ales daca e caine de talie mare, deci mai mult par...
Plus ca atunci cand merge se mai sterge de pereti si chiar daca e bine periat si ingrijit, tot trebuie sa repari periodic cu buretel sau cu var darele pe care le lasa pe traseele favorite :D.

A, iar daca il tineti pana la urma la bloc, asta inseamna ca trebuie scos afara.
Pe langa deranjul dat de activitatea in sine, mai e vorba despre socializarea cu alti caini. Unii sunt agresivi, se reped la alti caini si, daca nu stiti cate ceva in legatura cu cainii, iesirile afara vor fi alt prilej de emotii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Retrieverul e un ciine de talie mare si este un ciine energic, dat fiind ca rasa a fost creata intr-un scop anume.
Daca e sa vedeti ciinele 2 luni/an, mai bine va imprieteniti cu ciinele vecinului.

De asemenea, retrievrul are blana lunga, ceea ce inseamna pieptanat si inseamna "mai mult" par in casa. Sau mai vizibil.

Pentru virsta de 4 ani eu as alege alta rasa, chiar daca retrievrul este un ciine care a devenit "de familie" in ultima vreme. Un ciine de talie ceva mai mica, poate un pic mai sedentar.

In afara de alergii - care nu sint vina ciinelui - nu ai de ce sa iti faci griji dpdv al sanatatii cit timp ciinele este deparazitat periodic si vaccinat si cit timp in alimentatia lui nu intra organe confiscate in abator si nepreparate termic. Ceea ce banuiesc ca oricum nu i-ai da.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Golden Retrieverul e ala cu par lung, Labradorul are par scurt. Labradorul e f. energic, Goldenul mai putin (ii place mult sa doarma).

In rest, subscriu la ce a scris Denizel.

PS: Noi avem Golden, stam in apartament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

un animal de companie, de orice fel, este o fiinta cu multe nevoi, nu este doar un accesoriu folositor, un bufon pt copil. Un animal multumit si sanatos se intretine cu eforturi (investesti bani si timp) si numai daca e multumit si sanatos poate fi o companie ok pt copilul tau.

eu stau la bloc si nu mi-as asuma inca responsabilitatea cresterii si intretinerii unui catel desi stiu ca celor mici le-ar placea, un caine, o pisica, un hamster, un iepure, un porcusor de Guineea, un papagal, un peste...orice...numai ca eu nu ma simt in stare sa am grija cum se cuvine 7 zile din 7 si de un animalut, asa ca mai aman pana cand vor creste si se vor putea implica si ei cel putin cu timp de plimbare, in curatenie, hranit etc

nu cred Zina ca esti psihic pregatita sa te inhami la inca o sarcina, tu ai si job din cate stiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Agnes, spunem te rog cum este cu un Golden...

In cazul in care as opta pentru, acest catel, va beneficia de toate serviciile care i se cuvin. Nu ma dau la o parte atunci cand este vorba de veterinar, plimbat, curatat dupa el, spalat, periat, hranit, jucat. Ma gandeam sa nu fac cumva mai mult rau decat bine, adica copilul sa nu sufere de pe urma lui.
Eu cand am fost mica am avut de toate, pisici, caini (stateam la casa), pisica a stat cu mine in casa, in pat, ani de zile, papagali si inclusiv am avut 2 ani o veverita. Da, era asa de scumpa, eu am crescut-o, i-am dat lapte cu pipeta, mergea ziua in gradina, prin copaci, seara venea in casa si dormea pe te miri unde (odata la mama mea in poseta...). Statea la mine pe umar si mergeam impreuna cu ea peste tot. Pana cand intr-o zi a plecat afara si nu s-a mai intors.
Acum, mai spre 30 de ani, am avut 7 ani in casa o pisica, luata de pe strada, era doar puiut, am ingrijit-o si a ramas la mine. Am operat-o chiar, avand o mare problema la un moment dat, statea numai in casa, nu-i placea afara (cand o scoteam, rar, facea ca toti dracii). Dar, vedeti, am luat de la ea toxoplasmoza (si era super ingrijita), si am avut de suferit de pe urma asta....

