Ce inseamna trai decent in Romania lui 2011?

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

normal ca se scade din impozit, nu-i mai lauda ca nici toti bogatasii astia nu prea doneaza asa fara nici un interes.

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa
..........

Pe aici astia bogati se mai gindesc si la restul lumii.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Procentul dat la sanatate nu ma deranjeaza si ma rog la Dzeu sa fie o contributie de care sa nu am nevoie niciodata.
Fiind un subiect dezbatut de multa lume zilele astea vorbeau cat de mult costa tratamentele cronice si bolile grave....asa ca asta e solidaritatea:luam de la toti si ajutam pe cei care au nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

normal ca se scade din impozit, nu-i mai lauda ca nici toti bogatasii astia nu prea doneaza asa fara nici un interes.

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa
..........

Pe aici astia bogati se mai gindesc si la restul lumii.

michelle

Marina

Mey Marina tu subestimezi baietii si fatucile de la IRS :)) Is bogatii in cautare de gaurele in sita, dar nici IRS nu sta de pomana.
Donatiile sunt deductibile din taxe. Asa-i! Daaaar pana la o limita. Adica exista o taxa care se numeste AMT Alternative Minimum Tax care zice ca daca esti in top 10% apai nu ma intereseaza ce vrei sa deduci in detaliu si orice ai incerca sa faci platesti macar atat impozit. Asa ca dincolo de un anume venit sa zicem 200K nici nu merita sa te chinui sa donezi ca sa-ti reduci taxele. Si totusi se doneaza. In plus majoritatea firmelor mari au fonduri de donatii in care dubleaza sau tripleaza fiecare donatie facuta de angajatii lor.

------------------------------------------------------------------
The Alternative Minimum Tax attempts to ensure that anyone who benefits from certain tax advantages pays at least a minimum amount of tax. The AMT provides an alternative set of rules for calculating your income tax. In general, these rules should determine the minimum amount of tax that someone with your income should be required to pay. If your regular tax falls below this minimum, you have to make up the difference by paying alternative minimum tax.
http://www.irs.gov/newsroom/article/0,,id=204410,00.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui sanziana27

Procentul dat la sanatate nu ma deranjeaza si ma rog la Dzeu sa fie o contributie de care sa nu am nevoie niciodata.
Fiind un subiect dezbatut de multa lume zilele astea vorbeau cat de mult costa tratamentele cronice si bolile grave....asa ca asta e solidaritatea:luam de la toti si ajutam pe cei care au nevoie.

Asa sa fie Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia
Ai mei baieti nu au facut nici macar o data in viata lor vreun set de analize, si au 10 si 12 ani. De ce i-ai facut atatea analize copilului, sufera de ceva? ai avut trimitere de la medicul de familie?

Am avut, da. Pentru toate. Icter prelungit (la o luna de viata inca avea icter), anemie si iar anemie, lipsa de proteine, infectie urinara cu E.coli, stafilococ auriu (inca il avem), posibil viermi, dar nedepistati la coproparazitologic, de nu manca deloc, avea cearcane, slabise...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:
citat din mesajul lui libelula

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
Cu cat sunt mai multi saraci cu atat trebuie sa plateasca cei bogati mai mult pentru asigurarile sociale.

Cam asa am zis si eu, nu? :)

nu chiar, tu ai spus ca cu cat un salariat cotizeaza mai mult, cu atat ar trebui sa beneficieze de mai putin. ceea ce este cu totul diferit.

nu compara romania cu sua, pentru ca aici nu ne plafoneaza nimeni contributia. adica si cu 6-8-10 salarii brute pe economie venit lunar, tot procent din salariu platim.

si daca mi se iau acesti bani din salariu, am pretentia, in romania, sa beneficiez de aceleasi servicii de care beneficiaza un asigurat care plateste de 10 ori mai putin. nu vreau mai mult, dar nici mai putin.

Pai eu am initiat aceasta comparatie?

Eu, ca asigurat care platesc mai putin, nu beneficiez de mai nimic. Pe perioada sarcinii am beneficiat o singura data de analize gratuite, si atunci, pentru ca era in perioada cupoanelor de sanatate.

Daria - 2 ani si 6 luni - a beneficiat o singura data de analize gratuite, la varsta de 1 luna. De atunci, am mai facut vreo 3 seturi de analize, dintre care ultimele au depasit 200 de lei.

