Bodytrim
Raspunsuri - Pagina 2
roxanaz spune:
si eu sunt sigura ca genul asta de dieta e cel mai bun.
normal ca la inceput trebuie ceva atentie pentru ca nivelul crescut de proteina goala poate aduce ceva dezechilibre - acid uric, produsi de descompunere, etc.
de fapt cea mai importanta - si la dukan, si la bodytrim vad - este faza in care mananci proteina cu legume si in care poti echilibra usor problemele astea.
iar eu sunt genul care slabesc bine cu dietele proteice.
Roxana
tara13 spune:
Cat se tine dieta asta? E un stil de viata si trebuie sa ramana asa? Si atunci intrebarea este pana cand slabesti?
bird70 spune:
E o greseala sa te apuci de o dieta si sa te gandesti ca dupa ce slabesti te vei intoarce la obiceiurile dinainte de dieta. Obiceiurile alea te-au facut sa ai nevoie de o dieta. Daca faci asta e normal ca te vei ingrasa la loc.
Cu bodytrim cand ajungi la greutatea pe care ti-o doresti poti sa incepi sa introduci carbs si sa fi atenta sa vezi cam cat poti manca fara sa te ingrasi sau ce recomanda ei este sa ai 2 zile libere pe saptamana in loc de una. Sau sa combini carbs cu miscare, etc. In cazul meu, stiu ca am o dependenta de carbohidrati, eu stiu ca imi va fi dificil sa introduc in dieta carbs si sa ii mentin la un nivel acceptabil. Eu prefer sa nu fac asta si sa am 2 zile libere pe saptamana in loc de una. In momentul asta nu sufar deloc de lipsa carbohidratilor si o zi pe saptamana mi se pare foarte rezonabil ca sa pot manca dulciuri, paste, cartofi, etc.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
J G spune:
Bird, am incercat sa gasesc mai multe informatii dar n-am avut succes. Te intreb deci pe tine
Cele 3 zile de dezintoxicare ce vor sa spuna? Numai proteina? Fara o leguma, fara fruct?
Dintre legume, unele contin carbs: cartoful, fasolea uscata, lintea. Mazarea de ex. unde se incadreaza?
Lactatele - avem voie? Ma intereseaza mai ales branza.
Folosim uleiuri la gatit/salate?
Ma tenteaza reteta pentru ca slabesc bine cu proteine. Si eu sunt dependenta de carbohidrati, dar nu dulciuri ci paine, faina, paste etc. As scapa si eu de 3-4 kilograme...
Daca stii vreo lista de discutii unde sa ma lamuresc mai bine, spune-mi, te rog. Merci!
Luna1 spune:
Bird super tare, tocmai tin acum o dieta numita Dukan diet, conceputa de un medic francez si am slabit 6 kg deja in 12 zile.
A mea e asa: faza de atac intre 3 si 6 zile in care slabesti cel mai rapid (eu am slabit cam 3-4 kg), in care mananci numai si numai proteine. Oua, carne (numai slaba, nu e voie porc si miel), produse lactate degresate cat mai mult (eu imi iau cheese cu 0% grasimi-quark), peste de orice fel. Gatite cum vreau,nu prajite.
Dupa zilele astea se tine o zi cu o zi sau 3 cu trei, adica o zi numai proteine, o zi proteine cu legume/salate. Se tine pana ajungeti la greutatea dorita.
Faza urmatoare e de mentinere: se introduc treptat fructele (intai o portie, apoi doua portii pe zi), doua felii de toast, doua mese de ce vrei tu pe sapt.
Mie mi se pare destul de usor. Cum ziceam am slabit deja 6 kg, toata lumea ma complimenteaza, si mai am 2-3 pana cand intru in faza de mentinere.
Felicitari bird pentru greutatea pierduta.
glimmer spune:
Intervin si eu in subiectul asta, pentru ca eu am tinut o dieta in care am redus drastic carbohidratii. Nu eram vreo grasa, dar aveam niste kile de care vroiam sa scap, initial mi-am propus vreo 2-3, cam cati cm aveam in plus la talie fata de "masura" mea. Eu tineam dieta cu "pauza" de doua zile, in weekend-uri. Am slabit mai mult decat mi-am propus, pentru ca, odata ce m-am apucat, nu m-am putut opri, ca sa nu mai pun la loc. In plus speram ca se va mai elimina celulita, lucru care nu s-a intamplat.
Ce vreau eu sa spun este ca eu cred ca e adevarat ce afirma unii nutritionisti, faptul ca eliminarea carbohidratilor din alimentatie nu este benefic, la fel ca si cresterea cantitatii de proteina animala consumata. Adica eu cred ca avut repercusiuni asupra memoriei si a nervilor si in plus mi-a crescut colesterolul.
