Strugurasi de Sept-Oct 2011 ( 52 )
Raspunsuri - Pagina 8
oanaiasi spune:
Neata la toata lumea !
Apropos de branza ...eu am mancat mereu facuta de bunica sotului meu: cas , branza proaspata, smantana, lapte acru ...Nu am avut niciodata probleme , nu mi s-a intamplat niciodata sa imi fie rau dar acum ma feresc totusi de branzeturile nepasteurizate. Imi cumpar din magazin facute din lapte pasteurizat desi stiu ca nu-s cu nimic mai bune decat cele de tara. Stiu ca listerioza e o boala foarte rara ..pusesem la un moment dat un link despre asta ...poate il mai gasesc.
Oana 20+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!
bujo spune:
Mioara semintele de in le-am luat de la DM, dar am vazut si la plafar.
Eu am mancat branza de la tarani, mor dupa telemeaua proaspata de oi, insa incerc sa mananc cu masura ca constipa.
Apropo de constipatie, va spusesem ca am inceput sa ma reglez. Ei, la analize mi-a iesit anemie cu tot Elevitu luat, asa ca am inceput si cu fierul si am ajuns de unde am plecat. Asta desi painea am scos-o de tot, fulgii de ovaz, grau si secara cu tarate si seminte de in nu-mi lipsesc dimineata, fructe si legume de asemeni, miere etc. Nu stiu ce-o sa ma mai fac. Pana una alta, la cel mult 2 zile pun supozitor ca altfel e vai de mine.
bujo mami de Filip si 23+ cu
ancaroro spune:
Rach, una e indemnizatia pentru cresterea copilului, care e 75% din netul pe ultimele 12 luni (si ala calculat la zile lucratoare), si alta concediul de maternitate (sarcina si lauzie - prenatal si postnatal) care e 85% din brutul pe ultimele 6 luni.
Pai tu daca din ianuarie stai acasa, in prenatal o sa iei 85% din 75% din brut, din care mai scazi vreo 74 de RON.
Iar in cresterea copilului, 75% din net
18+
Bijuteriile mele
JadeJador spune:
dbunny felicitari pt fetita 80% .Sa fie sanatoasa , grasa si frumoasa .Greutatea ti o da dupa 20 sapt , pana atunci iti da doar crl
Ce tare cu recompensa .Eu la toate eco pe care le am facut , la privat normal , am asteptat cel putin 30 min .Nici macar o scuza nu si a cerut nimeni niciodata
mioara eco morfo se face intre 20s si 23s6z .Dar desigur , sunt doctori care prefera fix intr o anumita saptamana .Eu am facut o eco la 20s3z si mai fac una la 23s2z la herghelegiu .Pe a doua o fac ca vreau eu neaparat sa ma vada si el , si abia atunci am gasit loc iar progr am facut o cand nu cred ca aveam 2 luni
helenutza e totul ok la eco , ce ti a zis el , sunt probleme care le spune tuturor gravidelor .Are el o fixatie cu asta .Pe mine chiar ma distreaza cand citesc la fete ca le zice la fel la toate.Deci nu ti bate capul , totul e perfect
_
21 +
pinkysor spune:
Salutare tuturor gravidutelor!
Eu sunt Ioana, sunt o graviduta de septembrie, DPN 14 sep, si vreau sa ma alatur si eu voua :) daca ma primiti ;)
Am intrat in saptamana 22, pana acum totul a fost bine, nu am avut mari probleme. Doamne ajuta sa fie totul bine si de acum inainte!
As avea o intrebare pentru voi, daca v-ati confruntat cu asa ceva.
De 2 saptamani am inceput sa simt ca mi se intarest cateodata burta, sunt contractii nedureroase... voi ati patit asa ceva ? atat de devreme?
Nu se intampla foarte des... cateodata pana acum am simtit cam de 4 ori (adica in patru zile diferite) si nu foarte multe contractii, in general seara am observat.
Ce ziceti? E grav? Eu merg si la inot si nu stiu daca ar trebui sa opresc inotul.... :( Doctorul mi-a zis sa nu-mi fac griji doar sa nu exagerez.
Offf am asa de multe intrebari... oricum mai vorbim! :)
Va pup pe toate!
Ioana
JadeJador spune:
bujo m am hotarat sa mi cumpar si eu seminte de in
spune mi te rog si mie cum sa le consum
dar nu cu lapte sau alte cereale , plizzz
_
21 +
JadeJador spune:
pinkisor bine ai venit la noi
cel mai bine vb cu dr tau , el este cel mai in masura sa ti zica cat e de bine sau nu , sau daca ai nevoie de vreun tratament
daca vrei sa apari in lista noastra , da ne datele tale
data ultimului ciclu si data probabila a nasterii si varsta ta daca doresti
primele 12 mesaje ale tale sunt moderate si nu apar in timp real si noi te citim cu intarziere
_
21 +
racheel spune:
pinkisor bine ai venit
Jade am vorbit cu o fata de la odiseea iulie-august in legatura cu vaccinul anti Rh si uite raspunsul ei.
La prima sarcina nu l-a facut, in timpul sarcinii ci dupa daca copilul are RH+ cum ai zis si tu.
Pe piata sunt doua vaccinuri
Rhophylac la 780 lei, este cel achizitionat de maternitati si cel mai cunoscut de medici
Rhesonativ la 440-480 lei (440 la Farmacia Tei, 480 in reteaua HelpNet)
Si a facut Rhesonativ-ul
In sarcina, noul protocol recomanda administrarea vaccinului in sapt 28 de sarcina, daca nu au aparut anticorpii.
Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 23+ cu Anastasia-Maria
Doamne, ajuta-ne in continuare!
seidana spune:
Pinkisor .. bine ai venit da-ne datele tale pt listuta...
Contractiile atata timp cat sunt nedureroase si ff frecvente sunt normale.. eventual cand mai vezi burtica tare ia un no spa
23+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !
racheel spune:
Si eu am mai avut ieri o contractie, dar pana sa iau eu nos-pa isi revine burtica la normal.
Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 23+ cu Anastasia-Maria
Doamne, ajuta-ne in continuare!