De-ale bancilor - poate stiati, poate nu...

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui madyrizi

selene, normal ca asa am spus: ca vreau in scris. nope, nu se poate , doar la sucursala la care este deschis contul .

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
NOUTATI IN ALBUM
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
PT. ANDREI SI ALTI COPII

Sunt tampiti. Pentru ca mie mi-au spus exact ce ti-am recomandat tie. Si eu aveam nevoie de un extras de cont pe perioada 1 aprilie - 10 mai. Mi-au spus ca numai sucursala unde am deschis contul mi-l poate da, dar ei pot face cerere catre aceasta sucursala, urmand a primi aprobarea pentru a-mi tipari extrasul. Cum n-aveam timp sa astept, m-am multumit cu trecerea orala in revista a operatiunilor din cont. Mi s-a mai spus ca, pe perioada 1 aprilie - 30 aprilie, extrasul de cont se tipareste gratuit, pentru perioada 1 mai - 10 mai, se taxeaza.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia
Oare in alte tari tot asa o fi?

In general DA
Cu variatiuni de la o tara la alta si mai ales de la o banca la alta. Bancile foarte solide isi permit discounturi mai mari in vremuri prielnice. Bancile mai mici sau vremurile de criza au costuri relative mai mari.

Exemplu concret:
Bank of America - California
  • Withdrawals, deposits, transfers, payments and balance inquiries from a Bank of America ATM in the U.S. - no fee

• ATM Mini Statement. First mini statement of each monthly statement cycle - 1$

• ATM Full Statement. A full statement includes all transactions to date within a statement period and is available online or by mail - 3$

• ATM - Non-Bank of America (in the U.S.) Withdrawals, transfers and balance inquiries from a Bank of America ATM in the U.S - 2$ each

• ATM - Non-Bank of America (outside the U.S.) Withdrawals, transfers and balance inquiries from a Bank of America ATM outside the U.S - 5$ each

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

mai, nu stiu cum e cu brd-ul, insa la raiff si unicredit, pot sa va confirm faptul ca ai inca de la inceput optiunea de a bifa pe contract solicitarea de a primi lunar, acasa sau la alta adresa indicata de voi, extrasul de cont pe suport de hartie.
sau, aceasta optiune se poate face si ulterior deschiderii contului/emiterii cardului, e suficient sa mergeti la agentia unde a fost deschis acel cont (daca nu cumva la orice agentie, pentru ca sistemul functioneaza on-line oricum) si sa solicitati activarea acestui serviciu. din cate stiam, la raiff e gratuita emiterea si transmiterea lunara a extrasului, se plateste pentru retiparire sau pentru perioade din lunile/anii anteriori. sotul meu are cardul de salariu la unicredit si la fel, primeste lunar plicul cu extrasul tiparit, si nu i se percepe vreo taxa sau comision pentru asta.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

mai, nu stiu cum e cu brd-ul, insa la raiff si unicredit, pot sa va confirm faptul ca ai inca de la inceput optiunea de a bifa pe contract solicitarea de a primi lunar, acasa sau la alta adresa indicata de voi, extrasul de cont pe suport de hartie.
sau, aceasta optiune se poate face si ulterior deschiderii contului/emiterii cardului, e suficient sa mergeti la agentia unde a fost deschis acel cont (daca nu cumva la orice agentie, pentru ca sistemul functioneaza on-line oricum) si sa solicitati activarea acestui serviciu. din cate stiam, la raiff e gratuita emiterea si transmiterea lunara a extrasului, se plateste pentru retiparire sau pentru perioade din lunile/anii anteriori. sotul meu are cardul de salariu la unicredit si la fel, primeste lunar plicul cu extrasul tiparit, si nu i se percepe vreo taxa sau comision pentru asta.

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

BRD A AVUT aceasta facilitate. In 2008 inca exista. Acum... se pare ca NU mai exista. Eu am specificat deja de ce am ales BRD, demuuult. Cand locuiesti intr-un oras mare, ai mai multe optiuni. Cand locuiesti intr-un oras mic, te multumesti cu ce este.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Am lucrat in banking vreo 7 ani in UK, si uite pe scurt cam ce se taxeaza aici: eliberarea de cecuri emise de banca/bankers' drafts (cam 1l0 ire) eliberarea bank statementurile "istorice", deci mai vechi de 6 luni (5-10lire) transferurile internationale (10-30 de lire, depinde cat de urgent se doreste sa se faca transferul si unde) transferurile inter-bancare facute la ghiseu sau la telefon ad hoc(20 de lire, banii ajung in aceeasi zi). Exista si sistemul de faster payment/bill payment, care e gratuit, care inseamna ca daca merg la banca si persoana de la ghiseu inregistreaza datele unde ajung banii, ii trimite si salveaza aceste date, data viitoare voi putea veni si voi spune "vreau sa trimit bani la X, am mai facut transferul si datele sunt in sistem pentru faster payment". Si atunci casierul doar trimite suma pe care o doresc, restul datelor le are, nu dureaza mai mult de 1 minut tot. Majoritatea bancilor din UK participa in acest sistem de faster payment, primul transfer dureaza 3-4 zile, apoi de la al doilea transfer banii ajung in cateva secunde/minute la destinatie. Faster payment-ul se poate accesa si online sau la telefon, si e gratuit. Alte taxe nu sunt.

Oricum, se incurajeaza folosirea sistemelor de telephone banking si internet banking pentru a se evita cozile la ghisee. De asemenea si bancomatele au functii speciale, se pot pune bani/cecuri in cont prin bancomate, face plati tip faster payment, verificat solduri etc...toate aceste servicii sunt gratuite.

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

La BT extragerea banilor din conturile personale de la bancomatele lor nu se taxeaza, apropo de discutia de mai sus. Extragerea numerarului de la bancomatele altor banci dar din conturile BT se taxeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

N-am citit de la inceput, doar am intrat sa-mmi vars si eu oful recent cu 2 banci.

Prima e BRD (banca mare, zic edu, nu una mica si obscura)
Isi face sotul BRD-net (adica internet banking), ca sa ne putem plati si noi diverse de pe net; ma interesa in special pt agentiile de turism, bilete de avion etc. chestii care trebuie platite in 24 de ore de cand faci rezervarea, altfel ti le anuleaza. Si m-am gandit ca ce poate fi mai rapid decat o plata facuta pe net in orice moment al zilei, ca sa evitam ghiseele ?
GRESIT !
Nu poti face plata decat in conturile pre-definite.
Care trebuie definite la ghiseul unitatii bancare de unde ti-ai deschis acest servciu (sau care ti-a emis cardul , nu mai retin, oricum nu de la orice ghiseu).
Si trebuie sa te duci personal sa le definesti.
Si dureaza 48 ore definirea lor, a fiecarui cont.
Sau le poti defini prin serviciul Vocalis (pe care evident trebuie sa-l activezi si sa-l platesti suplimentar).

Concluzie: daca esti la Sighetul Marmatiei si vrei sa faci o plata catre o persoana juridica, trebuie sa vii mataluta la Bucuresti, unde ti-ai deschis contul, si sa soliciti acolo sa-ti bage contul aluia in lista de conturi pre-definite, ca sa poti face plata.

Daca voi ati descoperit o alta modalitate de a face lucrul asta, va rog frumos sa-mi spuneti si mie.