Nu mi se pare normal, cu atat mai putin decent.

nici eu nu am beneficiat de nicio analiza pe perioada sarcinii, absolut toate investigatiile au fost platite, inclusiv amnio.

copilul nu a beneficiat nici el de nimic gratuit, nici macar de vaccinurile obligatorii. cu exceptia bcg-ului.

de fapt, de ani si ani nu am mai beneficiat de analize sau investigatii gratuite.

apropo de cele de urgenta, a fost bunica internata de urgenta la cardio, in criza de tahicardie, si am luat-o frumusel si am dus-o la ecocardiografie la privat, ca in spital nu mergea aparatul. apoi noi am cumparat TOATE medicamentele. daca nici asta nu este o urgenta care sa necesite interventie imediata, apoi nu stiu ce mai este.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:
citat din mesajul lui libelula

eu zic ca ne-am departat de la subiect, care se referea la traiul decent din romania. ar trebui sa ne axam mai mult pe ce putem face pentru a atinge acest nivel de trai. putem deschide un subiect separat referitor la sistemul asigurarilor de sanatate.

De ce? Te simti fara argumente? Traiul decent este asigurat de coeziunea sociala. Daca tu castigi atat de mult ar trebui sa fii bucuroasa si sa nu te uiti la cateva mii. E ceva foarte special sa fii capabil de generozitate fara vreo pretentie. In plus fata de obligatii fiind atatia saraci in jur ai putea dona. Uite ce frumos merg mana in mana GDP -ul si caritatea

http://www.irs.gov/pub/irs-soi/07eocharitiessnap.pdf .

traiul decent este in primul rand asigurat de ceea ce fac cei in putere pentru a si-l asigura. punct.

apoi, si doar mai apoi, de coeziunea si sistemul social de protectie.

tu cred ca esti putin rupta de realitatea din romania. in conditiile in care oameni tineri, perfect apti de munca, nu vor sa se angajeze la sotul meu (sau in alta parte) pt 1.200 ron luna net, munca necalificata, pentru ca primesc un venit minim garantat oferit de stat, eu nu pot fi solidara cu ei. nimeni nu vrea sa elimine veniturile minime garantate, pentru ca ar fi sinucidere politica. sa ramana doar cei cu adevarat bolnavi sau in varsta.
la tara la bunicii sotului, ei sunt cei mai in varsta dintre toti. au peste 85 de ani. DAR, ei sunt cei mai gospodari. in rest, cam 2/3 si-au vandut vacile si oile ca sa se inscrie la venitul minim.

asta este doar o parte a medaliei. pe de alta, sunt scurgerile din sistem. spagile, contractele acordate preferential, gen paturi achizitionate de spitale la de 5 ori pretul real. si multe de felul acesta. evident, platite din banii nostri, ai tuturor.

ne-am lovit de problema sanatatii. sa luam de exemplu problema somajului, care este profund solidara - adica oricat ai plati somajul, tot o suma minima iti revine, in caz de, doamne fereste, pierderea locului de munca.

nu mai continui. nu ma deranjeaza sa dau, dar sa si primesc ceva in schimb, fara ca pe banii mei sa traiasca toate lichele lenese si fara sa se scurga jumatate de bani din sistem.

Mergi la inceput

Revenind putin, as vrea sa il intreb ceva pe capcaun, ca tot sustine el sus si tare ca gradinita de stat este gratuita:

Daca gradinita de stat este gratuita si nu este nevoie sa platesti niciun leu pentru nimic (desi fetele au spus altceva, dar ignoram ce au spus), de ce, la inscriere, ti se cere adeverinta de venit din partea cel putin a unuia dintre parinti? Daca gradinita este cu adevarat gratuita, nu ar trebui sa conteze, nu?

Mergi la inceput

Eu am propus scoaterea lichelelor lenese in afara sistemului. A sistemului social. Cu totul. Sanatate, somaj, alte bonificatii.

Tot repet ca am vazut editia "Asistatii social ai Romaniei" a emisiunii "Romania, te iubesc". Pai spumegai de nervi, toti tiganii luau "meleoane, meleoane", ca ei "ie asistati social, ham multi copii, n-ham ce sa le dau da mancare", dar ei au masini de lux si palate.

Mergi la inceput

Citat:

Eu am propus scoaterea lichelelor lenese in afara sistemului. A sistemului social. Cu totul. Sanatate, somaj, alte bonificatii.

Tot repet ca am vazut editia "Asistatii social ai Romaniei" a emisiunii "Romania, te iubesc". Pai spumegai de nervi, toti tiganii luau "meleoane, meleoane", ca ei "ie asistati social, ham multi copii, n-ham ce sa le dau da mancare", dar ei au masini de lux si palate.

ba, avand in vedere ca ei cotizeaza cel mai putin sau deloc, eu zic, dupa logica ta, sa beneficieze de cele mai multe facilitati, iar noi, restul, care muncim si platim, de mai putine, dupa venit

Mergi la inceput