Ce inseamna trai decent in Romania lui 2011?

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

pai vedeti pe aici prin alte tari, statul iti da dar sta si cu ochii pe tine...
nu iti da la nesfarsit si tu stai acasa si o boieresti doar vaitindu-te ca nu ai.
Te pune sa spui ce case ai, masini...bani in banca, iar daca te prind cu minciunica, ai de tras.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:
citat din mesajul lui sanziana27

Procentul dat la sanatate nu ma deranjeaza si ma rog la Dzeu sa fie o contributie de care sa nu am nevoie niciodata.
Fiind un subiect dezbatut de multa lume zilele astea vorbeau cat de mult costa tratamentele cronice si bolile grave....asa ca asta e solidaritatea:luam de la toti si ajutam pe cei care au nevoie.

Asa sa fie Sanziana

Lumea pe aici "uita" ca a nascut intr-un spital fara sa plateasca 1 leu taxa de spitalizare, uita ca au acces la un medic de familie in mod gratuit - consultatii, uita ca si copiii lor au acces la consultatii gratuite, poate si medicamente gratuite...din ce bani?

Si probabil nu-si imagineaza din ce bani s-ar plati daca ar suferi de o boala cronica, sau de un cancer, la care tratamentele sunt foarte scumpe. Sigur, e mai logic sa calculam ca am platit 2 lei si ca nu ni s-au intors inca acei 2 lei inapoi...vorba Sanzianei, de nu ni s-ar mai intoarce vreodata!

Cei cu venituri mari, si care cotizeaza sume mari la sanatate, de regula nu-si mai pun problema in felul acesta. Merg si se trateaza la clinici private. Au inteles ca sistemul de sanatate romanesc poate oferi doar ceva minim, si nu ne putem compara cu alte tari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Referitor la gradinitele de stat, ele sunt absolut gratuite, daca ne referim la cele cu program normal, adica cu program pana la pranz.
Si cele cu program prelungit sunt gratuite...dar platesti strict mancarea pentru copii; e normal, si convenabil: cu 10 lei un copil mananca mic dejun, prnz si gustare.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Referitor la gradinitele de stat, ele sunt absolut gratuite, daca ne referim la cele cu program normal, adica cu program pana la pranz.
Si cele cu program prelungit sunt gratuite...dar platesti strict mancarea pentru copii; e normal, si convenabil: cu 10 lei un copil mananca mic dejun, prnz si gustare.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Exact, cate din astea sunt valabile in Occident, poate cateva exceptii, Suedia poate, dar in rest? Sa fim seriosi, pai vrem si aia si aia si taxe mici si mura in gura. Nu se pot toate astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

In Norvegia, care parca daca nu ma insel e tara cu cel mai inalt nivel de trai, Statul ii rupe la taxe pe toti cetatenii ca sa asigure acest nivel de trai.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia
lipsa de proteine, nu-mi suna a nicio boala, dar e drept ca nu sunt medic.

medicilor le suna a simptom (de fapt a semn, fiindca simptomele-s alea subiective descrise de pacient, iar semnele, cele obiective), nu chiar a boala, si-o numesc hipoproteinemie:

http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/dictionar-medical/hipoproteinemie_3797

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

[quote]

Lumea pe aici "uita" ca a nascut intr-un spital fara sa plateasca 1 leu taxa de spitalizare, uita ca au acces la un medic de familie in mod gratuit - consultatii, uita ca si copiii lor au acces la consultatii gratuite, poate si medicamente gratuite...din ce bani?

Si probabil nu-si imagineaza din ce bani s-ar plati daca ar suferi de o boala cronica, sau de un cancer, la care tratamentele sunt foarte scumpe. Sigur, e mai logic sa calculam ca am platit 2 lei si ca nu ni s-au intors inca acei 2 lei inapoi...vorba Sanzianei, de nu ni s-ar mai intoarce vreodata!

Cei cu venituri mari, si care cotizeaza sume mari la sanatate, de regula nu-si mai pun problema in felul acesta. Merg si se trateaza la clinici private. Au inteles ca sistemul de sanatate romanesc poate oferi doar ceva minim, si nu ne putem compara cu alte tari.

Cand am nascut nu a fost gratis nimic..ba am spart mai bine de 3000lei in 3 zile..din care doar 6 au fost cu chitanta.Dna dr anestezist chiar mi-a zis in fata ce si cat,foarte ofuscata ca am trezit-o din somn si pt asta trebuie sa platesc..Si tot asa..deh,era vina mea ca mi s-a rupt apa cu o luna inainte de nastere si tot vina mea ca o fost noaptea:))Deci nu,nu e nimic gratis.In sarcina la fel,totul pe banii mei,ca doar am dreptul la un singur set de analize cica..si alea iesite prost de a trebuit sa le repet din banii mei,sa nu bag antibiotice aiurea cum mi s-a recomandat.
Sa mai zic ca anul trecut am avut o extrauterina si era sa mor?Si pana sotul meu nu a dat ''dreptul'' nu m-au bagat in sala de operatie desi eram cu hemoragie interna si deja deliram si eram vai de mine?Ah,dar nu m-a operat dl profesor..nuu,ca nu aveam 300euro si el fara banii aia nu intra in sala de operatie..m-a operat un alt dr,care dupa nici o luna a omorat doua fete..

Nu stiu la alte boli cronice cum este,dar iti spun cum e la noi..e compensat un singur medicament,care intr-adevar e 3500/luna,insa il iei daca se aloca buget suficient.Restul le cumperi..restul care-s multe si scumpe..de unde ai si nu ai,trebuie ca fara tratament copilul nu poate supravietui.
Analize..eh ce sa mai zic,iar la noi,da sunt musai,des,cat mai des.
Accesul la dr de fam nu este gratis,de fapt eu nici nu prea am treaba cu dna dr,decat atunci cand ii mai face un vaccin lui fii-miu,iar pt acest serviciu platesc!50 lei pe chitanta,inainte fara.
Bun..ce-ar mai fi de zis?Mai nimic ca noi nu ne comparam cu Sua si nici cu alte tari,nici la venituri si nici la conditiile de trai,spitale,infrastructura,etc etc.
Gradinita e gratis,in teorie..in practica nu sunt gradinite suficiente,sa nu mai spun ca citeam demult cum parintii faceau cheta si faceau totul de la zugravit pana la a cumpara paturi si perdele si tot.''cadouri'' impuse si cate si mai cate...
Insa s-a deviat mult de la subiect,traiul decent inseamna si a avea conditii bune in spital,nu mizerie,gandaci si de unde pleci cu nush cate alte boli/microbi..Toata viata am avut oroare de spitale..si culmea acum am parte de ele si voi avea toata viata.
O seara buna tuturor.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Daca "ai spart" 3000 lei din care doar 6 lei au fost cu chitanta, asta a fost alegerea ta, Letitia. Inseamna ca nasterea te-a costat de fapt 6 lei. Puteai sa ceri schimbarea medicului. Inclusiv a profesorului. Te opereaza un alt medic si cu asta basta. Statul nu-ti garanteaza tratament la cel mai inalt nivel, ci, dupa cum spuneam, un minim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula

traiul decent este in primul rand asigurat de ceea ce fac cei in putere pentru a si-l asigura. punct.

apoi, si doar mai apoi, de coeziunea si sistemul social de protectie.

tu cred ca esti putin rupta de realitatea din romania.

Nu, acela este traiul placut, imbelsugat. Traiul decent este acela pe care-l asiguri altora astfel incat ei si eventual copiii lor sa nu devina antisociali si sa nu piarda sansa sa duca o viata mai buna daca si-o doresc.

Eram rupta, dar in vara trecuta un necaz al mamei m-a adus in .ro . Nu am gasit un spital privat care sa poata sa faca interventia necesara si pana nu a devenit transportabila in alta parte am simtit cat se poate de intens fiecare clipa petrecuta in spitalul public.

Citat:

in conditiile in care oameni tineri, perfect apti de munca, nu vor sa se angajeze la sotul meu (sau in alta parte) pt 1.200 ron luna net, munca necalificata, pentru ca primesc un venit minim garantat oferit de stat, eu nu pot fi solidara cu ei. nimeni nu vrea sa elimine veniturile minime garantate, pentru ca ar fi sinucidere politica. sa ramana doar cei cu adevarat bolnavi sau in varsta.
la tara la bunicii sotului, ei sunt cei mai in varsta dintre toti....

Tu ai trai ca ei? Eu nu. Asta-i toata chestia. De ce te gandesti ce au ei cand tu prin munca esti cu mult deasupra?

Daca ar fi singuri ar trebui sa primeasca ajutor de sanatate si ceva de mancare si fara altceva. Dar daca au copii, nu-i poti condamna si pe aceia... si uite asa ajungem la ajutoare.

Citat:

ne-am lovit de problema sanatatii. sa luam de exemplu problema somajului .....

Absolut similar. Ce ai dat la caritate dat ii. Cuvertura e la fel pentru toti in caz de nevoie.

Ceea ce e regretabil si de schimbat sunt furturile, spagile din sistem.

A_Iulia o dintotdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

Daca "ai spart" 3000 lei din care doar 6 lei au fost cu chitanta, asta a fost alegerea ta, Letitia. Inseamna ca nasterea te-a costat de fapt 6 lei. Puteai sa ceri schimbarea medicului. Inclusiv a profesorului - cereai sa fii operata de un alt medic si cu asta basta.

Iulia, tu ai citit ce-a scris Leditia : era noaptea cu apa rupta si trebuie sa nasca. Era mai mult decit urgent.

(pardon de off topic)
Nu pot sa scriu ce inseamna decent pentru mine caci sunt constienta ca-s privilegiata.

Mergi la inceput