Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (7)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

ina cred ca fiecare considera o diferenta dintre frati optima in functie de caracteristicile fasmiliei si ceea ce a trait el persoonal
eu de exemplu am un frate
mai mic
cu 5 ani
nu ne-am inteles
pana nu ne-am marit rauuuuuuuuuuuu
adica el peste 25 ani
eu peste 30
desi mamei mele i-a fost f bine asa
deci
eu mi-am dorit sa am bebici de varste mai apropiate
ca sa se inteleaga mai bine
desi mie imi va fi ceva mai greut un an de zile poate
ppana mai cresc si ma voi intelege mult mai bine cu antonia
important este sa fie cel putin 2 bebici
e minunat sa ai frati sau surori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Somleac spune:

na, am izbandit

Yasmi in Arad am nascut.

Ina si pentru mine diferenta ideala mi se pare tot de 3-4 ani. Adica sa ajunga fratele mai mare sa mearga la gradinita, sa-si faca prieteni, sa aiba activitati independente de mama si in afara casei. Eu am avut si cu diferenta mica ( 1,5 luni) si a fost cumplit. Cel mare sufera ingrozitor, dar e prea mic sa se poata exprima, e inca dependent de ingrijirea si iubirea mamei aproape in aceeasi masura cu cel mic, iar apoi cand mai cresc sunt intr-o permanenta si nedreapta competitie, cel mare in permanenta e sfatuit sa renunte ca e cel mai mare, iar cel mic nu va reusi veci sa faca lucrurile atat de bine ca cel mare desi lui i se pare ca e la fel de mare si sufera si el. Am fost coerenta?

Miki departe de mine gandul sa te judec, si eu am trecut prin asa ceva si am plans nopti intregi vazand copii mei ca sufera. Dar totusi cred ca undeva in atitudinea voastra nu sunteti constanti si asta ii determina copilului bulverseala asta si agresivitatea. Ati incercat sa se ocupe mai mult tatal de Vlad, seara cand vine acasa sau in wekend sa-l ia cu el si sa-i spuna expres, hai sa mergem noi barbatii, le lasam pe plangacioase acasa , sau alte chestii din astea magulitoare. Nu stiu, oricum voi va trebui sa gasiti solutia. iti recomand din suflet ""Cand apare copilul"" de Francoise Dolto.

Si eu am alaptat-o pe Daria in rand cu Alex si acum din nou pe VicIn fiecare seara cand le fac dus sau baie trebuie sa-i ""fac bebelasi"" adica sa-i infofolesc in prosop si sa-i alint exact ca pe Ilinca , inclusiv gimnastica si masajul.Aseara Vic vroia sa-i dea suzeta Ilincai, asta tot o scuipa afara si intr-o clipa cat am intors capul el o apasa cu toata greutatea pe cap si se straduia sa-i indese suzeta cu forta. Nu l-am certat , in schimb am certat-o pe Ilinca ca-i asa tolomaca si nu pricepe ce favoare ii face frate-su ca vrea sa-i dea suszeta. A abandonat imediat si a plecat tare tantos ca el e fratele mai mare si Ilinca trebuie sa asculte de el ca daca nu o cearta mama.

Cred ca ma duc la nani ca nu mai imi simt spatele de durere.

Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008 Ilinca- 18.04.2011

Mergi la inceput

yasmi si mie la antonia la fel mi s-a explicat
nu conteaza culoarea la caca
si chestiile albicioase sunt mucii pe care ei ii elimina
nu e nimic de spoeriat
dar eu alaptez la san
si petra face numai verdew
antonia a facut numa verde cred ca un an de zile
si nu a avut nimic

acu sa vad ce fac
ca i-am pus si supozitor lui petra
dupa 3 zile de nefacut caca
si vad ca nici asa nu a facut
sunt cam disperata
nu stiu ce sa ma mai fac cu ea
offffffffffffffff

Mergi la inceput

somleac noapte buna
ma bucur ca esti printre noi
cu atatea sfaturi pretioase
sanatate sotului
si rabdare cu bebicii

Mergi la inceput

bulina
eu am mers cu antonia inca de la 4 luni peste tot
nunti, botezuri, congres constanta-deva, bulgaria cel putin o data pe saptamana, munte etc
acum in vara asta nu stiu cum ne vom misca
dat fiind ca cea mica e prea mica parca si antonia inca nu vb si nu ma inteleg cu ea chiar cum as vrea
probabil
drumuri scurte in bulgaria voi face
dar cam atat
desi abia astept un concediu
in adevaratul sens al cuvantului in patruuuuuuuuuuuu
dar sunt chibzuita si rabdatoare
si am inceput sa strang bani pt cel de la anul

