De-ale bancilor - poate stiati, poate nu...
Raspunsuri - Pagina 4
Selene_Bunny spune:
Recitind, observ ca si BRD-ul practica niste comisioane mai mici daca sunt INITIATORUL platii si nu DESTINATARUL ei. Am editat si primul post al meu, cred ca nu s-a inteles bine la ce comisioane m-am referit.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
danielag spune:
Ala e comision de incasare la tine, si se aplica indiferent de cum s-a facut plata de catre expeditor, din cate stiu eu. Nu are legatura cu faptul ca el face transferul online sau se duce in persoana la ghiseul bancii proprii sa ordone sa se transfere suma catre banca ta.
Daca ar veni sa depuna in contul tau, da, nu ar fi comisionata operatiunea (pentru ca e depunere), dar altfel tu beneficiezi de la banca ta de un serviciu, si ea te comisioneaza pentru incasare, pentru ca se face o compensare intre cele doua banci. Nu are legatura comisionul de incasare cu modalitatea in care se face transferul bancar de catre expeditor.
Selene_Bunny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui danielag Ala e comision de incasare la tine, si se aplica indiferent de cum s-a facut plata de catre expeditor, din cate stiu eu. Nu are legatura cu faptul ca el face transferul online sau se duce in persoana la ghiseul bancii proprii sa ordone sa se transfere suma catre banca ta. Daca ar veni sa depuna in contul tau, da, nu ar fi comisionata operatiunea (pentru ca e depunere), dar altfel tu beneficiezi de la banca ta de un serviciu, si ea te comisioneaza pentru incasare, pentru ca se face o compensare intre cele doua banci. Nu are legatura comisionul de incasare cu modalitatea in care se face transferul bancar de catre expeditor. |
Daca se duce cu banii in mana, cash, la ghiseu, nu este comisionat de nicio culoare. Si nici eu nu pierd nimic. Daca face transfer on-line sau la ghiseu, este comisionat, clar, mai mult la ghiseu, din cate spuneti voi. "Transfer, virament" fiind cuvintele-cheie. Si pierd si eu, 4 RON sau 6 RON, in functie de suma.
Bine ca ne-am lamurit.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
danielag spune:
| citat din mesajul lui Selene_Bunny Daca se duce cu banii in mana, cash, la ghiseu, nu este comisionat de nicio culoare. Si nici eu nu pierd nimic. Daca face transfer on-line sau la ghiseu, este comisionat, clar, mai mult la ghiseu, din cate spuneti voi. "Transfer, virament" fiind cuvintele-cheie. Si pierd si eu, 4 RON sau 6 RON, in functie de suma. Bine ca ne-am lamurit. |
Cand persoana in cauza depune suma direct in contul tau, nu-s implicate doua banci. Daca in schimb se face transfer intre doua banci, exista niste costuri de compensare intre cele doua. Lucru care mi se pare firesc. Ca te comisioneaza mai mult cand incasezi decat atunci cand platesti, asta depinde de fiecare banca in parte.
capcaunul spune:
Oameni buni, informati-va inainte sa contraziceti aiurea!
Ca sa nu mai avem vorbe dupa ureche iata comisioanele primelor trei banci (cu rosu comisionul la ghiseu/cu verde cel online) pentru cele mai importante operatiuni (transferurile si platile):
--------
BCR
Plati intrabancare lei
- pana la 1500 Lei 3 0,75 Lei
- între 1500 - 20000 Lei 6 1,5 Lei
- peste 20.000 Lei 9 2,25 Lei
Interbancare
- pana la 1500 Lei 4 1 Lei
- între 1500 - 20000 Lei 7 1,75 Lei
- peste 20000 - 50.000 Lei 10 2,5 Lei
Valuta plati
- intrabancar 2 0,5 EUR
- interbancar 0,20% 0,05% min. 30/7,5 EUR, max. 1000/250 EUR
--------
BRD
Lei - Circuit intrabancar (viramente BRD-BRD, inclusiv locale)
Plati (inclusiv plati programate)
- 0 - 500 Lei 3 1,5 Lei / operatiune
- 500 - 50.000 Lei 7 3,5 Lei / operatiune
- peste 50.000 Lei 10 5 Lei / operatiune
Lei - circuit interbancar (viramente BRD - alte banci din Romania)
Plati (inclusiv plati programate)
- 0 - 500 Lei 4 2,26 Lei / operatiune
- 500 - 50.000 Lei 8 4,26 Lei / operatiune
- peste 50.000 Lei 19,50 12,88 Lei / operatiune
Valuta plati (inclusiv plati programate)
