Bodytrim

Bodytrim | Autor: bird70

Link direct la acest mesaj

Asa cum am promis vin cu detalii despre bodytrim cu care am slabit 8 kg in 6 saptamani. Este un stil de viata, nu e chiar o dieta si a fost creata de un australian, e asemanator cu alte diete pe baza de proteine.

Ideea este sa mananci bazat pe proteine si fara carbohidrati. Ce zice tipul este ca o dieta fara carbohidrati sau cu foarte-foarte putini carbohidrati este mai usor de urmat decat una cu putini carbohidrati. Carbohidratii produc adictie (si asta am experimentat-o pe pielea mea) iar daca ii scoti complet din alimentatie nu mai simti nevoia sa-i consumi. Carbohidratii ridica nivelul de insulina care este un hormon care scoate glucoza din sange si o depoziteaza . Proteinele au efect scazut asupra insulinei iar grasimea nu are nici un efect asupra nivelului de insulina. Sfatul cel mai important pentru viata: nu mancat niciodata carbohidrati si grasime impreuna, pentru ca atunci organismul depoziteaza cel mai mult si mai eficient. Pentru a creste rata metabolismului e necesar sa mancati de 6 ori pe zi, 3 mese si 3 gustari, ca regula sa fie mai putin de 3 ore intre mese. O masa trebuie sa aibe cam 100g proteina iar o gustare 50g. Odata ce rezerva de carbohidrati se termina, organismul nu are incotro si va trebui sa arda grasime ca sa se incalzeasca si sa functioneze.

Programul incepe cu 3 zile de dezintoxicare de carbohidrati (pentru a lichida rezerva de carbohidrati), astea sunt 3 zile de proteina. Se poate manca oua, carne, peste, protein powder si protein bars. Atentie cand cumparati protein powder si protein bars pentru ca unele contim multi carbohidrati, ideal ar fi sa fie sub 3g dar cat mai putin cu atat mai bine. Protein powder-ul pe care il folosesc eu are 1,7g carbohidrati/bautura, am avut una cu 0,1g dar era foarte rea la gust . De la sfarsitul primei zile de detox o sa incepeti sa urinati foarte mult din cauza apei care rezulta din desfacerea grasimii. Eu am fost foarte surprinsa cat de mult mergeam la wc. Atentie, exista riscul de constipatie si ideal ar fi sa incepeti sa luati un produs cu fibra (fara carbohidrati) macar 1-2 zile inainte.

Dupa cele 3 zile de detox urmeaza regimul normal, 3 mese si 3 gustari, neaparat proteina la fiecare plus legume nelimitat. Nu este voie cartofi, paste si orez din cauza continutului mare de carbohidrati.

O data pe saptamana este o zi libera (a mea e duminica) cand puteti manca tot ce doriti, ideal in cantitati decente . Aceasta zi este importanta nu numai pentru sanatatea mentala dar si pentru a scoate metabolismul din amorteala. Eu am renuntat la ziua libera o data timp de 2 saptamani pentru ca nu am simtit nevoia sa mai mananc carbohidrati (eu care eram dependenta de ciocolata si dulciuri). Din pacate in perioada aia nu am slabit. Imediat ce am revenit si am tinut ziua libera cu pizza si desert (cu masura) am inceput sa slabesc din nou. Dupa ziua libera urmeaza o zi de detox, adica numai proteina.

Fructele sunt bogate in carbohidrati si sunt ok o portie in prima jumatate din zi, o portie este cat incape intr-o cana. Branza dulce este ok o lingura plina/zi.

Tipul zice asa, ca in ecuatia slabitului 70% este dieta, 20% este activitatea incidentala si 10% este activitatea gen gym. Pentru activitate incidentala recomanda 10.000 de pasi pe zi, plimbare la un pas confortabil. In prima faza nu recomanda alte activitati gen gym. Are un alt program bodysculpt pentru tonificarea muschilor si postura dar dupa ce majoritatea excesului de greutate s-a dus.

Cam asta este in mare, eu am fost foarte sceptica pana am citit cartea si am realizat ca tot ce spune are sens. Pana am simtit pe pielea mea ca dupa 2 zile de detox puteam sa stau cu o ciocolata in casa fara sa ma gandesc obsesiv la ea . Si am observat ca in ziua libera cand manac carbohidrati mi-e greu sa ma abtin, odata ce incepi sa ii mananci simti nevoia sa o faci din nou.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Adica daca mananci gratar cu salata, fara paine, fara zahar in nimic, putine fructe si astea numai dimineata, ar trebui sa slabesti serios si fara alte eforturi suplimentare? Sau indicatia e sa mananci si putin cantitativ? (putin, adica de ex. un sfert de pipet de pui cu 2 frunze de salata si o jumate de rosie)

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Atat timp cat mananci alimentele corecte nu exista restrictie la cantitate. Sa fi atenta ca e vorba de carbohidrati si nu de zahar, carbohidratii sunt ascunsi in multe produse. Ce zice tipul este ca daca iti este foame nu faci programul corect.

