Ce inseamna trai decent in Romania lui 2011?
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
claucia, mie "n" persoane, complet necunoscute, de la vanzatoarea de la magazinul din colt si pana la farmacista de unde i-am scos medicamentele Dariei, mi-au spus sa plec. Motivul? "E lumea rea, doamna, saracie multa, mancatorie mare, aici, daca moare capra unuia, o sa faca tot posibilul sa moara si a vecinului". Si n-am vrut sa cred asta, pana cand, venind de la Cluj, de cum m-am dat jos din tren, m-a pocnit fix starea de mai sus. Mai nasol nici nu trebuie.
Da, vad ca si cifrele tale "cadreaza" cu ale mele. In sensul rau. In fine.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/claucia/claucia.jpg)
claucia spune:
Selene, sa nu te superi ca iti spun, mie imi pari deprimata. Si nu e nimic rau in asta avand in vedere ca ai avut o pierdere atat de recent, insa lucrurile mai sunt si asa cum vrem noi sa le vedem.
Mie nu imi spune nimeni sa plec, eu nu vad lumea rea, eu nu vad nici caini vagabonzi, nici e frumos in partea mea de oras, merg in parcuri zeci, suntem toata ziua pe strada, e soare, e frumos.
Am un apartament frumos, un sot minunat si 2 copii si mai minunati si sanatosi, parintii sunt bine, am un job ok, castig bine zic eu, as vrea si mai bine dar imi permit sa fac destule, am o masina frumoasa, nu am datorii mari, sunt suportabile, traim bine pentru ce ne dorim noi. In 2 saptamani plecam in Grecia cu masina (noi suntem foarte plimbareti cu masina, mai ales ca suntem 4 iar avionul/trenul se fac x 4)
Azi noapte am avut un stres cu o pasare care canta (cu pauza de cateva secunde si iar si iar), nu puteam sa dorm la 4 dimineata si am inchis geamul, dar tare imi va fi dor de un cipcirip la iarna!
Eu sunt modelul foarte optimist, ce-i drept slava Domnului am o viata frumoasa. bineinteles ca as vrea mai mult, si mai mult, sa am pentru aia si aia etc, dar daca stau intr-o continua fuga si tristete si nu ma uit in jur risc sa pierd din vedere ce e cu adevarat frumos si cand deschid ochii sa fie deja trecut.
de ce nu pleci? Serios? Meriti sa incerci. Nu zic ca e mai bine sau mai rau, este o posibilitate. Iti poate fi mai bine, poti gasi ceea ce cauti, acel ceva dupa care tanjesti, siguranta, civilizatie, respect etc. Poti sa incerci. Daca nu merge poti sa vii inapoi, avioanele zboara in 2 sensuri. Eu lucrez fix in domeniul acesta, al "plecarilor" definitive sau nu. Si am vazut cazuri mii, si de-o parte si de alta, parerea mea a prea putin importanta pentru ca este doar a unui alt om care are dreptul sa aiba o parere, dar iti poate fi bine sau nu. de ce nu incerci? Daca aici nu este bine?
Hai curaj, mie calculele imi dau spre bine, tie spre rau, din 2 salarii de 2500-3000 lei poti face cam tot ce am enumerat eu.
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea
03 septembrie 2009
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina facand un tur pe DC vad ca vacanta in Grecia, Turcia etc sunt topicuri destul de frecventate de aceasta comunitate, de unde trag concluzia ca exista totusi o clasa medie in Romania care isi permite si asa ceva. |
Nu prea-i relevant. Lumea merge in Turcia sau Grecia pentru ca acolo-i mai ieftin
![](icon_smile.gif)
Eu nu cunosc alta varianta mai ieftina de a merge cu copiii la mare, in tara, decat eventual la gazda sau cu cortul.
Nu ca nu-i bine si asa...
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/claucia/claucia.jpg)
claucia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Nu prea-i relevant. Lumea merge in Turcia sau Grecia pentru ca acolo-i mai ieftin ![]() Eu nu cunosc alta varianta mai ieftina de a merge cu copiii la mare, in tara, decat eventual la gazda sau cu cortul. Nu ca nu-i bine si asa... Rufus, Tora si iadele ![]() "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Dar lumea merge, asta e ideea
![](icon_smile.gif)
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria
![](zana.gif)
![](bibe.gif)
![](images/user_woman.png)
cipcipcip spune:
Mie mi se pare ca majoritatea vorbiti despre un trai BUN si nu un trai decent, cind vorbiti de concedii o data sau de 2 ori pe an, masina, mincat afara etc. Asta este un trai bun si cred ca nici 10% din oamenii de pe planeta asta nu-l au. Nici in tarile bogate nu au toti posibilitatile astea, poate nici macar jumatate din oameni.
Privind in ansamblu mie un trai decent mi se pare a fi sa nu stai cu frica zilei de maine, sa ai o casa a ta sau inchiriata in care sa nu iti ploua, copiii tai sa aiba acces la o scoala, la medic, sa nu tremure de frig iarna si sa nu umble desculti. Dar poate am umblat eu prea mult prin lume si am vazut prea multa saracie pe lumea asta.
In rest, criza e peste tot, loc de mai bine e intotdeauna, mie mi se pare ca n-ar trebui sa se plinga multi pe forumul asta, ca atita timp cit au un calculator si acces la Internet, se numara printre cei 10% privilegiati ai planetei.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
claucia, eu am mai scris de mai multe ori de ce nu plec, nu mai scriu detaliat, ca iar imi sare lumea in cap ca numai ma plang si nu fac nimic pentru a imbunatati situatia. Nu am unde sa plec, deocamdata. In plus, oriunde as pleca, tot aceleasi lucruri le-as avea de acoperit - chirie, facturi, mancare, in primul rand - numai ca la cote mai ridicate.
Tocmai, ca le vedeam foarte OK! Refuzam sa cred ce mi se spunea, mereu raspundeam ca mie imi place orasul asta, ca are locuri frumoase, ca are ce oferi. Pana cand... s-a rupt filmul.
Iar deprimata nu sunt din cauza bunicii.
Am un apartament frumos, un sot minunat si 2 copii si mai minunati si sanatosi, parintii sunt bine, am un job ok, castig bine zic eu, as vrea si mai bine dar imi permit sa fac destule, am o masina frumoasa, nu am datorii mari, sunt suportabile, traim bine pentru ce ne dorim noi. In 2 saptamani plecam in Grecia cu masina (noi suntem foarte plimbareti cu masina, mai ales ca suntem 4 iar avionul/trenul se fac x 4) |
Deci esti la acel nivel mediu de care vorbeam inainte.
![](icon_smile.gif)
... din 2 salarii de 2500-3000 lei poti face cam tot ce am enumerat eu. |
Stai putin, ca noi avem 1 salariu de aproape 2.000 de lei la 3 persoane...
Pentru carcotase: nu ma plang, doar constat.
lala spune:
citat din mesajul lui claucia Selene, de ce nu pleci? Serios? Meriti sa incerci. Nu zic ca e mai bine sau mai rau, este o posibilitate. Iti poate fi mai bine, poti gasi ceea ce cauti, acel ceva dupa care tanjesti, siguranta, civilizatie, respect etc. Poti sa incerci. Daca nu merge poti sa vii inapoi, avioanele zboara in 2 sensuri. ![]() |
Daca asta este solutia pentru un trai decent poate ne dai si ceva detalii....
Selene_Bunny spune:
claucia, acum mi-am dat seama ca tu vorbeai de plecarea din Romania. Din pacate, asa cum ma cunosc si asa cum il cunosc si pe iubi al meu, nu ne-am putea adapta la mediul dintr-o alta tzara. Stiu ca ar fi avantaje, mai citesc povestile fetelor plecate prin Canada, SUA sau UK, insa, in cazul nostru, adaptarea ne-ar da cel mai mult de furca. Mie si asa cei 700 de km dintre mine si mama mea mi se par o distanta enorma, darmite mii...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui claucia
Dar lumea merge, asta e ideea ![]() |
Da, o parte din lumea de pe DC merge. Care-i ideea?
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
AnaisG spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Rufus
Da, o parte din lumea de pe DC merge. Care-i ideea? Rufus, Tora si iadele ![]() "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Ideea era ca, in ciuda generalizarilor lui Selene Bunny, in Romania exista o clasa de mijloc. Din fericire...