- intre clientii BRD gratuit
- in favoarea clientilor altor banci 0,20% 0,10% min. 10 EUR, max. 1000 EUR
---------
Raiffeisen Bank
Plati (prin ordin de plata)
Între conturile aceluiasi client 0 0 Lei
Intrabancare
- pana la 499,99 Lei 3 1 Lei
- între 500 – 49.999 Lei 4 1 Lei
- peste 50.000 Lei 7 1 Lei
Interbancare
- pana la 499,99 Lei 4 3,1 Lei
- între 500 – 49.999 Lei 6 3,1 Lei
- peste 50.000 Lei 7 1 Lei
Valuta plati
- intrabancar
- interbancar 0,15% 0,10% min. 15/10 EUR, max. 800/500 EUR
danielag spune:
Capcaune, ai dreptate, asta am tot incercat si eu sa explic. Dar recitind acum postarile Selenei reiese ca pe ea o deranjeaza comisionul de incasare, nu cel de plata (transfer) si comisionul de interogare sold la ATM. Doar ce a zis intr-un post ca ea nu face transferuri bancare, se duce si plateste direct in contul destinatar
. Bine, asta n-a insemnat ca nu si-a contrazis interlocutorii care incercau sa explice ca aceeasi operatiune e comisionata diferit daca o faci la ghiseu sau online, desi chiar ea a recunoscut ca nu face astfel de operatiuni (nici la ghiseu, nici online) pentru ca nu face plati / transferuri.
Selene, pentru comisionul de interogare sold vezi daca nu iesi mai ieftin tot cu aplicatia online. Compara abonamentul online cu media pe care ai platit-o in ultimele luni ca si comision de interogare si s-ar putea sa iesi mai bine cu un astfel de abonament.
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui danielag Selene, pentru comisionul de interogare sold vezi daca nu iesi mai ieftin tot cu aplicatia online. Compara abonamentul online cu media pe care ai platit-o in ultimele luni ca si comision de interogare si s-ar putea sa iesi mai bine cu un astfel de abonament. |
Online poti vedea 24h/24h situatia completa a conturilor cu toate detaliile fara niciun comision. Si de o mie de ori pe zi tot fara comision. La orice banca din lume.
danielag spune:
Pai eu n-am zis ca online iti percepe comision de interogare
. Eu ii ziceam Selenei sa compare costul abonamentului online (pe care abonament l-ar folosi doar pentru interogare sold, ca Selene nu face transferuri bancare, si nici plati de facturi la banca) cu media comisioanelor de interogare pe care le-a platit in ultimul timp. Ca daca a platit comision de interogare in medie 3 lei in ultimele luni si o costa 5 lei abonamentul online, pentru ea n-ar fi rentabil. Asta spuneam.
CorinaDani spune:
neatza,
mai aduc si eu cateva completari in favoarea operatiunilor on-line:
bancile au introdus acest sistem si il promoveaza clientilor deoarece in acest fel sunt degrevati si functionarii bancari de cozile si operatiunile cash sau pe suport, clientii care vin totusi la banca nu mai sunt nevoiti sa stea la cozi interminabile sau sa interactioneze cu functionari nervosi, obositi, tracasati, etc. in felul acesta necesarul de personal dintr-o banca este ajustat in functie de gradul de incarcare al fiecarui salariat.
in plus, traim in era internetului, sunt clienti care prefera sa-si faca operatiunile de acasa sau de la birou, in fata calculatorului, fara sa mai bata drumul pana la banca si sa stea la cozi, ba sa-si mai bata si capul cu parcarea masinii sau sa riste sa le fie saltata daca o parcheaza in loc interzis.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
capcaunul spune:
Cum Selene_Bunny foloseste totusi banca ca intermediar intre ea si clientii traducerilor ei, ar iesi in castig daca si-ar adauga intenet bankingul la conturi. Si-ar reduce mult comisioanele, ar putea trece la plata online a facturii, si-ar gestiona singura contul (deschideri-lichidari depozite, etc) si, cel mai important, ar castiga timp pretios pe care l-ar dedica altor activitati.
Intr-o juma de ora pierduta cu drumul la si de la banca, plus ghiseu, coada, explicatii, cecuri de scris samd, se pot castiga facand altceva poate 1 Euro, poate 10 Euro, poate chiar mai mult. Time is money!