Mergi la inceput

vad ca de data asta am ramas eu singurica prin zona
fug sa ma arunc si eu in poat
sper sa ma trezeasca petra la noapte facand kk
sa ma linistesc
si eu
ne auzim maine dimineata
daca nu mai seara
ca sunt singurica cu eleeeeeeeeeeee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui scrish

miki imi pare rau ca treci prin situatia asta cu vlad, imi imaginez cat de greu e sa il inchizi in camera... eu vorbesc acum in necunostinta de cauza ca inca nu am un copil asa mare ca el, dar cunoscand povestile tale despre el sunt de parere ca daca ai observat ca la inchis in camera reactioneaza, atunci sa continui cu asta oricat de greu este...

cred ca sfatul de la somleac este foarte bun in ceea ce priveste treaba cu sentimentele fata de andra, mi se pare foarte fair. dar pe de alta parte cred ca daca nu ii pui un pic piciorul in prag o sa vina un moment cand nu o sa mai poti sa l stapanesti. sa nu se inteleaga acum ca te sfatuiesc sa fii o zgripturoaica, ca nu sunt pe genul si stilul "bate copilul cu cureaua sa inteleaga". doamne fereste. dar in situatii in care comportamentul lui e grav (dat in andra, aruncat cu jucarii in ea sau ridicat palma la tine) parerea mea e ca trebuie luat masura. si daca vezi ca reactioneaza la inchis in camera, inchide l in camera daca altceva nu functioneaza dupa ce evident i-ai explicat motivul.

eu cred foarte tare ca un copil are nevoie si de limite, si de reguli. il ajuta sa creasca sanatos, frumos si educat. nu cred ca un parinte care isi pedepseste copilul cand face un lucru grav e un parinte rau, din contra, ii pune bazele unui comportament sanatos, armonios si respectuos fata de cei din jur.

sunt convinsa ca stii cum sa ii explici de ce il inchizi in camera sau de ce ii aplici orice alta pedeapsa incat sa nu ii creeze nici frustrare nici ura fata de andra. si de asemenea cred ca daca te tii pe pozitii mereu, o sa ai succes! parerea mea e sa nu te simti vinovata pentru ca nu ai de ce, mai rau te-ai simti daca doamne fereste chiar i-ar face ceva andrei cand tu nu esti atenta!

te cu mult mult drag!!

Mami fericita de Luca Andrei 22.03.2011

scrish, stii la ce m,a gandeam azi ? ca tot ma framant in ultima perioada..ca toata problema vine de la faptul ca mi-am dorit sa-l cresc mai libertin sa zic asa, m-am pus la mintea lui si am participat la nazbatiile lui, practic am mai copilarit si eu putin..si asta pt ca mi-e draga rau joaca de copil si ma gandeam ca toata nepasarea lui la durerea mea si refuzul de a ma asculta, nesupunerea lui, vin de la faptul ca mi-am dorit sa creasca fara sa stie ce e aia bataie sau palma ridicata..si uite ca n-am ridicat-o eu sau alt adult din jurul lui pt ca asta mi-am dorit, sa nu stie ce e aia palmuta, si o ridica el..
cred ca m-au apucat mustrarile de constiinta datorita nesigurantei ca nu mai stiu cum sa procedez..
sunt convinsa ca poate la un alt copil, alta fire , poate modul meu de-al creste era perfect..dar el fiind mai razvratit din fire nu prea i s-a potrivit..acum sper sa nu fie iremediabila situatia, ca eu la palma tot nu apelez
azi a fost surprinzator mielusel..am facut totul impreuna, am fost pe afara, am spalat-o pe andra , am culcat-o si m-a pus sa o iau in brate daca plangea..sau sa-i dau titi sau ii zdranganea el din jucarii sau ii canta..a fost un scump..sper sa nu fi fost coincidenta si sa se pastreze asa..iar eu sa nu ma mai framant atata..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Somleac spune:

Bulina , nici eu nu stiu nimic de concediul de anul asta desi m-as duce mancand pamantul, dar ne-am vandut apartamentul si trebuie sa ne mutam la casa care inca nu e gata, asa ca ......
In orice caz cu cat bebe e mai mic cu atat e mai usor e in concediu, asa ca da-i bataie.

Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008 Ilinca- 18.04.2011

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bulina_mica

eu mai bantui pe aici
unde mergeti in concediu cu bebe? - intrebare, fac si eu sondaj

Mamica fericita de papushica draga si scumpa, Dorian

eu as vrea sa ajung la mare, pe litoralul nostru..dar sper sa ne revenim cu finantele..ca a papat casuta asta tot

si mai am o mare dorinta pe care cred ca o s-o pun in aplicare..vreau sa mergem undeva, in mijlocul naturii, de preferat kla munte pe malul unei ape dar sa fie si padure.. cu cortul imi doresc sa experimenteze libertatea aia care ti-o confera traiul in mijlocul naturii, sa descopere natura, sa mearga descult prin iarba, sa respire aerul dimineata proaspat si sa doarma in susurul apei macar cateva zile pe an daca reusesc sunt multumita..eu am niste amintiri f placute din copilarie desi putine ca nu prea mergeau des nici ai mei dar nu se compara cu alte vacante indiferent de hotel sau destinatie
acum trebuie sa-mi iau inima in dinti ca andra e cam micuta dar eu zic ca prin august, pe la 6 luni o sa fieok..aaa, si bineinteles sa-mi conving si sotul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Somleac

na, am izbandit

Yasmi in Arad am nascut.

Ina si pentru mine diferenta ideala mi se pare tot de 3-4 ani. Adica sa ajunga fratele mai mare sa mearga la gradinita, sa-si faca prieteni, sa aiba activitati independente de mama si in afara casei. Eu am avut si cu diferenta mica ( 1,5 luni) si a fost cumplit. Cel mare sufera ingrozitor, dar e prea mic sa se poata exprima, e inca dependent de ingrijirea si iubirea mamei aproape in aceeasi masura cu cel mic, iar apoi cand mai cresc sunt intr-o permanenta si nedreapta competitie, cel mare in permanenta e sfatuit sa renunte ca e cel mai mare, iar cel mic nu va reusi veci sa faca lucrurile atat de bine ca cel mare desi lui i se pare ca e la fel de mare si sufera si el. Am fost coerenta?

Miki departe de mine gandul sa te judec, si eu am trecut prin asa ceva si am plans nopti intregi vazand copii mei ca sufera. Dar totusi cred ca undeva in atitudinea voastra nu sunteti constanti si asta ii determina copilului bulverseala asta si agresivitatea. Ati incercat sa se ocupe mai mult tatal de Vlad, seara cand vine acasa sau in wekend sa-l ia cu el si sa-i spuna expres, hai sa mergem noi barbatii, le lasam pe plangacioase acasa , sau alte chestii din astea magulitoare. Nu stiu, oricum voi va trebui sa gasiti solutia. iti recomand din suflet ""Cand apare copilul"" de Francoise Dolto.

Si eu am alaptat-o pe Daria in rand cu Alex si acum din nou pe VicIn fiecare seara cand le fac dus sau baie trebuie sa-i ""fac bebelasi"" adica sa-i infofolesc in prosop si sa-i alint exact ca pe Ilinca , inclusiv gimnastica si masajul.Aseara Vic vroia sa-i dea suzeta Ilincai, asta tot o scuipa afara si intr-o clipa cat am intors capul el o apasa cu toata greutatea pe cap si se straduia sa-i indese suzeta cu forta. Nu l-am certat , in schimb am certat-o pe Ilinca ca-i asa tolomaca si nu pricepe ce favoare ii face frate-su ca vrea sa-i dea suszeta. A abandonat imediat si a plecat tare tantos ca el e fratele mai mare si Ilinca trebuie sa asculte de el ca daca nu o cearta mama.

Cred ca ma duc la nani ca nu mai imi simt spatele de durere.

tocmai pt ca ai trecut prin asta ti-am spus ca imi sunt de folos sfaturile tale..o sa caut cartea, desi am acasa deja un arsenal ..am citit f mult inca de cand eram gravida la prima sarcina..si uite ca tot sunt in dificultate
ai f mare dreptate cu problemele la diferenta asa mica intre copilasi..
si la noi tati se ocupa de el seara, el il adoarme, el ii da sa manace, se joaca, il schimba, ii face baita..iar in weekend il plimba peste tot, pleaca ei doi cu masina ..deci se implica..
probabil din ezitarea noastra speculeaza si el, ca uneori suntem si noi mai stangaci..sau poate uneori eu ii zic ceva si tati altceva ..si mai intervin si bunicii si eu stiu ce-i spun ei ca nu sunt de fata mereu..deci undeva clar e o problema..si sunt convinsa ca undeva am gresit..de asta ma framant atata..
sper sa izbandim noi cumva..

aaa, si apropo de frati/surori..eu am un frate mai mare cu 1 an jumate si niciodata n-au fost problemele astea intre noi, nici ca bebelusi dar nici cand eram mai mari..am fost totul unul pt celalalt..imi povesteste mama ca eram eu bebe mic, sugar, si frate-miu n-avea nici o treaba, isi vedea de joaca lui nestingherit, de papa, de nani..nu-l afectam sub nici o forma..era el un copil f domol si linistit..de asta zic eu ca depinde si de copil si de firea lui..

Mergi la inceput