Banca nr. 2 - Garanti Bank - cu cardul pt reprezentantii AVON
Este vorba de un card special pt reprezentantii AVON. Pe extrasul de cont iti apar 2 coduri de bare diferite (desi functionarii lor iti spun la inceput ca sunt identice). Cand faci plata la Posta, functionarul scaneaza codul de bare; unul corespunde contului tau de client Garanti si iti stinge datoria de pe card, iar celalalt unui cont Avon care nu are nici o legatura cu tine !
Am patit-o sa platesc frumos in termen si sa-mi suspende cardul pt cabanii nu au intrat in cont. Iar angajatii Garanti nu isi asuma nici o responsabilitate pt ca banii au fost virati in alta parte, nici angajatii Avon, nici angajatii Postei ! Tu esti singurul vinovat ca nu ai specificat clar unde trebuia facuta plata, de parca tu stii sa citesti codurile de bare !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

burtocika, revin cu ideea : fa-ti internet banking la raiffeisen.
are o gramada de facilitati si optiuni, platesti ce vrei, unde vrei, iti generezi extrasul de cont, ai confirmarile electronice de plata, poti sa platesti direct la Avon in contul lor de la CitiBank, iti poti seta/predefini sabloane de plata, ca sa nu mai stai de fiecare data sa scrii cifra cu cifra conturile (codurile IBAN), etc.

in legatura cu ce ai intrebat tu, cu sighetul marmatiei, o varianta cred ca ar fi sa mergi la o agentie BRD si sa faci ordin de plata sau depunere cash in contul firmei respective.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

burtocika, revin cu ideea : fa-ti internet banking la raiffeisen.

in legatura cu ce ai intrebat tu, cu sighetul marmatiei, o varianta cred ca ar fi sa mergi la o agentie BRD si sa faci ordin de plata sau depunere cash in contul firmei respective.

Sotul are cardul de salarii la BRD si nu-l poate muta, asa ca pica varianta cu alta banca, din motive de comisioane.
Cu ordinul de plata, stiu ca se poate, (asa am si facut) dar tot pt a evita comisioanele si drumurile la ghiseu (care trebuie facute in timpul orelor de program ale bancii, cand orice om normal are si el program la serviciul lui) am apelat la Internet banking, pe care am aflat ca de fapt l-am facut degeaba.

Irina (2006) si 27+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui saskia
Oare in alte tari tot asa o fi?

In general DA
Cu variatiuni de la o tara la alta si mai ales de la o banca la alta. Bancile foarte solide isi permit discounturi mai mari in vremuri prielnice. Bancile mai mici sau vremurile de criza au costuri relative mai mari.

Exemplu concret:
Bank of America - California
  • Withdrawals, deposits, transfers, payments and balance inquiries from a Bank of America ATM in the U.S. - no fee

• ATM Mini Statement. First mini statement of each monthly statement cycle - 1$

• ATM Full Statement. A full statement includes all transactions to date within a statement period and is available online or by mail - 3$

• ATM - Non-Bank of America (in the U.S.) Withdrawals, transfers and balance inquiries from a Bank of America ATM in the U.S - 2$ each

• ATM - Non-Bank of America (outside the U.S.) Withdrawals, transfers and balance inquiries from a Bank of America ATM outside the U.S - 5$ each

depinde de conventiile pe care le inchei; daca lasi un sold de 1.000$ aproximativ neatins, iti ofera tranzactii fara comision in limita a 20-40/lunar, depinde cum negociezi; apoi au 4, 5 sau 8$ comisioane fixe pentru tranzactii (ma refer numarul de plati facturi sau retrageri automate din cont, retragerile de numerar ATM sunt gratuite)

apropo de bancile romanesti....

anul trecut am transferat o suma de bani din Romania, au ajuns banii in contul meu in citeva ore fara nici un eveniment.

anul asta am facut invers, am trimis o suma (nu mare, sub 1.000$); dupa doua zile, operatoarea de la banca m-a sunat sa ma anunte ca romanii au returnat banii...nu primesc dolari canadieni, vor dolari USD; am schimbat aici si am trimis din nou...

am platit asa: comision dublu (doua transferuri)
comision la schimb aici CAD/UDS
comision la schimb acolo USD/LEI
concluzia: sa nu ai de-a face cu institutii romanesti.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput