Bodytrim
Raspunsuri - Pagina 3
J G spune:
Bird, merci pentru raspuns.
Am citit despre cartofi, i-am mentionat acolo doar ca exemplu de legume care contin carbs. Ma bucur sa aud ca pot manca fasole uscata si mazare si linte.
O sa incerc si eu si o sa revin sa spun cum imi merge. Ma gandesc ca sunt grele aceste zile de proteina 100%, va trebui sa beau un ceai impotriva constipatiei.
glimmer spune:
Eu am citi si cred ca depinde mult si ce sursa de carbohidrati consumam. Adica nu fainuri albe, prajiturele, cartofi etc. Ci asa numitii "carbohidrati pozitivi" (seminte, fructe) si hrana cat mai neprocesata.
Multa sanatate va doresc si o silueta de invidiat, la care visam cu totii!
bird70 spune:
Astazi am ajuns la 9 kg pierdute , ideal mai vreau sa pierd 8 kg. Sper ca la sfarsitul anului, cand se implineste un an de la operatie sa scap de toate kg ce le-am pus in urma tratamentului cu cortizol.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Sabina spune:
Succes!
Bird, pot sa te intreb cat timp ai luat cortizon si in ce cantitate si cat te-ai ingrsat?
si la cat timp ai avut voie sport?
eu inca n-am scapat de cortizon, dar am reusit sa reduc la 7 mg si peste cateva zile poate reusesc 6. dar endocrinologul mi-a spus ca nu fac sporturi dure, ci doar plimbari si in cel mai bun caz inot, pt ca iau deja de un an jumate:(
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
bird70 spune:
Sabina,
am luat 20 mg de 2 ori pe zi timp de 5 saptamani si apoi am scazut incet. Dar la mine au fost si alti hormoni aiurea nu doar cortizolul. Si acum cortizolul meu e foarte jos, practic e jumate din valoarea minima si ar trebui sa iau supliment dar nu iau . Mi-am comandat o bratara medicala care zice ca am nevoie de cortizol daca sunt intr-un accident, sa nu mor inainte sa-si dea seama de ce am intrat in soc de la un picior rupt . Trebuie sa iau cortizol daca am febra, daca vomit, etc orice pune stres pe organism, deocamdata nu s-a intamplat. Sunt obosita mai tot timpul dar sunt hotarata sa tin situatia sub control fara medicamente.
Eu sport nu am avut voie sa fac din cauza operatiei dar nici nu pot sa fac nimic dificil cum ar fi alergatul, probabil si din cauza ca nu am carbs. Eu fac plimbari si incerc sa merg mai sustinut, cand obosesc o iau mai incet. Am pus pe mine, in perioada dinainte de operatie si dupa vreo 15 kg . Pana in septembrie trebuie sa dau jos tot.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Sabina spune:
Am inteles, sanatate! sper sa iti revii f f rapid.
E bine ca te lupti cu oboseala.
Sa stii ca totusi oboseala e si de la dozele mari pe care le-ai luat, care iti dau o falsa energie si dupa ce scazi esti deodata epuizata, si eu cand scadeam (de exemplu, cand am scazut de la 80 mg intravenos la 40 de mg oral) am avut stari mari de oboseala. Ok, eu nu aveam nici HG destula,globule rosii nici acuma nu am cate trebuie, deci mai era o cauza, dar cortizonul singur face prea mult in directia asta.
e bine ca nu esti in pericol de osteoporoza, ca ai luat pe termen scurt (relativ)
la mine de asta le e frica si nu ma lasa sa fac cine stie ce sport.
Dar am inceput si eu sa ma plimb prin padure, chiar si un pic de panta inclinata. mai incet asa ca babele, dar merg, finally!
:)
Spor la slabit! O sa ma mai uit odasta pe dieta asta, eu nu mai mananc carne, asa ca zilele alea primele imi par destul de greu de conceput.Anu trecut eu am slabit sub cortizon 12 kg, cu dieta Oshawa, dar dupa recaderea din iulie iar am luat 80 mg si 6 kg, si dupa cea din decembrie inca vreo 7 :(
Am slabit acuma 3 dintre ele :)
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina spune:
mda, m-am mai uitat, pt mine ar fi impopsibil de tinut, pt ca eu nu pot manca decat fara sare (altfel fac moon face rau de tot, si-asa sunt umflata, dar nu exagerat). Asta inseamna f f multe legume....branza dulce etc :)
Cum mi-am alaptat copiii
bird70 spune:
Sabina,
iti doresc mmulta sanatate .
Poate asta nu este dieta potrivita pentru tine dar exista atatea altele care ti se potrivesc mai bine.
Despre osteoporoza, mie endocrinologul mi-a spus ca nu voi mai avea ciclu dupa operatie si voi intra la menopauza si am discutat cu el despre osteoporoza. Eu nu am vrut sa iau nici un fel de suplimente hormonale si eram foarte incantata la ideea de-a nu mai avea ciclu. Din pacate (sau fericire, nici nu stiu) dar asta nu s-a intamplat. Dar endocrinologul m-a sfatuit sa fac miscare pentru ca miscarea previne osteoporoza, impactul alergatului asupra oaselor determina organismul sa depuna calciu ca sa le faca mai rezistente. Deci, eu zic ca daca ai energie si poti sa faci miscare, e foarte bine sa faci si nu trebuie sa-ti fie frica pentru ca nu este daunator. Si eu ma lupt cu oboseala asta cronica, la mine e din cauza ca cortizolul meu natural e foarte jos, dar nu ma las. Plimb cainele in fiecare zi de-i iese pe urechi (si lui ii place evident). E caine mare si merge la pas rapid fara probleme. Eu zic ca e foarte bine ca faci plimbari zilnic, poate cand te simti in stare sa incepi sa fugi incet pe anumite portiuni, si apoi sa maresti distanta alergata. E foarte bine pentru oase sa faci asta.
aalina2003 spune:
bird70,
De azi m-am apucat si eu. Am multe kg de dat jos,sunt carnivora , deci pare sa mi se potriveasca.
La un moment dat spuneai ca mesele principale trebuie sa contina 100 g proteine+legume, (3 mese x 100g=300g) si gustarile 50g (2gustari x 50 g=100g). Intrebarea mea este: sunt sau nu limitate cantitatile de proteine prin regim?
O sa ma uit pe compozitia unor batoane proteice pe care le-am gasit aici si care mi s-au parut ..chiar buune, sa te intreb ce parere ai.
1) biscuiti bogati in proteine: 22.8% proteine,glucide 51.5%, lipide 16.8%, fibre 3%
2) baton : 22.8% proteine,glucide 47.3%, lipide 13.6%, fibre 6.5%
Eu una cred ca-din pacate-au prea multe glucide,cel putin pentru primele zile de detoxifiere.
Azi am mancat deocamdata: 2 oua ochiuri in apa. Sa vad ce mai mananc mai tarziu.
Mai trec eu p-aici!
rall spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Astazi am ajuns la 9 kg pierdute , ideal mai vreau sa pierd 8 kg. |
Felicitari, sper sa ramana cu minus pentru totdeauna
Te invidez pentru ca ai gasit ceva care functioneaza. Eu am tinut atkins aproape 2 luni si am slabit 2 - 3 kg