Un exemplu de ce mananc eu:
dimineata: 2 oua, o lingura de branza dulce si sunca
gustare: protein bar mai mare (la lucru)
pranz: o tocanita de carne cu legume (din ziua precedenta) sau un bol de legume facute la microunde cu o conserva de peste amestecate (tot la lucru)
gustare: protein powder
cina: gratar cu salata si/sau ciuperci sau tocanita de carne cu legume
gustare: piept de pui afumat sau peste sau sunca cu un bol de legume.
Eu mananc multe legume pentru ca imi plac si ajuta la prevenirea constipatiei.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

E voie o lingura-doua de ulei de masline in salata?
Ciorbe de legume (cu cartofii scosi din farfuria mea) sunt ok? Tocanita de carne cu legume in ce consta, mai exact? Cum o faci?

Multumesc pt raspunsuri . Eu am tinut o gasca de diete mai mult sau mai putin drastic, dar nimic nu a avut rezultat de durata. am facut ce am facut si tot la ce aveam inainte ajungeam. Stilul asta de regim alimentar de care spui mi s-ar potrivi f. bine. Dar ma intreb daca ar avea rezultate la mine, avand in vedere ca eu acum cam asa mananc si totusi nu dau jos nimic. E adevarat ca acum mananc mai multe fructe si mai scap si paine sau un covrig/ un pumn de alune /100g de seminte / o patratica de ciocolata din cand in cand plus orez, cartofi, paste uneori - nu des totusi. Sa fie atat de dezastroase felia de paine si lingurele de orez ce le mananc din cand in cand?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Eu mananc acum mai mult decat mancam inainte. Ideea este sa nu mananci carbohidrati, cele 3 zile de detox iti consuma resursele de carbohidrati (care sunt accesibile imediat organismului) si daca nu mananci carbohidrati 'rezervoarele' vor ramane goale. Singura solutie este pentru organism sa arda grasime pentru a mentine metabolismul bazal si pentru activitatile pe care le faci. E foarte importanta plimbarea, eu am calculat ca 10.000 de pasi fac in 40-45 de minute fara sa ma grabesc, nu e mare lucru. Grasimea este ok, atat timp cat nu e consumata cu carbohidrati, in lipsa carbohidratilor, grasimea nu provoaca cresterea insulinei si nu se absoarbe decat in cantitate mica pentru necesarul organismului iar restul se elimina. De asta ai sa vezi ca daca mananci mai bogat in grasime (fara carbs) scaunul va pluti . Deci, pune linistita ulei in salata.

Tocanita mea de legume e foarte simpla, eu nu ma pricep la gatit . Prajesc niste carnita cubulete cu ceapa si o pun intr-o oala cu legume congelate si le fierb cu vegeta. Maica-mea face o tocanita mai sofisticata dar ideea e ca pui legume si carne impreuna. Maica-mea foloseste legume proaspete, eu nu am timp, noroc ca ea imi gateste si mie . Gratar fac rapid pe un gratar din ala electric, imi place piept de pui. Il tai felii subtiri si il dau prin ou cu sare si piper si il pun pe gratar . E gata in 5 minute si de multe ori il mananc gol, sau arunc cateva ciuperi direct pe gratar. Acum mi s-a facut foame .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Am prins ideea.E foarte asemanatoare cu Dukan ,insa e mai permisiva.
Eu de Dukan m-am lasat pt ca ma constipasem groaznic.Deci poti minca zilnic ,dimineata un fruct.
O sa incerc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Bird, care e diferenta dintre Dunkan, atkins si asta? Mie toate mi se par pe aceiasi lungime de unda, multe proteine si eliminarea carbohidratilor. Problema mea cu dietele astea e ca sunt vegetariana si cam mor de foame, dar in rest Atkins era dieta mea de suflet pe vremuri :)

bafta la slabit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

bird, ce este mai exact protein bar si protein powerd? se gaseste la magazin? am mai citit despre asta, dar inca pe nimeni n-am stiut ca a tinut si a functionat. o sa incerc cu siguranta.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Invingatorii nu renunta, iar cei ce renunta nu ajung invingatori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

si daca nu mananci protein powder are efect? asta se mananca asa praf sau se amesteca cu apa? Ce gust are? Cred ca se gaseste la magazinele pentru sportivi,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eu tcomai ce am citit multe atentionari de la medici ca aceasta dieta pe baza de proteine nu este sanatoasa.
Nu mai stiu unde, ca as fi dat linkul...

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Nu este necesar sa folosesti protein powder sau protein bars. Mie mi se par utile pentru ca e o gustare rapida mai ales pentru lucru. Mie protein bars imi plac foarte mult, unele sunt aprape la fel de bune ca ciocolata dar cum am zis, trebuie verificat continutul de carbohidrati. Eu folosesc protein bars de la Atkins pentru ca sunt cu carbs foarte putini, proteina multa si sunt foarte bune .

Mergi la inceput