Aveti caine in casa? Este bine sau nu?
Raspunsuri - Pagina 4
kokiy spune:
Zina, nu stiam de ce te pun fetele la zid,am citit subiectul cu broscutele si astea sunt citate din ce ai spus tu la topicul ala:
Citat: |
citat din mesajul lui Zina Eu nu sunt de-acord cu cainii si pisicile in casa. Copiii pot inghiti par, se pupa cu ei, cainii ii ling, bleahhh....stiu ca sunt dragute aceste animale, dar in afara casei. Alina, stiu un baietel care a fost operat la ficat, i se formase un chist din parul catelului pe care l-a avut. Ai grija! |
citat din mesajul lui Zina Cand ai o pisica/catel in casa, igiena trebuie facuta corespunzator. Nu cred ca stai toata ziua sa urmaresti daca copilul s-a spalat pe maini dupa o joaca cu pisicuta sau daca nu s-a pupat cu ea. Nu judec pe nimeni, din partea mea cine doreste sa-si ia cate pisici si caini doreste in casa, la copil, eu una nu sunt de-acord cu asta. Doar atat. |
Daca gandesti in felul asta nu lua animale de companie,o sa fi traumatizata si tu si bietele suflete nevinovate.
ch_dana spune:
Am avut caine de la 5 ani la 30 de ani (Fox-Terrier, Airedale Terrier) si acum avem din nou o ciocolatica Labrador Retriever . Nu-mi pot imagina un mai bun tovaras de joaca si ocazie de responsabilizare pentru un copil decat un caine. Cainii au stat si in casa (chiar in perioada cat am stat la curte) apoi cu noi in casa cat am stat la bloc si acum, desi stam iar la curte, ciocolatica mai vine si prin casa.
NU am avut toxoplasmoza (dealtfel toxo se ia de la pisici, nu de la caini), simptome alergice sau alte probleme datorate cainilor. A, m-au muscat doi maidanezi, asta e alta poveste Acum asteptam o bebelina si sunt tare curioasa cum o sa reactioneze Alka (un catel foarte cuminte si foarte prietenos cu copiii) la ea.
Mi-a placut pledoaria scurta dar la obiect a lui Adelin Petrisor:
http://www.adelin-petrisor.ro/?p=3021
DAR, asa cum spuneau si ante-vorbitoarele...daca nu ai timp/chef/rabdare de un catel, mai bine nu il chinui inutil...si pe el si pe voi.
Inca o resursa utila, pentru a-ti face o idee exacta - exista si sectiunea "Health concerns for parents of children with dogs" :
http://www.peteducation.com/article.cfm?c=0+1278+1495&aid=628
34 cu Amelia
ina.click spune:
Mai, aveam de gand sa iti spun multe chestii, argumente logice, explicatii pertinente, dar mi-am amintit ca esti tanti cu broastele si fobiile
Deci: Draga Zina, desi eu am avut caine toata viata, nu ti-as recomanda sa il iei.
Asta pentru ca eu sunt o ticnita care nu se teme de riscurile de a se umple de: par, limbrici, oxiuri, tenii, chisturi hidactice, turbare, boala lui Carre, stirile ProTV, incontinenta urinara de la batranete, capuse, mitul cu dobermannul caruia ii creste creierul dupa 5 ani, mitul cu birmaneza care sare la jugulara, mitul cu pitbullul care nu mai da drumul in veci la gura, imprevizibilitatea demonica a oricarei fiinte vii in afara de om in general.
Deci eu fiind inconstienta imi asum o parte din riscuri, inlatur altele prin igiena si educatie si ignor in sfarsit altele, drept tampenii izvorate din putzul gandirii populare.
Dar tu nu trebuie sa fii ca mine si altii. Deci te rog mult, pentru sanatatea si fericirea ta, a fiului tau si mai ales a catelului, nu iti lua caine.
Edit:
In afara de asta, care zic eu, e perfect pentru temerile tale
http://www.kidscom.com/chat/geekgadgets/images/poochi.gif
Cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011
adra_bell spune:
Labradorul retriever este un catelus cat e pui, apoi se face ditamai cainele. Este foarte potrivit pentru copii, poate fi crescut si in apartament, dar are nevoie de mulra miscare. Adica va trebui sa-l plimbi cat mai des cu putinta, sa-l scoti in spatii largi, nu doar in lesa, ca sa alerge. Asta daca vrei sa ai un catel fericit.
Eu iubesc f mult animalele, am avut mereu pisici, si visez la o casa a carei curte va fi "pazita" de 2-3 catei. Deocamdata n-am casa, stau la bloc, deci nu-mi permit nici un catel. Pentru ca sunt comoda si nu vreau sa ies iarna, la 6 dimineata, in frig, in zapada, in ploaie, cu catelul afara sa faca pipi. Trebuie sa te gandesti si la aspectele astea
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui Zina Daria, eu am auzit tot felul de povesti, cum ca parul de caine inghitit, duce la formarea unor chisturi, care trebuie operate s.a.m.d....De-aici frica mea legata de aspectul caine-casa-copil. Stiu ca este bine sa aiba un "prieten", cu care sa creasca, dar ma gandesc la avantaje-dezavantaje. La curte este mai usor, dar acolo stam numai vreo 2 luni, vara, cand vine iarna ce fac cu el? Ma gandeam sa-l las acolo, dar mi-e mila... |
Daaa, si mie mi-au chirait in cap babele de la bloc, ca de ce am adus pisica (par mult mai fin decat cel de caine) in apartament, ca daca inghite copilul vreun fir si face chist hidatic si alte complicatii...
Rasa aleasa de tine este excelenta pentru copil, pentru ca se intelege f. bine cu copiii. Este, insa, o rasa bleaga pentru paza, pentru ca este f. prietenoasa. Insa creste maaare si va avea nevoie de spatiu, de alergari. NU e un caine de apartament. Trebuie scos afara de 2-3 ori pe zi, daca e mascul, risti sa marcheze teritoriul, daca e femela, sa iti faca puiuti si pacat de rasa, daca nu gasesti un mascul compatibil. Iar perioadele de calduri...
Iar la 4 ani si jumatate, un copil poate fi educat chiar bine in privinta igienei. Daria are 2 ani si 5 luni si stie ca nu ne bagam cu nasul in blana pisicii, nu punem gura pe ea, nu o atingem la fundulet, ne spalam pe maini dupa ce ne jucam cu pisi, folosim rola pentru a indeparta firele de par de pe haine si sub nicio forma nu umblam la litiera.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui denizel Mamagiuliei, cand am avut pisica stiam ca femelele pot fi sterilizate numai dupa ce fac o data puiuti (sterilizate inainte de asta, exista risc pentru nu'sh ce cancer si inca o boala, am uitat care). O fi valabila chestia asta si la catele? Baieteii pot fi castrati oricand? Of, of, tare nasol e cu chestiile astea, imi e asa mila de animalute... :(. ~ Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză - din jurnalul unei mămici de băietel ~ |
Nu, si nici la pisici nu e valabila. Se pare ca e doar un mit. Mi-a explicat vet-ul ce si cum.
Selene_Bunny spune:
Btw, matza noastra, pana pe la 6 luni, ne lingea pe fatza, ne spala, la propriu. E o matza f. inteligenta, deschide usa de la baie impingand-o cu labutele (cand e cineva la baie, mai ales, sa vada ce faci acolo), stie sa ceara mancare (un anume mieunat), afectiune (alt anume mieunat), intelege comanda "jos", comanda "inapoi", cunoaste dupa tonul vocii daca te-ai suparat pe ea, si daca o intrebi mai rastit, asa: "ce-ai facut???", a cearta, face din gura ca o babuta (misca maxilarul de jos, barbia, si scoate un sunet gen "mau-mau-mau-mau"). Mori de ras.
mianna spune:
citat din mesajul lui mamagiuliei Denizel, e un mit aia cu puii, un mare mit intretinut din nu stiu ce cauza |
din cauza veterinarilor mai putin pregatiti care prefera ovarele mai vizibile dupa o nastere
parerea mea e ca cine vorbeste din franturi de amintiri din folclor ar fi mai bine sa se abtina la dat sfaturi.
ch_dana spune:
Este, insa, o rasa bleaga pentru paza, pentru ca este f. prietenoasa. |
Corect. Noroc ca latra (rar, dar latra, mai ales cand se apropie cineva de gard) si atunci, sa te tii, zici ca e dog german !! In general, toata lumea e pusa la respect de voce, nimeni nu observa ca latra cu coada intre picioare
34 cu Amelia
Nati spune:
Noi avem doua catele, golden retriever(7 luni) si jack russll terrier(6 ani), cel putin goldenita are par lung, fetele stau cu noi in casa, nu au stat niciodata afara in lant.
Nici nu concep sa am catel si sa-l tin afara in lant, dar asta sunt eu.
Avem si un baietel care in iunie implineste 3 ani, e topit dupa fetele paroase.
Labradorul e foarte bun pt copii mici, e foarte afectuos, protector cu toti membrii familiei, dar.... e un caine care are multa energie, tocmai bun sa se joaca cu un copil energic.
Dar nu cred ca e o rasa care sa stea afara singur in lant, nu zic ca nu e posibil, dar tanjeste dupa compania familiei.
In legatura cu igiena daca aduci cainele in casa, nu stiu ce sa-ti spun, noi am avut catelele dinainte sa apara baietelul in viata noastra, el a crescut cu ele, toata ziua bot in bot, calare unii peste altii.
Nu am avut niciodata probleme de sanatate cu baiatul, ori noi.
Chiar acum sta baietelul la tv cu capul pe burta goldenitei, aia doarme si juniorul se uita la film
Oricum nu se compara un labrador cu un golden cand vine vb de par si curatenie, la golden stau cu aspiratorul in mana daca nu in fiecare zi, la doua zile sigur.
Cel mai bine cere parerea unui veterinar daca ai anumite temeri.
Oricum, daca va luati labrador, va urez distractie placuta si aveti grija la lucruri pretioase, ca are sa roada tot cei cade in raza lui vizuala, dositi bine ce nu vreti sa roada, pt cel putin un an de zile, da poate aveti noroc si nu roade decat jucarelele lui/ei.
Iar daca e fetita, trebui sa o sterlizezi dupa prima menstra, altfel e foarte posibil sa faca infectie uterina.
Cel putin goldenita noastra anul trecut a facut infectia asta pyometra, am operat-o, a fost ok vreo 4 luni, dupa ne-a lovit cu diagnostic de leucemie si a murit anul trecut in noiembrie.
Acum avem alta catea golden, e inca puiuta.
Goldenul ca si labradorul nu sunt caini de paza(degeaba il tii in curte sa pazeasca), iar dupa golden ai sa cureti la par de numa.