Copilasi de Iulie - August 2004 * 71
Raspunsuri - Pagina 10
Marina spune:
Al meu stie ceva adunari pana la 10, alfabetul si cam atat. Nici nu-l fortez ca e baiat destept, nu ramane neinvatat.
In alta ordine de idei....africa.... Nu am cuvinte sa descriu e incredibil cum traiesc oamenii astia, e ca in filme. Nu am apucat sa vad peisajele magnifice, e un mare nor de praf aici dar oamenii sunt extremi de draguti si primitori. Pana la urma o sa fie fun, nu stiu cum o sa fie pentru copii.
bunny spune:
Marina- sunt convinsa ca va fi bine..in ceea ce priveste copii sa stii ca ei se vor acomoda mai usor si mai repede ..ptr ei va fi o aventura . Au ei spiritul asta. Cu noi -( si aici ma refer numai la mine ) e mai greu si ne intoarcem cu gindul 'acasa' tot timpul. Dar dupa 11 ani traiti departe de 'acasa' pot sa-ti spun ca imi e dor de casa - dar cind ma duc 'acasa' nu stiu cum sa ma intorc mai repede dupa 1saptamina.La momentul asta simt ca nu am un 'acasa' - trist dar adevarat !!!
szivarvany spune:
Marina, cand plecati exact ?
Andries, intrebare: acolo la pensiune ce este pt activitatile zilnice, sa stim ce caram si ce nu. De ex. mingi, palete bedmington, o franghie d`aia de tras ?
Si ne gandeam noi aseara unde pisici se confectioneaza insigne ... stiti voi, ca in taberele scout cu cel mai bun [orice].
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID
roxanaz spune:
neata!
hhmmm planuri de tabara? chiar, ce sa aducem? mingi - ca banui ac va fi bataie pe ele. jocuri de rummy si nu te supara frate? creta? ciorapi de cusut?
Patrick stie ca buchiseasca cate ceva, din greseala, pe cartile de gormiti si de bakugani bineinteles. e foarte fericit si tipa "mami, am reusit sa citeesc!" mai scrie el... de mana nici gand, nici litere mici. tot face literele invers, la fel ca si cifrele. i-o trece lui.
de azi is la congres asa ca nu stiu cum mai apuc as intru. pupicei tuturor, o zi frumoasa!
Andries spune:
Neata'
Pana la mingi... spuneti voi ce mananca kinderii la mic dejun, pranz si cina.
Eu sugerez:
Mic dejun 8:00
Gustare 11:00
Pranz: 13:00
Gustare dupa amiaza: 16:00
Cina: 20:00
La gustari propun fructe, iaurt Danone si chec/prajitura facuta in casa. Gustarile se pot lua inclusiv pe traseu.
De baut dimineata: ceai fructe, lapte Dorna rosu (din acela pasteurizat).
De baut in timpul zilei: ceai, apa, suc de fruncte ? (pfaner de mere, de fructe de padure) propun eu.
la restul astept sugestii.
Exista: frigider indesit, aragaz, ap facut cafea , prajitor paine, robot bucatarie (braun k 700) il aduc pe al meu de fapt, robot de tocat legume, oale, cratiti, tacamuri (multe), gratar (inclusiv in curte). Exista si loc de depozitare alimente (sub scara, e foarte racoare).
Exista farfurii, pahare, cani suficiente, scaune suficiente (ma rog o sa mai verific o data).
Mingii exista vreo 10. Exista si funie din aia de tras, dar e cam alunecoasa. Dar hai sa auzim intai cu mancarea.
Andries
Andries spune:
evident exista si masina de spalat si sfoara in curte, plus fier de calcat asa ca nu trebuie sa carati un sifonier intreg.
Andries
szivarvany spune:
Yessss
de calcat nu calcam de spalat daca e musai musai.
funia e super ok, macar e de lucru
gustarile sunt super ok
mancarea poate fi orice, Giulik la foame mananca orice.
mic dejun la noi inseamna: paine prajita cu usturoi si ulei masline / paine cu ou / paine cu unt + gem / paine cu unt + ardei / lapte cu nesquick dar merge si lapte gol
pranz: ciorba de orice
felul 2 - snitele/gratare/chiftele cu pireu/cartofi natur dar nu ne dam la o parte nici de la pilaf/tocanite
am uitat de paste: orice sos cu bulion / carbonara / telemea / nuca
cina: paine prajita / orez cu lapte / ce este :D
si n-as lua sucuri, apa plata si minerala si gata
copiii nostri cred ca e tabara scout, d`aia ma gandeam la insigne sau ceva de genul ... idei pls
foc de tabara se poate face ???
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID
Andries spune:
Foc de tabara din ala mare...pai cheama vecinii pompierii si apoi nu stiu de unde am putea sa luam niste lemne atat de lungi.
Andries
roxanaz spune:
asa deci - eu zic ca la mancare mai putem trage o lasagna ptr toata armata - ai mei is fani, o galeata de supar/ciorba daca pofteste careva rapid. mamaliga cu de toate? aducem ceva rezerve de gemuri. fructe proaspete banui ca gasim din plin in piata, nu ne trebuie sa ne caram cu ele.
sucurile sunt ok, la fel si apa.
eu vreau sa fac niste biscuiti "de tabara" din cei buni si care tin mult, vin cu ei. mai vin si cu briose - dar ne vor ajunge doar o zi, la gustare.
mai putem lua din hypermarket orez, paste, diverse legume congelate - ma gandesc la mazare, broccoli, etc.
si facem gratare, rapid si usor - la cina de exemplu.
organizam si o seara a clatitelor - cine le intoarce cel mai redepe o mananca pe prima
szivarvany spune:
mamaliga, daaa
eu pot face intr-o zi gulas am sa incerc sa l fac mai light
o zi pilaf cu pui
lasagnaaaa
carbonara
gratarele cu cartofi
oo ochiuri - noua pasiune a fie`mi
ma bag de ajutor la bucatarie zilnic
important e sa fie piata, ca ne descurcam noi
Andries, foc de tabara poate fi orice foc, doar sa fie