Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(36)
Raspunsuri - Pagina 15
catal_ina10 spune:
Shines, ai dreptate. Se poate "rezolva" scriind la inceput ceva de genul ca nu suntem medici si ca ii sfatuim pe cei care citesc sa intrebe medicul inainte de orice tratament.
Oricum eu ma refeream la chestii minore (bun refluxul nu e chiar minor), dar f. utile, cum ar fi ce spune Lorich: ser in nasuc pana iese pe nara cealalta, supozitoarele cu eucalipt, etc.
Lori, si de la mine .
Mandra mamica de printesa filigran Sara Maria - 21.01.2011
madalina_m spune:
Fetelor le luati la pici si pice cadouri de 1 iunie?
Eu am o lista maaare de wish-uri de pe all4baby dar ma paste o depresie ca de luna asta s-a terminat concediul medical si CIC-ul il astept abia prin iulie, cel mai devreme. Situatia nu e chiar de speriat dar imi da o mare nesiguranta sa nu am eu o sursa de venit. Am impresia ca oricand putem murii de foame. Asa ca sper sa primim cadouri de la bunici. Daca dau ei banii si mami alege cadourile ar fi chiar si mai bine.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
madalina_m spune:
Tunde bafta multa multa multa la examen !!!! Chiar ca esti super woama. Eu de cand am nascut nu ma mai pot mobiliza sa gandesc mai departe de: cu ce il imbrac azi, oare e frumos sa ies afara, ce jucarii, haine, creme, servetele sa mai cumpar. Grebuie sa fac ceva! Poate in 'pauza' asta de bani, daca nu o sa mai cumpar o sa imi gasesc o activitate creativa ceva ...
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
Shines spune:
Eu ma gandeam sa scriem fiecare in functie de experienta avuta cu copilul . ceva de genul '' anul trecut copil meu tusea,vomita..curgea nasu..dr a zis ca are x virus,boala..etc''
altfel totul sa devina un reper si sa dea de gandit mamicilor care se regasesc in simptome..sa-si faca o idee, sa mearga la dr.
Roxx cred ca este cea mai in masura de ex sa puna povestea ei..cate a patimit din cauza doctorilor,ce simptome erau..care a fost de fapt adevaratul diagnotic pana la urma..cum se incearca tratarea unor boli inchipuite sau auzite.
sa devina cumva o lectie,un reper,un mod de plecare..nu un tratament.
Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)
Lorich spune:
Eu atata as vrea sa pun mare, tare si bolduit pentru rosu in gat nu trebuie dat antibiotic! Va prescrie doctorul? Mai intrebati si alt doctor!
DEh..piticii mei...in rest..nu am boli de declarat..multumesc lui Dumnezeu...poate o poveste cu o pata alba pe piele la Robert si cum un gugalit simplu mi-a luat 10 ani din viata...cum o dr. mi-a confirmat cumva teama... dar uite ca pana la urma ea a gresit. Si eu, slava Domnului!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011
madalina_m spune:
Mai si eu il suspectez pe al meu pici de un mic reflux. De la 2 luni jumate a inceput sa regurgiteze si nu doar asa pe la colturile gurii. I se umple toata barbia si dupa fiecare masa e fleasca pe haine. Am devenit dependenti de bavete. Uneori se intampla sa dea afara destul de mult chiar si la 3 ore de la ultima masa. Uneori plange dupa ce regurgiteaza alteori nu are nicio treaba. De luat in greutate nu sunt probleme. Ia chiar prea mult. Doctorul ne-a zis ca nu are nimic. Ca mananca el prea cu pofta, ca se agita dupa ce mananca, ca nu face kk regulat -la o anumita ora - si nu are unde sa se duca mancarea . Nu ma ingrijoram dar si al meu are o tuse care nu are legatura cu vreo raceala - asa cum zicea Fragrant - Si de multe ori tuseste cand regurgiteaza, inainte sau dupa. de cate ori a venit dr la control asta mic e picat in freza. E cuminte, nu zice nici pas, asa ca ce sa zica si omul ala decat 'femeia asta e dusa cu pluta'. Doar o ecografie poate elucida misterul sau mai sunt si alte metode?
madalina_m spune:
Acu e suparat pe mine. De cand ii dau numai LP a zis dr ca e bine ca pauza dintre mese sa fie de 4 ore ca sa digere tot. De pe la 3 ore a inceput sa se mataie. L-am mutat de pe pat in patut, apoi in tarc, apoi iar in patut, apoi in brate si intr-un final in leagan. Acolo s-a consolat cu ideea ca nu primeste papa, a bagat o privire 'ucigatoare' pana a adormit. Au trecut 4 ore jumate acum. O sa se trezeasca mai suparat decat s-a culcat. Sa ma tin atunci!!!
