Ce inseamna trai decent in Romania lui 2011?
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Leditia/Leditia.jpg)
Leditia spune:
Selene,nu cred ca ajutorul social e de 20mil..si nici ca persoanele cu handicap iau 800 lei lunar.In functie de gradul de handicap se stabileste suma,iar cei care au nevoie de asistent iau mai mult(de fapt ia asistentul),in rest pensia de handicap este de fix 91 lei.Dar deja s-a divagat mult de la subiect. :)
Edit:si da,trebuie sa mergi personal din pacate,nu conteaza situatia in care esti,esti programat la o data,la o ora..evident ca astepti pe acolo mult si bine..si dupa ce intri frumos la comisie se elibereaza iar certificatul,apoi se mai fac njpe mii de drumuri,de hartii,de dosare pt o nimica toata.(se innoieste anual,desi personal mi se pare o prostie,ca la bolile incurabile,paralizii sau mai stiu eu,nu-ti mai revii si e clar ca vei avea probleme pe viata,ca nu te vindeci pana la anul)
POZE CU NOI de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
alex_andra spune:
Decenta depinde de cum o vede fiecare om, de startul pe care il are.
Intr-un fel vad eu decenta, cu 2 parinti ingineri, care au avut familii sarace si nu au avut ajutor din partea lor, financiar, care munceau zi lumina ca sa ne poata creste frumos. Si ne-au crescut frumos si nu ne-a lipsit strictul necesar. Dar aveam o singura pereche de pantofi in liceu, intr-un an de zile, in conditiile in care alte colege schimbau toaletele zilnic.
In alt fel vede decenta o persoana care a avut parinti cu posibilitati mai mari (mama doctor, tata aviator). Si care le-au daruit dupa majorat casa si masina. Fara ca acel copil sa faca vreun efort.
In alt fel vede decenta o persoana care a avut o copilarie in care parintii nu aveau ce-i pune pe masa. Si care acum nu au unde sa traiasca, pt ca nu au bani de chirie, de proprietate personala nici nu se pune discutia.
Si in alt fel vede decenta, o persoana care are un copil bolnav si careia ii trebuie oblgiat fortat, milioane pe luna pentru tratamente.
Decenta pe care o vad eu: fata mea sa nu sufere ca nu are jucaria preferata, sa nu suspine dupa o papusa, pe care eu sa nu i-o pot cumpara,sa nu-mi lipseasca mancarea in casa,sa pot sa-mi tratez eventualele probleme de sanatate,sa am casa mea, fara sabia creditului deasupra capului,sa imi pot permite 2 concedii pe an, sa pot sa ies cu sotul meu, cu prietenii in diverse locuri, sa imi pot permite,lunar sa pun niste bani deoparte.
Decenta asta, e departe de realitatea mea, cu toate ca am un serviciu relativ bun.
Deocamdata imi pot permite sa ma ocup asa cum vreau de fata mea. Noi suntem undeva departe pe locul 10.
Noroc ca tatal meu locuieste la mare si am asigurat un concediu acolo:)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Leditia Selene,nu cred ca ajutorul social e de 20mil..si nici ca persoanele cu handicap iau 800 lei lunar.In functie de gradul de handicap se stabileste suma,iar cei care au nevoie de asistent iau mai mult(de fapt ia asistentul),in rest pensia de handicap este de fix 91 lei.Dar deja s-a divagat mult de la subiect. :) Edit:si da,trebuie sa mergi personal din pacate,nu conteaza situatia in care esti,esti programat la o data,la o ora..evident ca astepti pe acolo mult si bine..si dupa ce intri frumos la comisie se elibereaza iar certificatul,apoi se mai fac njpe mii de drumuri,de hartii,de dosare pt o nimica toata.(se innoieste anual,desi personal mi se pare o prostie,ca la bolile incurabile,paralizii sau mai stiu eu,nu-ti mai revii si e clar ca vei avea probleme pe viata,ca nu te vindeci pana la anul) POZE CU NOI ![]() ![]() Speranta si incredere pentru David Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!. |
Mai, aia au zis, aia zic si io. Au discutat si cu primarii respectivi, care au facut pe habarnistii. Ala de lua 800 de lei/luna cica avea handicap gradul I, era orb.
