Strugurasi de Sept-Oct 2011 ( 52 )
Raspunsuri - Pagina 7
racheel spune:
Fetiliiiiiiiii vreau si eu sa stiu despre ce vorbiti voi
Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 23+ cu Anastasia-Maria
Doamne, ajuta-ne in continuare!
Lali_mete spune:
Stati ashea ca vine taranca... Mama facea doua feluri de branza, unul cu cheag si unul fara.La branza cu cheag nu fierbea laptele,doar il incalzea,apoi punea cheagul. Urda se face din zerul de la branza, prin fierbere. La celalalt fel de branza,de care imi e dor, punea laptele la fiert,si dupa ce fierbea bine, il "taia" cu otet sau zeama de lamaie. Asa faceam si branzica de casa pentru bebel.
Daca ar fi sa nu mananc tot ce spun dr-ii ca este cat de putin periculos eu nu as mai manca nimic. Eu chiar nu mi-am batut capul, am mancat de toate,am avut grija doar la igiena.Adica nu am luat branza de la cineva care stiu ca nu are grija bine de vacute sau oi( am luat aproape numai de la cineva pe care il cunosc bine) ,lapte la fel , oua de la soacra si sora,carne de tara tot de la ele.
Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 23+
Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii
May3 spune:
no chance :)
n-au astia asa ceva.
mie mi-a fost pofta de urda si cand am fost in tara, dar n-am riscat sa iau.
data viitoare cred ca intreb daca-i din lapte pasteurizat sau poate gasesc ambalata si scrie pe ea.
la branza de burduf mai poftesc
deocamdata imi fac de cap cu o feta care am gasit-o aici si e din lapte pasteurizat si e buna buna
19+ cu
zebraroz.ro
seidana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui racheel Fetiliiiiiiiii vreau si eu sa stiu despre ce vorbiti voi Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 23+ cu Anastasia-Maria Doamne, ajuta-ne in continuare! |
Vorbeam daca Concediile medicale si cele de risc afecteaza sau nu valoarea prenatalului... Cu legea in fata .. .. practic am reluat parte din subiectul ala plictisitor de ieri ..
23+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !
seidana spune:
LALi.. mama ne facea branzica cu lapte pasteurizat si calciu ....probabil voi prelua reteta la bebeica mea ... Asa sunt si eu nu ma deranjeaza neaparat ca nu e fiert laptele , ci ca nu stiu de la cine il iau.. am mancat si oua crude de la gainile de la mama sau bunica, branza nepasteurizata de la ferma unui unchi... slanina de la bunica...
MAy.. cand vii in Ro o sa gasesti atat in supermarketuri cat s in mag de lacatate.. di tati
racheel spune:
Seidana, anul trecut 6 colege de serviciu au ramas gravidute.5 dintre ele au intrat in CM cu 75%.Au avut 126 zile de pre/postnatal.Una dintre ele chiar a nascut cu o luna mai devreme si a avut doar 30 zile de pre si restul de postnatal.
La concediul de crestere al copilului s-au luat ultimle 12 luni indiferent daca ai fost lucrate sau CM.
Il afecteaza, dar ele au stat ca si mine mult timp in CM.
Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 23+ cu Anastasia-Maria
Doamne, ajuta-ne in continuare!
seidana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui racheel Seidana, anul trecut 6 colege de serviciu au ramas gravidute.5 dintre ele au intrat in CM cu 75%.Au avut 126 zile de pre/postnatal.Una dintre ele chiar a nascut cu o luna mai devreme si a avut doar 30 zile de pre si restul de postnatal. La concediul de crestere al copilului s-au luat ultimle 12 luni indiferent daca ai fost lucrate sau CM. Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 23+ cu Anastasia-Maria Doamne, ajuta-ne in continuare! |
ok dar ca bani nu a fost afectata , doar de cei 75 % la care se aplica 85%?
ANca.. de art 34 din Oug 158 ce zici? nu pute? desi tind sa cred ca se refera doar la cele 90 zile de drept pt CM / an.. tare ambigua si incompleta e legea in Romania ..
Helenutza23 spune:
May, vrei sa te consolez? eu mi-am luat adio de la viata sociala acum 5 ani cand am ramas gravida prima data
ei nu chiar 100% dar in proportie de 90% suntem legati de copil. asa ca iti faci antrenamentul.
in legatura cu urda, vezi ca la noi exista o marca de produse importate de la firma "Santa Lucia". eu am luat odata o cutiuta pe care scria Ricotta si pe prospect scria ca e facuta din zer. nu e chiar urda pe care o stiam eu dar sa stii ca e asemantoare si mie mi-a placut.
a uite ca am si gasit care era http://furnizorialimente.ro/produse/branza-ricotta-galbani--75
Lali eu si acum la 4 ani ii mai dau baietelului meu branzica proaspata facut in casa. ii place sa o pape dimineata, la micul dejun, cu o ceasca cu suc proaspat si cu biscuiti. ha ha, ca bebelusii!
eu pun la lapticul din care fac, cand da in fiert, si 2-3 lingurite de iaurt(sau smantana). iese si mai buna, mai moale. nu mai e asa seaca si aluneca mai bine pe gat
20+
seidana spune:
Helenutza 23 .. in afara de iaurt nu puneai nimik in lapte? era suficient cheagul/ calciul din iaurt?
Helenutza23 spune:
da seidana, poti sa faci si numai cu iaurt. adica la vreo 200 ml lapte puneam mai mult iaurt, vreo 3-4 lingurite, pana se lega branzica. asta in cazul in care nu ai lamaie deloc, sau nu vrei sa pui.
20+