Shines spune:
Mada..4 ore mi se pare mult.
adica digera mult mai repede..daca copilului ii se face foame la 3 ore,inseamna ca ala e ritmul lui.
edi mai scoate bule de lapte si la 2-3 ore dupa ce papa..cand mai are aer de scos.
Referitor la bani..nu mori de foame mai
eu sunt la fel ca tine,din feb doar salariul sotului..indemnizatia vine abia in iunie. o gaura destul de mare in buget,ma speriasem rau la inceput..dar stii vb aia ''cat ai,atata cheltui''..asa ca nu duc lipsa de nimic. iar unele chestii care nu sunt extrem de urgente si necesare pot astepta.
Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)
fragrant8 spune:
neata la mamici,
am pus pe contul comun o carte From Tiny Tot to Toddler. Asta e cartea de capatai a mamicilor quebecoase. Fiecare graviduta primeste o copie. Mie mi se pare f bine facuta. Acopera, (sumar, e drept), tot felul de subiecte de la sarcina, nastere, prematuri, diversificare, prim ajutor, etc...are un cuprins detaliat incepand cu pag 9.
Shines - tare imi place mie spiritul tau civic si preocuparea pt alte mamici, numai ca eu am gasit total 'inofensiva' lista de tratamente pt raceli a lui Lorich. proveneau din experienta ei cu Robert si ne-a zis ce-a functionat in cazul ei. Plus ca unele nici nu erau tratamente (gen umiditate in camera si patut inclinat). Eu chiar voiam sa le salvez ca mi se parea un bun reminder in caz de raceli.
Si nu stiu cum mai e in rom cu medicamentele, dar aici, chiar sa vrei sa te joci de-a dr House cu copilu tau, nu poti, ca mai toate se dau pe reteta. ce gasesti in farmacii la vanzare libera sunt "leacuri" usoare.
Dar repet, stiu ca intentia ta, Simo, e cat se poate de onorabila.
catalina - mi-a placut ideea ta cu 'disclaimer-ul'.
madalina - eu de 1 iunie am zis ca nu mai au nimic. eu nu mai stiu cum sa-l opresc pe tati, ca da iama-n carduri cand e vorba de fiica-sa. Toate nebuniile i le cumpara.
ieri i-a luat o veioza de camera f bengoasa (in forma de buburuza), care proiecteaza constelatii pe tavan, si chiar poti sa identifici vreo 7 constelatii. Numa' ca e recomandata pt copii de peste 3 ani. Asa ca intre timp ne amuzam noi cu recunosterea constelatiilor pana o creste sophic.
asta-i ultima achizitie de care e tati f mandru.
http://www.amazon.com/Cloud-Twilight-Constellation-Night-Light/dp/B000VZKGYY
Mayane spune:
Auzi la ele... se vrajeau pe mess... Huh! Io mi-l vrajeam pe mirc
Curiozitatea mea era: Ai vostri sunt gelosi? Si daca da, cum se manifesta?
Si apropo de discutia cu doctorii si medicamentele: Teoretic, atunci cand copilul are vre-o problema grava, pe forum poti sa ceri pareri. Dar de tratat copilul, il tratezi dupa sfatul medicului. Practic, din pacate, vedem ca doi doctori dau diagnostice diferite, doua laboratoare dau rezultate diferite la analize, antibioticele zboara in toate directiile, si mai dai, ca mine, de una care zice "unde-i maieul" si "copilul trebuie sa poarte in totdeauna 2 caciuli".
Vreau sa lansez un SZ in doua puncte , doar pentru cultura mea generala:
1. Care este gradul vostru de incredere in medicul pediatru?
2. Ati fost tentate sa credeti mai degraba in ce scrie pe forum decat in ce a spus medicul?
"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala"
"Life isn't about waiting the storm to pass, it's about learning to dance in the rain."
Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)