Inca nu m-am decis, am sa ma mai gandesc, momentan tind totusi sa luam un Labrador (apropo, aceasta rasa are parul scurt, nu lung cum spunea cineva aici).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Zina,
Din cate imi aduc aminte, baietelul tau are o problema legata de o tuse persistenta.Pana nu te lamuresti (daca nu ai facut-o deja) daca tusea este alergica, amana cumpararea cainelui. Daca este alergic, chiar daca acum nu este la parul de animale,poate deveni alergic la asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Baiatul meu nu mai tuseste deloc, de mult timp. Si asta in urma tratamentului pentru pneumonie (care a facut-o la inceputul lui martie).
Pana in martie a tusit mult, a fost consultat la plamani si s-a spus ca nu se aude nimic, de aceea doctorii au presupus ca este de natura alergica. Dar nu a fost asa, tusea provenea de fapt de la plamanii deja afectati de virozele respiratorii luate de la gradi.
Nu are nicio alergie la animale, s-a mai jucat pana acum cu pisici, catelusi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Wooow, veverita???? Ce frumos trebuie sa fi fost... :).

Zina, daca iei fetita e mai usor de "stapanit", dar intra in calduri odata la 6 luni, iar chestia asta inseamna 3 saptamani de sangerare, timp in care se strang toti cainii din cartier la poarta ta .
Intr-o iarna era cateaua nostra in calduri si, se aciuase pe la bloc un caine cam tembelutz din cauza caruia nu mai puteam iesi afara din bloc decat cu maaari precautii (cand eram singura, fara caine!! :)).
Se tinea dupa mine si incerca sa ma prinda de cizma cu labele din fata, pentru a face miscarea aceea de du-te-vino . Vai, eram ingrozita cand ma pomeneam cu el langa mine, nu puteam nicicum sa-l alung, nu reactiona la nimic .

A, si e bine ca pe fetite nu le prea ataca masculii agresivi, deci plimbarea e OK.

Masculii sunt mai infipti decat femelele , pot fi mai greu de educat + ii poti pierde fiindca se tot duc daca simt ei ceva prin aer :D.

Asta e cam tot ce mai retin eu in legatura cu cainii.
Daca oi fi zis si aiureli, scuze, au trecut multi ani de cand n-am mai citit despre caini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

si eu am crescut cu caini si animale de tot felul, am avut si toxoplasmoza ce e drept, nu stiu cand insa, mi-a iesit la analizele prenatale faptul ca am avut contact si ca m-am imunizat..
dar eu am crescut la casa si nu aveam voie sa duc animalele inauntru, doar in curte ma jucam cu toate

Zina, daca ai casa, ia-i un catel mic de statura, si de preferinta metis, sunt atatia catelusi adoptabili adorabili peste tot, nu stiu daca un catel de curte, cu curte are nevoie de plimbare in lesa pe strada.

catelusii metisi sunt rezistenti la boli, la variatiile de temperatura, dorm in cusca lor afara, nu au nevoie decat de vreo 2 vaccinuri, sunt putin pretentiosi si la hrana (nu e musai sa manance numai conserve, nu se constipa si nu fac diaree din te miri ce), si la intretinut (nu e musai sa-i scoti la plimbare daca ai curte, nu e musai sa-i duci la spalat si tuns, taiat unghiile la salon de infrumusetat cainii, il poti toaleta si tu acasa, nu trebuie sa-i scoti din casa cu vesta de fash iarna/toamna cand e rece), genetic sunt mai robusti si sunt la fel de dragalasi, jucausi, iubitori si devotati ca si cateii de rasa...

daca m-as hotari sa adopt un catel as adopta un catelus de talie mica (stau la bloc) de la adapost, sau fara adapost, pt ca nu gasesc ca e ok sa dau sute de euro sa cumpar un catel de rasa cu multe pretentii cand sunt atatia catelusi necajiti ce pot fi adoptati, si nici as face fata psihic sa ingrijesc un catel de rasa, sunt prea pretentiosi pt timpul, spatiul, rabdarea si resursele mele...

asta e parerea mea, insa fiecare isi cunoaste resursele proprii si decide ca atare

p.s am in vecini familii cu caini de rasa, labradori, pekinezi, caini prosop si mereu vecinele se intalnesc jos la bloc si se plang de ce mai sufera cainii lor, intr-o dimineata ii puneau supozitor cu glicerina unuia dintre ei ca se constipase (nu-i picase bine conserva de mancare marca "Tip", ca se invatase numai cu pedigree nu stiu de care)...ei bine asta, precum si multe altele mi-au intarit convingerea ca nu merita sa cumperi caini de rasa. Tot ce e de rasa e genetic mai pretentios si mai slab decat corciturile. Inteligent poate fi si un caine metis la fel de mult ca unul de rasa.

Mergi la inceput