O alta tiganca a zis ca foloseste banii de ajutor social pentru "o cafea, o tigara"... Ca "mor de foame" daca stau numai in baza alocatiilor...
alex_andra, asa este.
Despre ce operatie e vorba, la tine, ca mi-a ramas gandul in minte...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Si eu am avut, in liceu, o pereche de adidasi chinezesti, erau la moda atunci, au costat 10.000 de lei, dintr-un boutique. In Cluj oamenii erau innebuniti cu Caritasul, pe vremea aceea, si parintii mei au apucat ceva Caritas, de fapt, bunicii, atunci ne-am luat masina, mi se pare ca si alte lucruri, si adidasii astia... Care au fost de calitate slaba, s-au gaurit in calcai, aveam ore de la 7 dimineata, si, cand ploua, ajungeam la scoala leoarca la picioare... Puneam vata pe interior, la calcai, si o lipeam acolo cu prenandez...
Iar tatal meu, Dumnezeu sa-l ierte, a realizat, la un moment dat, ca nu ne mai ajungem cu banii. Si a luat din casa toate lucrurile de care ne puteam lipsi, si a inceput sa bata targurile si pietele, pentru a le vinde. L-am insotit de multe ori, atunci am renuntat eu la multe jucarii pe care le pastram mai mult de drag, mama, la haine, la lenjerii de pat, la vesela, orice s-ar fi putut vinde... Piese de masina, cauciucuri, tot felul de lucruri... Asa mai faceam si noi un ban... Macar ca tatal meu era medic, in momentul in care s-a desfiintat postul de pediatrie si el a devenit medic scolar, cu toata rusinea, ca ne stia toata lumea din localitate, s-a ajuns si la asa ceva, dom' doctor sa vanda prin piete, pe un nailon intins pe jos, pe botul masinii, pe unde puteam si noi, diverse lucruri, pentru bani in plus... Vara, iarna, mergeam la vanzare, odata stiu ca mai ca mi-au degerat picioarele, efectiv nu mi le mai simteam, m-am descaltat la - 20 sau - 25 de grade, cate erau, si nu mai simteam nimic...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Leditia/Leditia.jpg)
Leditia spune:
Selene,gradul 1 are David,cum se zicea inainte..cu necesitate de asistent personal..deci vorbesc in cunostiinta de cauza.
Merg la nani,mai vorbim..noapte buna.
POZE CU NOI de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.
alex_andra spune:
Selene, nu-i nimic grav, e mai mult inestetic si ma doare putin.
Mai ales dupa sarcina. E vorba de varice.
Eu mi-am propus ca in concediul din iunie sa ma caut la coloana, care ma rupe, mai ales mijlocul,iar cateodata nici nu pot sa stau normal, la alunite, ca am una, cel putin, dubioasa si oricum, am sute de alunite si sa ma interesez de operatia asta.
Toate le voi face cu bani, pentru ca urasc sa merg in spitale murdare, in care infirmierele sa tipe la tine. Si sa stau cu orele si sa-mi fie frica sa pun o intrebare.
Si sa dau "plicul".
Pai daca tot dau bani, macar sa fie cu chitanta si sa fie intr-un loc curat, unde toata lumea se comporta civilizat.
Pana acum le-am amanat, pe motiv de lipsa de timp, chef si bani, ca preferam sa dau banii pe jucarii
Dar deja le aman de prea mult timp.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Se pare ca in curand "trai decent" va insemna sa ai ce pune pe masa la cina. http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/Economie/212552/Mancarea-va-deveni-un-lux.html
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 Se pare ca in curand "trai decent" va insemna sa ai ce pune pe masa la cina. http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/Economie/212552/Mancarea-va-deveni-un-lux.html Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
ba nu, mancarea este deja un lux ...
Daria & felina fioroasa
![](zana.gif)
![](bubumica.gif)
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID
![](floare1.gif)
magdalena67 spune:
oare ce vezi tu, sau ce intelegi prin acest bine?
pentru ca eu una vad cum majoritatea oamenilor ne scufundam mai adanc in saracie.