MONTIGNAC (158)..STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 6
brindusik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puisorul Brandu, nu regreti daca faci prajiturica. Azi am luat de la DM cus-cus integral care are cica IG 45. Acum sunt in cautare de retete... |
1. stiu ca prajiturica e buna ca ti-am spus am mai facut da cu crema de ecler deasupra..mai nashpa e ca am uitat sa iau esente ..si nu am gasit mascarpone..am luat un fel de brinza gen philadelphia...crezi ca trebe sa pun ceva in plus?
2.ce e ala cus-cus mai exact?
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
cge spune:
Uitati retete de cus-cus:
http://edithfrincu.blogspot.com/2010/11/cous-cous-cu-legume.html
http://bucataria-sylviei.ro/pui-cu-legume-si-cuscus.html
Eu am facut de multe ori dupa reteta Silviei.
We placut in continuare,
puisorul spune:
Brandu, eu nu am pus nici un fel de esente. Si am folosit tot o branza ca si Filadelphia dar o varianta mai ieftina de la Plus.
Cristina, multumesc . Ma apuc de studiat retetele.
Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii
ninha spune:
Buna dimineata, cochetelor!
Haideti la o amara si aburinda!
interesanta treaba asta cu cous-cous-ul. eu credeam ca se gateste altfel : ca se prajeste in ulei mai intai si apoi se fierbe. daca ma gandesc mai bine imi amintesc ca am vazut la TV modul asta traditional de a-l gati, cu frecatul. e foarte intersant, o sa-l fac si eu azi, ca tocmai am cumparat cous-cous ieri.
Am descoperit ca exista si shaworma doar cu legume si crema de iaurt, si e foarte buna!!
Brindusik, ce meniu subtirel ai! Bravo-bravo, tine-o tot asa!
Puisorule, imi lasa gura apa dupa supa ta asiatica! poti sa mai dai niste detalii? mai ales referitor la cantitati, ca la mine nu merge figura cu "dupa gust".
Eu azi vreau sa fac o supa si cous-cous-ul ala fascinant.
Va urez o zi faina si va pe toate!!!
Ninha, mami lu' Mirci
Don't ever get used to the world around you.
brindusik spune:
ninha chiar crezi ca e subtirel meniul?...nu asta era intentia cel putin
am executat prajitura cu jeleu , insa nu am gustat-o inca..decat crema alba care mi se pare ca are gust prea tare a brinza/lapte praf...ce pacat ca nu am avut esenta de ceva. am avut aseara ceva emotii cu ea ca nu se inghega gelatina pana am bagat la frigi si frisca +brinza+ceva lapte in care am diluat gelatina(am folosit lapte ca frisca si crema erau fff tari si mi se parea ca is prea grase, ashea ca am mai pus ceva lapte 0% ) acu ambele treburi is inchegate
brindusik spune:
ma uitam acu pe site-ul oficial Montignac..cuscusu asta are indice mare..intre 45 si 65,a al 45 fiind integral..deci eu spun ca ar trebui mancat cu legume cu indice ff mic..poate execut si eu peste 2 saptamani
mel_g spune:
Buna fetelor,
mi-am prins urechile in aceasta dieta si va rog sa-mi lamuriti si mie cateva probleme:
1.De unde cumparati paine integrala? Nu cred ca se gaseste asa ceva ! Sau gresesc ?
2.De unde cumpar cereale integrale si orez integral ? Puteti sa-mi spuneti o marca de astfel de produse ca sa nu gresesc ?
3.Braza cu 0% grasime este doar branza aceea dulce care se gaseste la pachete ca untul ( sau eventual varsata ) ?
4. sunca, carnati jambon - fara amidon si zahar - exista asa ceva ? Cred ca toate au amidon! Ce cumparati ?
Functioneaza aceasta dieta ? Sau sunt persoane pt care functioneaza si persoane pt care nu functioneaza ?
Conteaza cantitatea de alimente sau nu? Se poate manca oricat ?
Vreau sa va intreb daca este ok meniul la care m-am gandit pt ziua de maine :
dimineata :
omleta cu branza
pranz:
friptura de pui
salata de varza alba - am voie o lingura de ulei , o lingura de otet si sare ?
seara:
supa de stevie
rosii
branza cu 0% grasime
brindusik spune:
Sal Mel! bine ai venit
1.Painea admisa e cea de tarate, nu e ca cea de i se spune integrala si de obicei e facuta cu faina neagra. De cumparat se gaseste Wasa...e feliata si e tare ca un pesmett.O gasesti Carrefour, Kaufland si cred ca si Billa.Unele din noi facem singure painea de tarate care nu e tare
2.Cereale integrale la gasesti in oriccare din supermarketurile enumerate mai sus.Cerealele inegrale arata ca bobu de cereala numai ca e presat nu mai e bobul rotund..daca ceva arata ca de genu nu ai cum sa gresesti. Orez integral gasesti in Carrefour..e maro
3.Brinza 0% din cate stiu eu e numai cea la pachetel nu o s-o gasesti varsata
4.Daca nu faci tu sunca, carnatii sau jambonul atunci da nu exista fara amidon si zahar in comert si de asta e bine de evitat
Dieta functioneaza..avem fete care au slabit 25-40kg cu dieta asta si cum ii spune si numelui e mai mult un stil de viata decat o dieta.
Cantitatea nu conteaza atat timp cat mananci mancare conforma si respecti anumite reguli. adik in principiu trebuie sa mananci pe saturate k in asa fel nu ti se face foame intre mese
Meniul tau arata foarte bine...dar chiar ai pus o lingura de sare?
Sper ca ti-am raspuns la tot ce vroiai sa stii si esti bine venita sa pui si alte intrebari si sa participi la discutiile noastre
brindusik spune:
puisoaro mi-o iesit bestiala praji...am avut si inviatata o nemtoaica azi la masa.o cerut si a 2-a portie ...
ce imi place e ca nu trebe sa mai fac de acu crema aia de sarlota asta imediat o fac..ma gandesc ca dat aviatoare sa pun mai multa brinza si mai putina frisca
reeditez...i-au placut la nebunie si briosele noastre cu tarate, brinza si rosii uscate
child spune:
Salutare!
Vin si eu cu meniul de ieri si azi:
- dimineata - kiwi, paine integrala cu gem, cafea / ananas, omleta cu sunca si castraveti murati, cafea
- pranz - snitele de pui la cuptor (cu faina de naut si susan) si sufleu de spanac, cioco cu 75% cacao / pizza din faina integrala si tarate, migdale
- gustare - migdale
- seara - snitel, cash, ceapa, un pahar de vin alb / un snitel, migdale un pahar vin alb.
MEL bine ai venit!
Nu am raspunsuri la toate intrebarile tale, dar iti pot spune ca painea integrala eu o fac acasa (nu e greu de facut, acum am masina de paine, dar inainte o faceam si fara, foarte repede) si o mananc doar cu gem fara zahar sau branza 0% grasime.
Iar meniul tau propus pare conform.
De slabit chiar se slabeste, eu am mai trecut prin asta acum multi ani si mi-a mers foarte bine, plus ca m-am mentinut foarte bine, pana la sarcina.
Eu m-am documentat foarte mult in legatura cu mancatul sanatos si dietele si pot sa-ti spun ca aceasta dieta mi se pare cea mai ok din toate punctele de vedere.
Trebuie doar putina vointa, in special in prima faza, pana slabesti iar pentru mentinere e destul de usor, trebuie avut doar un pic de grija.
Succes!
Diana si inimioara mea Albert-Krisztian (2.03.2010)