Ce inseamna trai decent in Romania lui 2011?
Raspunsuri - Pagina 10
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
Nu stiu ce asteptari ai tu de la asistente, unde nu e omenie nu e si gata, oricati bani ai pompa in sistem. Acum vin doctorii si ma desfiinteaza dar opinia mea strict personala in ceea ce priveste modul in care pacientii sunt tratati in spitale este ca atitudinea nu tine nici de economie , nici de Boc ci de omenia celor care se invart prin sistemul ala, multi extrem de neaveniti.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
alex_andra spune:
Asteptarea mea? ca atunci cand ma vedeau cu lacrimi in ochi umbland prin spitale de bezmetica, sa nu tipe si ele la mine mai tare.
Ma uitam la ele cu amaraciune si aveam senzatia ca ele se bucura de necazul meu si al celor care se aflau acolo.
Da, nu era mai umane, oricum si nici macar nu incercau sa para,pt ca eu refuzam sa le dau bani doar ca sa-mi raspunda la o amarata de intrebare.
Nu suport, nu stiu si nu vreau sa dau bani, doar ca sa mi se raspunda la o intrebare, in mod civilizat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
Alex, ce are de a face asistenta si atitudinea ei cu traiul decent din Romania? Crezi ca ar fi mai politicoasa cu multi bani in buzunar?
alex_andra spune:
Discutia a adus aici,Marina:)
Discutam despre trai decent, daca iti poti permite spitalizari, operatii etc.
Daca nu trebuie sa renunti la altele, ca sa poti sa ai o interventie chirurgicala sau doar simple investigatii.
Nu m-am trezit eu , de la mine putere sa vb despre asistentele de spital:)
Eu am zis ca prefer o policlinica particulara, daca tot e sa dau bani.
Si da, asistentele de la spitale particulare sunt mult mai dragute si asta doar prin prisma banilor, sunt convinsa de asta.
Lo_li_Ta spune:
Asistentele devin BRUSC politicoase si amabile in momentul in care le bagi bani in buzunar. Deci da, depinde si de asta.
doinabita spune:
Edip, nu ma pot angaja caci am baiatul de 29 ani paralizat de la gat in jos, nu isi foloseste mainile , nu misca picioarele, am fost angajata insotitor persoana cu handicap grav si ne-au dat in somaj, guvernantii caci asa au considerat ei, iar daca m-as angaja de el cine s-ar ocupa? Inainte sa i se intample asta acum 15 ani aveam serviciu, o mesrie buna, dar nu imi foloseste la nimic din ce stiu si sunt calificata sa fac, trebuie sa ma ocup de Dan.
doinabita spune:
Alex_Andra, eu ma refeream srtict la mine caci daca am muncit cinstit pana acum in toata viata nu am reusit sa traiesc decent(adica sa pot pune in fiecare zi pe masa copiilor ce aveau strict nevoie)Inafara de salariul de insotitor in anii acestia am mai facut destule munci cand era sotul acasa sa se ocupe de fiul meu(spalat , calcat, pentru alte persoane si nu imi este rusine de munca, ajutat la nunti si botezuri bineinteles pe bani, nu m-am ferit de muncile grele caci trebuie)Ne mai ocupam si cu cresterea de porci vientamezi, mai vindem cand sunt cerinte, sotul este profesor de educatie fizica dar sunt situatii cand nu traim decent (dupa cum ziceam nu intelegem prin decenta lux, doar grija zilei de maine), mai ales caci cum spui si si noi ne-am saturat de pus "in buzunare" la altii bani sa beneficieze Dan de ce are nevoie.
alex_andra spune:
Doina...uf:(...tu esti un caz special, unul din acele cazuri la care ma refeream, cand ai pe cineva bolnav, caruia ii trebuie spitalizari, terapii, etc...
Da, strict la situatia ta...of...mai avem mult pana acolo, sa existe decenta traiului cotidian, sa poti oferi tot ce e mai bun familiei tale.
![](images/user_man.png)
Edip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui doinabita Edip, nu ma pot angaja caci am baiatul de 29 ani paralizat de la gat in jos, nu isi foloseste mainile , nu misca picioarele, am fost angajata insotitor persoana cu handicap grav si ne-au dat in somaj, guvernantii caci asa au considerat ei, iar daca m-as angaja de el cine s-ar ocupa? Inainte sa i se intample asta acum 15 ani aveam serviciu, o mesrie buna, dar nu imi foloseste la nimic din ce stiu si sunt calificata sa fac, trebuie sa ma ocup de Dan. Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou !!! Avem TELEDON !!! |
doina, asta e un caz de exceptie si nu cred ca se refera la modul general la care s-a pus intrebarea.
doinabita spune:
Eu nu am raspuns ca sa ma plang, doar am raspuns.Ce a patit Dan, o iau ca pe un fapt implinit si caut solutii sa mergem inainte.Asa e normal.De fapt romanul e invatat sa "lupte", as vrea sa simta si guvernantii ce simt tpti romanii cand nu pot nici macar decnt sa traiasca.Macar cateva luni dintr-un an sa simta si ei...