De-ale bancilor - poate stiati, poate nu...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

capcaunule, nu consider ca mersul la banca imi aduce nu stiu ce prejudicii financiare. Internet Banking nu am decat pentru ING, pentru ca folosesc acel cont (si card) pentru ajutor umanitar (PayPal). Operatiunile mentionate de tine nu mi se aplica. Nu platesc on-line facturile pentru ca facturile vin pe numele fetei proprietarului si acesta pastreaza facturile si chitantele aferente, cu stampila pe ele. Daca trec la plata on-line, eu ce fac, il chem aici, alaturi de mine, sa vada cum se face o plata on-line? Deschideri si lichidari de conturi nu fac, ca nu am nevoie. Cecuri? Chiar asa client important ma vezi?

Repet, eu am devenit client al bancilor pentru a PRIMI bani, nu pentru a FACE PLATI din contul meu. Am devenit client BRD pentru ca in orasul mamei mele nu exista decat BRD. Am devenit client BT pentru a primi indemnizatia si alocatia copilului, am considerat ca este bine sa le separ de incasarile mele prin BRD. Si am devenit client ING pentru ajutorul umanitar, din cauza PayPalului. Atat.

Acum, daca BRD-ul a trecut la comisioane nesimtite de interogare a soldului, este posibil, intr-adevar, ca abonamentul on-line sa fie rentabil.

danielag, pai na, nici eu nu m-am prins ca vorbim de comisioane diferite... Si si capcaunul s-a exprimat ambiguu, ba chiar a ingrosat cuvantul "toate".

Cum am spus, acum ne-am lamurit.

Surpriza a fost acei 0,95 bani, comision pentru fiecare interogare de sold. Pentru ca NU stiam ca atat este. Pentru ca NU era asa de mult.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

eu am internet banking la brd si nu pot sa fac plati in alte conturi decat cele predefinite de banca. adica trebuie sa ma duc la ei sa imi introduca conturile ca sa pot face plati, si aici ma refer strict la conturi personale/persoane fizice nu la plati facturi. avand in vedere ca fac cumparaturi on-line asta e foarte deranjant.
plus ca pana acum cateva zile se facea actualizarea la internet banking o data la 2-3 zile... pana am facut reclamatie .
o alta chestie care nu-mi place la brd este ca nu pot face plati cu cardul on-line pana nu merg la ei sa-mi perceapa comision de safe...ceva.
poate ma insel... sau nu fac eu ceva bine, dar astea sunt situatiile neplacute.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
NOUTATI IN ALBUM
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
PT. ANDREI SI ALTI COPII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

madyrizi, muta-te la raiffeisen, si cu cardul, si cu on-line-ul.
poti face toate acele operatiuni mentionate de tine, pe care brd-ul nu "te lasa" sa le faci.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

m-as muta, dar am cardul de credit la ei+contul de salarii+contul de salarii al sotului(in care intra si alocatiile copiilor). mai am un an de plata la un credit la unicredit si nu pot beneficia de alte conturi de credit pana atunci .
asa ca ma mai cert cu ei din cand in cand .
aaa... si alta chestie care ma deranjeaza: am solicitat un extras de cont la sucursala de langa casa pe contul de salarii. nu se poate ca nu a fost deschis la ei. se poate doar sa-mi spuna operatiunile ca se vad, dar nu se poate in scris . la asta nu am internet banking . avand in vedere ca e contul de salariu am doua variante: ori merg la naiba (unde lucrez) ori astept pana ma intorc la serviciu sa-mi iau exstrase daca le vreau .

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
NOUTATI IN ALBUM
PT. ANDREI SI ALTI COPII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Deci mentionez de la inceput ca eu platile in Romania le fac cash, cumparaturi, restaurant, etc, deci nu stiu cam cum merge treaba cu bancile, dar am o intrebare:

E adevarat ca se ia comision cand iti retragi banii tai, de la ATM?

Sincer mie asta mi se pare hotie pe fata, aici nimeni nu-ti ia comision cand iti iei banii de pe card (vorbesc de cardurile de debit, gen maestro).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Deci mentionez de la inceput ca eu platile in Romania le fac cash, cumparaturi, restaurant, etc, deci nu stiu cam cum merge treaba cu bancile, dar am o intrebare:

E adevarat ca se ia comision cand iti retragi banii tai, de la ATM?

Da, iti ia bani cand scoti de pe card de la ATM, din banii tai.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Laura25 sa stii ca nu e normal si stiti de ce, ca bancile se folosesc de banii astia ai nostrii, adica ei ii investesc in diferite chestii, si scot alti bani de pe ei, deci nu ar trebui sa existe comisionul asta.

Oare in alte tari tot asa o fi?

Aici nici la plati online nu platesti comision, adica sa zic ca imi cumpar o geaca de la H&M si vreau sa platesc, pai daca zice ca costa 15 euro+5 euro transport, atat p[latesc 15+5=20 deci nu ii platesc bancii nimic, ar fi si culmea, cand ma repet, atata timp cat banii nostri stau intr-un cont, ei sunt folositi de banca (petru profit).

Nu vorbesc de VISA sau Mastercard, alea sunt credit card si deci bani "virtuali" vorbesc de cardurile de debit(pe care ne intra salariul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

saskia, pai nu degeaba s-a spus la un moment dat ca in romania bancile practica cele mai multe si mai mari taxe si comisioane, in comparatie cu bancile-mama din tara de origine...

exista si exceptii de la regula : daca ai card de debit in calitate de salariat (adica ti se vireaza salariul in cont), in functie de banca si de contractul de virare salarii negociat de angajator cu banca, atunci poti avea card de debit scutit de plata comisioanelor. de asemenea, la anumite banci, studentii si pensionarii care isi fac un card de debit sunt scutiti de plata comisioanelor (interogare sold, retragere numerar de la ATM, etc.)

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

mady, du-te la sucursala de langa casa, spune ca doresti un extras de cont in forma scrisa. Ei vor emite o cerere catre sucursala unde ai deschis contul, aceasta va trimite datele la sucursala de langa tine, iar sucursala de langa tine iti va imprima apoi extrasul.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

selene, normal ca asa am spus: ca vreau in scris. nope, nu se poate , doar la sucursala la care este deschis contul .

AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
NOUTATI IN ALBUM
PT. ANDREI SI ALTI COPII

Mergi la inceput