Ce inseamna trai decent in Romania lui 2011?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Doina, da, eu cred ca se poate trai decent si muncind.
Eu, pana in prezent, am muncit, nu am furat.
Si pot sa spun ca traiesc decent. NU asa cum mi-as dori eu, dar in limitele bunului simt.

Dar, in egala masura, eu nici nu m-am lovit de probleme mari in viata, cum ar fi probleme medicale mari, care necesita bani, spitale, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Dar, in egala masura, eu nici nu m-am lovit de probleme mari in viata, cum ar fi probleme medicale mari, care necesita bani, spitale, etc.

Deci, nu se poate. Decent inseamna cu toate alea, prevazute sau nu. Nu poti trai deasupra oricaror lucruri care, la simpla aparitie, ne trec dincoace de granita decentei.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Citat:

Deci, nu se poate. Decent inseamna cu toate alea, prevazute sau nu. Nu poti trai deasupra oricaror lucruri care, la simpla aparitie, ne trec dincoace de granita decentei.

Adica traiesti decent dar periculos.

Mergi la inceput

Pai atunci trebuia sa se specifice: poate trai o familie cu un membru grav bolnav, care necesita multa ingrijire medicala, decent?

s-a generalizat: se poare trai decent in RO?

nu s-au dat cazuri individuale, fiecare cu problema lui.

Generalizand, eu zic, cred, sper ca da. Nu am facut statistici, cate din familiile din RO au probleme mari de sanatate.

Dar iar revenim la ce inseamna decent, ca fiecare are referinta lui.

Mergi la inceput

Da, eu personal, pot spune ca traiesc periculos. Adica azi traiesc ok, dar maine nu stiu ce se poate intampla.

Tot ce pot sa sper este ca acel "maine" sa vina cat mai tarziu, sau deloc.

Si asta nu include sanatatea mea sau a membrilor familiei mele, ci include creditele pe care le-am facut, pentru a duce o viata mai buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Pai atunci trebuia sa se specifice: poate trai o familie cu un membru grav bolnav, care necesita multa ingrijire medicala, decent?

Ce garv bolnav? Cativa dinti implantati, niste hemoroizi...si gata cu bugetul de concedii
Asta-i decent?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Daca ai bani de implant io zic ca e decent. Daca nu ii imbracai pe aia vechi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

Daca ai bani de implant io zic ca e decent. Daca nu ii imbracai pe aia vechi

Marina

Daca mai exista si mai are ce imbraca

Acum ,serios vorbind,lumea incepe sa se imparta in bogati si saraci,clasa medie e pe cale de disparitie..Traiul zilnic e din ce in ce mai scump,sa te fereasca Dzeu de boli si probleme,mai grave,mai putin grave,ca atunci e clar ca bugetul familiei e grav afectat sau mai rau..Mancarea e din ce in ce mai scumpa,salariile au scazut si nivelul de trai la fel.. si din pacate totul a devenit un lux pt oamenii de rand si asta nu e bine.Lumea taie de pe liste exact ce e mai important..o hrana sanatoasa,medicatie,vizite la dr,amana rezolvarea diverselor probleme de sanatate riscand agravarea lor si costuri mai mari,desi asta nu e bine deloc si aici ma includ si pe mine...Dar..fiecare face cat poate si-l tine buzunarul.
Personal nu duc un trai decent,insa Doamne fereste de mai rau,caci se poate si mai rau ..

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Ce garv bolnav? Cativa dinti implantati, niste hemoroizi...si gata cu bugetul de concedii
Asta-i decent?

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Pai, pe criteriul asta nici eu nu traiesc decent:)
Ca un dinte e in jur de 100 de euro. Daca imi pun o masea, tre sa-mi pun de fapt 3, cea sin fata si din spate si costa 300 de euro.
Daca iti pui doi dinti si o lucrare , uite 500 de euro.(astea trebuia sa si le faca sotul meu si a renuntat la ele, pentru anul asta)
Si da, s-a dus concediul meu...

Dar pot sa imi fac lucrarile dentare in timp, pe parcursul mai multor luni.
(eu tocmai sunt in reparatii de la inceputul anului, sunt in tema cu preturile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Oameni buni, eu am vazut editia de azi a reportajului "Romania, te iubesc". S-a vorbit despre asistatii sociali ai Romaniei. O groaza de persoane care au dat shpaga si au obtinut certificate de handicapat false. Romani, adica, oameni in varsta, in special certificat de... orb. Da' conduc tractorul si iau 800 de lei pe luna.

Iar romii, tiganii... Auch! Palate peste palate, masini de masini, dar ei sunt asistati social, ca n-au loc de munca, n-au venit, au multi copii... O singura piranda lua 20 de milioane/luna ajutor social...

Sa ma impusc...

Iar un biet om, paralizat de la brau in jos, in urma a doua AVC-uri, complet dependent de sotia lui, a pierdut ajutorul social pentru ca nu s-a putut prezenta la Comisie (Ledi, tu stii cum e cu evaluarea anuala, te cheama sa te vada face to face), a mers sotia lui cu actele, si aia au decis ca e partial OK si ca ar putea lucra, in viitor, deci i-au taiat ajutorul.

Sa ma impusc a doua oara.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput