Ce inseamna trai decent in Romania lui 2011?

Raspunsuri - Pagina 34

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

Voi raspunde si eu acestei provocari.

Consider ca traiesc in Romania acestor vremuri un trai decent...chiar daca:

cumpar hainutze (pt noi sau copii) de la magazine gen Zarra, Zet, Kiabi, etc atunci cand sunt reduceri (de obicei iau in sezonul asta pt urmatorul sezon)

ooo, eu iau si de la second hand, e adevarat ca nu pentru copil. intotdeauna am luat de la second, unele lucruri sunt cu mult mai bune decat cele din magazin.

iar pentru copil, jucarii numai de pe net, de la alte mamici care le vand, si numai jucarii de firma, pentru ca am constatat ca tin foarte mult, in comparatie cu cele no name. jucariile bune de pe net (fisher, vtech, baby einstein, ravensburger, tomy etc.), sunt la preturi de 3-4 ori mai mici decat in magazin. le spal bine partile non-electronice, si sunt ca noi, chiar si acum dupa luni de joaca, trantit si carat pe afara si prin casa.

e adevarat ca al nostru este si mic, are 1 an si cateva luni, dar practica cu placere, ca si sport, alergatul dupa pisici la tara, pititul prin lucerna si calaritul magarusului. pe gratis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Insa 8 ore pe zi, indiferent de cum ar fi impartite, nu am mai lucrat din... 2007.

Eu aici cred ca ar fi poate problema voastra. Nu-ti cunosc situatia exact, dar e aproape imposibil ca dintr-un singur salariu relativ modest pe o familie cu 3 persoane sa poti sa consideri ca faci parte din clasa medie sau sa ai un trai decent in Romania.

Nici nu consideram. :(

Inca de cand am deschis subiectul, stiam exact in ce categorie ne incadram. Insa am considerat ca imi sunt de folos parerile voastre, discutam, vedem ce nu merge, de ce nu merge, daca exista solutii si cum pot fi implementate aceste solutii.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:
Insa 8 ore pe zi, indiferent de cum ar fi impartite, nu am mai lucrat din... 2007.

Eu aici cred ca ar fi poate problema voastra. Nu-ti cunosc situatia exact, dar e aproape imposibil ca dintr-un singur salariu relativ modest pe o familie cu 3 persoane sa poti sa consideri ca faci parte din clasa medie sau sa ai un trai decent in Romania.

Inca de cand am deschis subiectul, stiam exact in ce categorie ne incadram. Insa am considerat ca imi sunt de folos parerile voastre, discutam, vedem ce nu merge, de ce nu merge, daca exista solutii si cum pot fi implementate aceste solutii.

Selene, este clar ca nu aveti de unde sa mai economisiti. Inseamna ca va mai trebuie un venit stabil.
Stiu ce inseamna sa fii traducator, ies bani frumosi doar daca ai relatii pe la notariate etc. dar la un momendt dat ti se ia pana peste cap de traduceri si nu mai dai randament. asa ca eu iti sugerez sa mai incerci ceva in plus - o specializare, o perfectionare. nu stiu exact ce anume, pentru ca nu te cunosc, dar e clar ca nu poti ramane doar la stadiul de traducator, ca ajungi sa o iei razna cu nervii, la un moment dat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula

Citat:

Citat:

Citat:

Selene, este clar ca nu aveti de unde sa mai economisiti. Inseamna ca va mai trebuie un venit stabil.
Stiu ce inseamna sa fii traducator, ies bani frumosi doar daca ai relatii pe la notariate etc. dar la un momendt dat ti se ia pana peste cap de traduceri si nu mai dai randament. asa ca eu iti sugerez sa mai incerci ceva in plus - o specializare, o perfectionare. nu stiu exact ce anume, pentru ca nu te cunosc, dar e clar ca nu poti ramane doar la stasiul de traducator, ca ajungi sa o iei razna cu nervii, la un momnent dat.

Libelula, este foarte bun sfatul dar, din pacate, in Romania, marea majoritate a cursurilor de perfectionare/specializare sunt cu bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

libelula, eu prea putin am colaborat cu notarii, la viata mea, si asta fiindca am tradus o droaie de chestii tehnice, care nu necesitau legalizare notariala. Cand s-a facut resimtita "criza" in domeniul meu profesional, a fost ca un tsunami, a "ras" cam tot. Numarul de proiecte a scazut dramatic, am avut saptamani, luni in care nu am primit nimic de lucru, si, colac peste pupaza, daca aparea vreun proiect, banii pentru acel proiect ii vedeam dupa 60 de zile. Deci destabilizare dubla.

Acum incep sa rasara, timid, asa, cate un proiect-doua-trei. Mai micute, dar sunt acolo. Insa un venit OK din traduceri, lunar, la data fixa, ca am si eu facturi de platit, am si eu copil de crescut, ar insemna macar 1.000 de lei. Ceea ce nu este.

Am trimis "n" e-mailuri, am mai dat cate un test de traducere, chiar am mai "prins" o colaborare ce se anunta serioasa, adica saptamanal de lucru si banii la timp. Insa... a picat si asta, si nu stiu de ce, ca nu am mai primit niciun raspuns, desi am trimis e-mailuri.

Si soacra-mea mi-a spus azi sa ma angajez in invatamant (nu am cum, ca n-am modulul pedagogic facut), ca sta ea cu fata 4-6 ore zilnic. No, numai bine ca azi am avut eu de lucru, si chiar a stat cu ea destul. Si i-a iesit pe nas, nu mai poate de obosita. Asa ca nu vad cum ar reusi sa stea zilnic 4-6 ore, asa cum face ea pe viteaza.

Mergi la inceput

sa stii ca in imobiliare incep usor usor sa se indrepte lucrurile. dar foarte usor!
pe ce limbi traduci?

a, eu imediat ce am terminat facultatea, traduceam pentru reviste gen povestea mea si intamplari adevarate. mi se trimiteau povesti pe net si eu le traduceam din engleza in romana. ai putea sa dai un mail la genul acesta de reviste.

pentru rotunjirea veniturilor la anul, eu ma gandesc serios sa dau admitere la doctorat, la filologie, ca sa obtin o bursa doctorala - este 1.850 ron/luna, bani europeni. poti sa intri pe site-ul universitatii, sa vezi care sunt domeniile. si sa iti faci un calcul bani VS cheltuieli de drum. zic si eu, e doar o idee.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

se pare ca pentru cei care au absolvit inainte de 2003 se poate sari.
oricum, uita-te ce se cere.
sau poate nu la bucuresti, la constanta sau in alta parte. numai sa fie cu bursa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Eu iti dau o solutie simpla.Pasul 1 este sa duci fetita la gradinita cu program prelungit,daca nu merge deja.In timpul pe care il petrece acolo,ai putea sa lucrezi la un magazin,o florarie sau un mic magazin de cartier unde nu ai clienti toata ziua.Cand nu ai clienti,faci traduceri si astfel ai venituri din doua locuri.Pentru ca aici e problema,nu mai ai la ce sa renunti!

Mami de Albert-Damian si de Alma-Daphne

Acestia suntem http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2d8e9adad03c7f51d38832&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Sau distributie pliante pt hypermarketul vostru de la 7 dimineata,o ora sau doua , combinat cumva cu o jumatate de norma intr-un loc linsitit ,chiar daca e platit mai prost dar in schimb iti poti face si traducerile!

Mami de Albert-Damian si de Alma-Daphne

Acestia suntem http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2d8e9adad03c7f51d38832&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mergi la inceput