Ce inseamna trai decent in Romania lui 2011?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

sa beneficiezi de un trai decent inseamna sa fii si respectat.
Acest respect nu il gasesti in ROmania indiferent de cat de multi bani ai.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

"Decentul" depinde de ce isi doreste fiecare persoana, de aspiratii, de nivelul financiar la care te afli.

(de exemplu, eu puteam sa stau cu sotul meu si fetita mea, impreuna cu fratele meu si prietena lui, intr-un apartament de 3 camere, primit de la parintii nostri, deci, pe gratis, dar mie nu mi-a ajuns asta si mi-am facut credit, ca sa pot sa stau singura, cu sotul si fata).

Eu as putea sa spun ca traiesc decent: imi platesc ratele la casa si masina, fetei mele nu ii lipseste absolut nimic, noi suntem imbracati bine, nu ne lipseste nimic, ne permitem sa mai iesim din cand in cand, la un restaurant, cu prietenii, iesiri de-un we cu fata, etc.

Dar, cu toate astea, nu simt ca traiesc decent, simt ca traiesc de pe o zi pe alta.
NU-mi permit sa pun un ban de-o parte. NU-mi permit sa platesc in avans la credit.

NU-mi mai permit concediile de acum 3 ani. Dar, e adevarat ca acum 3 ani nu aveam copil si aveam si aceleasi venituri ca si acum, dar costurile vietii cotidiene erau mult mai mici. Dar atunci imi permiteam sa bat Europa si sa merg la mare pe alte meleaguri.

Selene, ca sa ma refer strict la primul tau post, da, traiesc decent, pt ca-mi permit sa-mi duc fata la doctor,daca e nevoie.

Dar, pe de alta parte, nu ma indur sa ma duc eu la doctor, cu banii pe care-i dau pe investigatiile pe care vreau sa le fac si operatia pe care o tot aman de cativa ani, ei...cu banii aia prefer sa fac altceva.

Si pentru ca nu-mi permit sa le fac pe amandoua, atunci, nah, nu consider ca traiesc decent.

Dar probabil ca cine traieste dintr-un singur salariu, mediu pe economie, sau chiar mai putin, se gandeste ca vorbesc tampenii, ca eu traiesc f bine.

SI revenim:)..."decentul" ...ehe...are o plaja mare:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

"Decentul" depinde de ce isi doreste fiecare persoana, de aspiratii, de nivelul financiar la care te afli.

(de exemplu, eu puteam sa stau cu sotul meu si fetita mea, impreuna cu fratele meu si prietena lui, intr-un apartament de 3 camere, primit de la parintii nostri, deci, pe gratis, dar mie nu mi-a ajuns asta si mi-am facut credit, ca sa pot sa stau singura, cu sotul si fata).

Eu as putea sa spun ca traiesc decent: imi platesc ratele la casa si masina, fetei mele nu ii lipseste absolut nimic, noi suntem imbracati bine, nu ne lipseste nimic, ne permitem sa mai iesim din cand in cand, la un restaurant, cu prietenii, iesiri de-un we cu fata, etc.

Dar, cu toate astea, nu simt ca traiesc decent, simt ca traiesc de pe o zi pe alta.
NU-mi permit sa pun un ban de-o parte. NU-mi permit sa platesc in avans la credit.

NU-mi mai permit concediile de acum 3 ani. Dar, e adevarat ca acum 3 ani nu aveam copil si aveam si aceleasi venituri ca si acum, dar costurile vietii cotidiene erau mult mai mici. Dar atunci imi permiteam sa bat Europa si sa merg la mare pe alte meleaguri.

Selene, ca sa ma refer strict la primul tau post, da, traiesc decent, pt ca-mi permit sa-mi duc fata la doctor,daca e nevoie.

Dar, pe de alta parte, nu ma indur sa ma duc eu la doctor, cu banii pe care-i dau pe investigatiile pe care vreau sa le fac si operatia pe care o tot aman de cativa ani, ei...cu banii aia prefer sa fac altceva.

Si pentru ca nu-mi permit sa le fac pe amandoua, atunci, nah, nu consider ca traiesc decent.

Dar probabil ca cine traieste dintr-un singur salariu, mediu pe economie, sau chiar mai putin, se gandeste ca vorbesc tampenii, ca eu traiesc f bine.

SI revenim:)..."decentul" ...ehe...are o plaja mare:)

BAZAR UMANITAR

Welcome back!

Da, primul meu post a fost generat de (vesnica) problema a vizitelor medicale. Nici eu nu "investesc in mine", desi mi-ar fi utila, probabil, o serie de analize.

De atunci am fost la dermatolog cu Daria, speram in ceva mai mult decat o simpla examinare, nu a fost sa fie, am lasat 50 de lei si am cumparat o crema de 15 lei.

Am renuntat complet la scutece, am ramas aseara fara, nu mai cumpar, asta e, Daria a dormit fara si ne-am descurcat fara accidente.

Dar, cum o chestie nasoala nu vine niciodata singura, mi-a aparut de dimineata vecina de sub noi la usa, ca iar ii picura apa din tavan, iar a mucegait, iar se cojeste. Deci iar tre' sa vina instalatorul la noi, sa vada care e problema.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Ehe, Selene, uite cum ai scapat de o chletuiala:)
Oricum, parca pampersii nu ii bagasei in cei 2200 de lei, nu?
Deocamdata fi-mea nu vrea sa reunnte la pampers, il iubeste prea tare:))

Referitor la reparatiile tevilor, nu trebuie sa se ocupe proprietarul de asta?

Mergi la inceput

Citat:

Ehe, Selene, uite cum ai scapat de o chletuiala:)
Oricum, parca pampersii nu ii bagasei in cei 2200 de lei, nu?
Deocamdata fi-mea nu vrea sa reunnte la pampers, il iubeste prea tare:))

Referitor la reparatiile tevilor, nu trebuie sa se ocupe proprietarul de asta?

BAZAR UMANITAR

Nu i-am bagat, e drept.

Mai, parerea lui este cumva ca... cine foloseste, ala plateste, ca se strica folosindu-se. O data a incercat soacra sa ii spuna ce si cum, ca de prea multe ori am dat noi bani pentru aceste reparatii. Proprietarul a spus ca... ne putem muta, daca vrem, si ca... "stiti cum e, se mai strica astea". Asta e, eu il apreciez pentru ca nu ne deranjeaza, nu vine peste noi nechemat, inopinat, nici macar atunci cand vine sa ia chiria si facturile, nu intra in casa.

Mergi la inceput

In zona am fost mereu, dar nu am apucat sa mai semnez condica
Am vrut sa-ti raspund chiar de la primul post, dar de la serviciu merge f prost externul, iar de-acasa..ehe...e mai greu de cand au venit caldurile...tre' sa semnez condica in parc, 2 ore, cel putin, la care se adauga alergatul prin casa, ca sa ne imbracam si sa alegem o rochita si e complicat tare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

De cativa ani nu stiu cum mai este sa traiesti decent...Pe zi ce trece cu marirea preturilor, la alimente , facturi nu pot sa zic ca traim decent.Cateodata nu mai e nici de pe o zi pe alta.
La noi preturile la piata sint umflate: salata 1 leu legatura, ceapa la fel, avem bisnitari nu producatori pe piata, capsuni??? 12 lei kg.
Sotul e profesor si are un salariu...cu 24 ani de vechime si toate gradele date de tot rasul, ca toti bugetarii, eu sunt in somaj si mai sper la un trai decent? Daca as putea m-as angaja dar din pacate nu se poate si ce sa sper la un trai decent cand se va termina somajul si la 50 de ani voi fi fara asigurare medicala fara alte drepturi?
Voi mai sperati sa traim decent in Ro muncind?

Mergi la inceput

Citat:

In zona am fost mereu, dar nu am apucat sa mai semnez condica
Am vrut sa-ti raspund chiar de la primul post, dar de la serviciu merge f prost externul, iar de-acasa..ehe...e mai greu de cand au venit caldurile...tre' sa semnez condica in parc, 2 ore, cel putin, la care se adauga alergatul prin casa, ca sa ne imbracam si sa alegem o rochita si e complicat tare

BAZAR UMANITAR

Cunosc.

Din pacate, cu scutecele, e cam asa:

"Mda, nu merge. Avea deja vreo 48 de ore de cand nu a facut kk. Am rugat-o sa incerce sa faca, la olita, la WC, nimic, nicicum. A pus-o Doru iar pe olita si i-a spus sa stea acolo pana face, a inceput sa planga, ca ea nu face. I-am pus un supozitor cu glicerina, o bucata de finet la fund si asa a facut, un botz destul de mare, si puturooos... bleah. Am impresia ca e vorba de un blocaj psihologic, scutecul o stimula sa faca si acum se tine, si se tine, si se tine... si numai sanatos nu e. Si nu vreau sa folosesc mereu metode artificiale de stimulare, pentru ca perturb functia de defecatie."

Mergi la inceput

Selene, hai ca deturnam rau de tot discutia:))

La noi e asa: mami vrei la wc/olita? ...Nuuuu.
Bine, mami.
In secunda 2 isi da pampersul jos si face pipi pe pat, pe jos, la ea pe covor.

Ma necajesc. Ma intreaba: mami, esti "puparata"?
Eu: da, ca ai facut pipi pe jos. Unde fac fetitele pipi?
Ea: la deteu.
Eu : pai si eva?
Ea: PE jos

Revenind la discutie: daca eu am 100 de lei, sa zicem si am de ales sa fac o investigatie pentru mine sau sa iau o jucarie pt copil, iar eu aleg jucaria, cum se numeste?

Ca pot trai decent, dar sunt iresponsabila si nu ma gandesc la sanatatea mea, sau ca nu traiesc decent, pt ca nu mi le pot permite pe amandoua?

E un exemplu general, poate sa fie 50 de lei, sau 70, sau 20, nu contreaza suma, ci faptul ca nu mi le permit pe amandoua.

Eu am ales, oricum, intotdeauna jucaria.

De 2 =3 ani ma chinui sa-mi fac o operatia, aparent banala, nu e f urggenta, dar cu cat aman, nu e bine.

Dar nu ma indur sa dau banii astia.
Da, stiu teoria....sunt asigurata, bla,bla, nu trebuie sa platesc. bla, bla.
Asta e o teorie foarte frumoasa care o spun cei care zic ca doctorii nu primesc / cer spaga.

Pentru cine are de gand sa ma contrazica, il invit sa citeasca subiectul micutului Andrei, care a suferit o interventie chirurgicala pe cord la numai cateva saptamani, iar doctorii i-au cerut mamei 3 plicuri care insumau vreo 3 mii de euro. In conditiile in care mama nu dispunea de bani.

Deci, eu nu ma duc la spital, sa puna laserul sau cutitul pe mine si sa ma nenoroceasca ca nu le-am dat plicul.

da, stiu si cliseul ca noi, pacientii suntem de vina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui doinabita

Daca as putea m-as angaja dar din pacate nu se poate si ce sa sper la un trai decent cand se va termina somajul si la 50 de ani voi fi fara asigurare medicala fara alte drepturi?
Voi mai sperati sa traim decent in Ro muncind?

de ce nu te poti angaja?

Mergi la inceput