Eu cred ca nicio dieta dezechilibrata nu e buna.
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui J G Cele 3 zile de dezintoxicare ce vor sa spuna? Numai proteina? Fara o leguma, fara fruct? Dintre legume, unele contin carbs: cartoful, fasolea uscata, lintea. Mazarea de ex. unde se incadreaza? Lactatele - avem voie? Ma intereseaza mai ales branza. Folosim uleiuri la gatit/salate? |
Cele 3 zile de detox sunt doar proteina, adica carne, oua si protein powder sau protein bars. E ok sa faci un sos la carne atat timp cat nu e foarte mult sau cu faina. Eu mananc piept de pui la gratar, conserve de peste si protein bars si powder pentru ca nu imi place sa gatesc.
Daca citesti cu atentie primul meu post, cartofii sunt INTERZISI la fel si orezul si pastele. Restul vegetalelor sunt ok. Fruct ai voie cat incape intr-o cana, o data pe zi in prima jumatate a zilei. Branza doar branza dulce o lingura pe zi. Uleiurile sunt ok, dar foloseste cu grija. Eu am invatat in Australia sa mananc foarte simplu si proaspat. Aici nu se gateste asa gras ca in Romania, totul se pune rapid pe gratar, legume 'aburite', etc.
Daca stii vreo lista de discutii unde sa ma lamuresc mai bine, spune-mi, te rog. Merci! |
http://www.bodytrim.com.au/content_common/forum.aspx?g=forum
trebuie sa te inregistrezi ca sa poti sa citesti dar sunt niste doamne foarte dragute si care iti raspund la intrebari imediat si te ajuta cu incurajari. Succes!
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
bird70 spune:
citat din mesajul lui glimmer Ce vreau eu sa spun este ca eu cred ca e adevarat ce afirma unii nutritionisti, faptul ca eliminarea carbohidratilor din alimentatie nu este benefic, la fel ca si cresterea cantitatii de proteina animala consumata. Adica eu cred ca avut repercusiuni asupra memoriei si a nervilor si in plus mi-a crescut colesterolul. Eu cred ca nicio dieta dezechilibrata nu e buna. |
Eu mi-am facut lectiile si am cautat studii care sa arate care este efectul dietelor pe baza de proteina. Nu am gasit nici un studiu care sa gaseasca un efect negativ la astfel de diete pe perioade de sub 6 luni. Eu sunt dependenta de carbs si in momentul in care i-am oprit am inceput sa ma simt mai plina de energie si nu am mai fost asa balonata. Singura problema pentru mine este ca nu pot sa fac efort sustinut cum ar fi alergatul. Imi place sa alerg dar cu dieta asta nu merge. Asta din cauza ca am nevoie de energie rapid si din cauza ca nu am rezerve de carbohidrati, organismul nu poate disloca asa rapid energie din grasime. In schimb daca ma plimb mai sustinut sunt ok. Odata ce ajung la greutatea pe care o vreau voi incepe sa alerg din nou.
O dieta asa bogata in carbs cum au oamenii moderni este ceva foarte nou, mai ales combinat cu o viata foarte sedentara. In trecut oamenii nu aveau desert dupa fiecare masa, bunica-mea facea prajituri de sarbatori sau in weekend, nu toata ziua. O dieta cu putini carbs este mult mai tipica omului dar ca sa slabesti si pentru cei dependenti de carbs e mai usor sa incerci sa ii elimini din alimentatie. Eu nu am observat nici un efect negativ asupra creierului sau nervilor , din contra acum sunt mai calma si mai fericita.
bird70 spune:
citat din mesajul lui glimmer In plus speram ca se va mai elimina celulita, lucru care nu s-a intamplat. |
Vestea proasta este ca celulita asta depinde foarte mult de genetica si calitatea pielii. Euu nu am celulita nici cand sunt grasa sau am foarte putin si imediat ce slabesc dispare. Mama mea e la fel. Nici una din noi nu are nici macar o vergitura dupa 2 nasteri. Cunosc in schimb o gramada de femei slabute care au fost slabute si in timpul sarcinilor si care au vergituri foarte urate si vizibile si care au celulita in ciuda faptului ca nu sunt supraponderale.
glimmer spune:
Bird, eu am zis doar ce am constatat pe mine insami si am simtit eu asa impulsul sa impartasesc aici si altora. Probabil ca depinde de fiecare. Eu acum nu as mai face asta. Am ales dieta asta la un moment dat, pentru ca sunt genul "cu foamea-n gat" si asta imi cam permitea sa mananc cam de cate ori imi era foame. Am ajuns la concluzia ca trebuie totusi gasit un echilibru in ceea ce mancam. Urmarile negative nu s-au vazut imediat. Dezechilibrul in general se simte dupa ce organismul isi epuizeaza rezervele.