Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (5)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
pisucmic spune:
Scrish, despre kk verde nu stiu, dar un copil care arata si creste sanatos nu cred ca are probleme!
Alexina, bravo pt somn legat!
Pisuc Mic
Ce minune de la Dumnezeu! Mami de dragalas Petru Constantin (02.04.2011)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/strumphitza/strumphitza.jpg)
strumphitza spune:
Buna ziua dragi mamici si pitici !
Am tras chiulul ieri de aici am fost plecati pe afara la plimbare , shopping si un pic la tanti doctor sa ne vada ce sa mai facem cu ochisorul ala de nu ne mai trece nici cu unguentul de ni l-a dat acum o luna
La plimbare a fost ok, a fost cuminte, se pare ca ii trec colicile, nu prea i-am mai dat nimic de colici in ultimele zile , de ce sa indop copchilu cu prostii cand nu trebe?
deci nu i le-am mai dat si vad ca e ok, mai scartzaie ea caqte un pic dar ii trece repede si degraba
deci cum spuneam, a fost ok la plimbare si la shopping, a dormit, a admirat de jur imprejur, s-a uitat la jucariile zornaitoare de i le-am cumparat si agatat de landou ...
nu am avut mari probleme, incepem sa ne intelegem din ce in ce mai bine
ptiu ptiu sa nu mi-o deochi
Daca voi va plangeti de babele din ro ca va intreaba una alta si se baga in sufletul copilului, sa va spun si eu ca ma opreste lumea pe strada, parc sau pe la magazine, in autobuz/metrou si ma intreaba cum o cheama, cate luni/saptamani are dar ieri o donsoara de la un magazin de la cabinele de proba ca aici este cate o persoana sau mai multe care te asteapta la cabine sa te intampine si sa te indrume, a vazut-o pe piscoata ca se agita si incepuse sa planga, era uda si voia schimbata
a venit cat eram eu in cabina si nu stiu ce naiba i-o fi facut ca eu cu chilotii in vine
pardon blugii
, ca probam o pereche de blugi si nu am vazut-o cand a venit , numai am auzit deodata ca ii vorbeste si ii indeasa suzi in gurita
imi venea sa ies sa o iau de ciuf
am dat un pic perdeaua la o parte si i-am spus sa o lase in pace ca nu vrea suzi si nici alintata , vrea schimbata si nu ii place agitatia in jurul ei
a plecat dar nu inainte de a-mi spune ca ei nu ii plac bebelushii care plang ca ii e mila de ei
si mie avea sa-mi fie mila de parul tau cucoana ca ai scapat de scarmaneala, ca mai avema putin si ii faceam permanent
Pai cum isi permite cineva sa puna mana pe ea sau pe suzi a ei fara sa ma intrebe inainte
mai mult a agitat-o si a trebuit sa sar repede din blugi si sa ies ca incepuse saraca sa urle cu toata gura
Azi vrem sa iesim la plimbare iar ca e o zi faina si soare si frumos , dar dupa ce a papat tzitzi a adormit asa bine ca nu am mai trezit-o , plus ca am asteptat-o pe tanti la curatenie si acum astept sa se trezeasca piscoata, ca tanti a venit, si mergem la plimbare, sa vedem incotro, in care parc
Yasmi, tare frumos la botez acolo , abia astept mai multe pozici sa iti vedem silueta si genele mai bine
Apropo, am si eu o curiozitate, poate poti sa mi-o satisfaci
as vrea sa iti vad sotiorul la fata
ca tot spui tu ca ii seamana buburuza leit... sunt foarte curioasa din fire
Madutza_bra , multumesc de sfaturile de acum vreo 2 zile in urma cu pampersul, nu s-a mai pishat pe ea de atunci deci nu am apucat sa fac cum ai spus tu, dar data viitoare cand o gasesc uda ii fac asa cum ai spus tu. Eu acum folosesc scutecele Huggies, am trecut la numarul 2 de la 1 Mai ca numarul 1 ii era mic si o strangea tare ...ehh a crescut piscotel a mea are bulanase, cute pe picioare si pe la gat sa nu mai spun ca are si gusita
pe care i le pup mereu... sa nu mai spun ca mereu ii spun ca o sa ii fac gaurele in obrajori de la atatia pupici, ca mereu mereu o pup
Nu stiu cat e de inalta , nu am masurat-o, nu sunt foarte curioasa, la fel cu cantareala, nu stau sa ii analizez fiecare gram, de ce sa ma stresez aiurea atata timp cat ea e bine , vesela si nu pare sa duca lipsa de ceva, plus ca are cutele de care spuneam peste tot, deci e bine.. mie mi-e sa nu se ingrase prea tare
sa nu ajunga ca maica-sa
Ai intrat pe ultima suta de metri cu botezul
ahh... iti sta foarte bine tunsoarea, super !! te intinereste tare tare
... nici nu spui ca ai 2 copii acasa
Scrish, mai e nevoie sa iti spun ca Luca e un scump si ca tre` sa mai faci macar un bebe ca tare frumosi ii mai faci ? Imi plac mutritele lui , in special aia cu caciulita , zici ca e un mosnegut beat adormit cu capu pe masa.. hac ...
Alina06, deunazi cand a fost ziua ta nu ai venit sa ne sevresti cu o cola , tort ceva ?? noi te-am urat si tu nimic? Incearca sa il pui pe Luca intr-o paturica legat daca spui ca se sperie si da din maini si picioare asa tare, la mine a functionat de cateva ori, s-a linistit instant si a si adormit
Mai e putin si vine si tati acasa, el ce spune? cred ca nu mai are rabdare, dar acusi vine si isi starnge in brate sotia si baiatul
Lalely, sa stii ca aici toate moasele si doctorii mi-au spus sa nu dau suzeta la bebe pana la o luna, plus ca asta am citit si in toate brosurile de mi le-au dat de la spital cand iesit. Nu as sti sa iti spun explicatia filosofica pentru asta dar eu ma gandesc ca are legatura cu pacalirea lui bebe , adica suge in gol si s-ar putea sa iti refuze sanul, lucru care mi l-au spus si moasele, ca asa mi-au spus si mie moasele cand piscoata mea mi-a refuzat sanul, ca s anu ii mai dau suzeta ca e prea mica pentru asa ceva , sa o las pentru dupa o luna si acum sa incerc sa ii dau numai san, la cerere, oricat de des cere ... ca de asta se cheama alaptat la cerere... Eu sincer i-am dat suzeta din disperare ca avea si colici si facea urat si o mai calma, dar acum o refuza, rar cand o ia , acum o scuipa cat colo... sa n-o vada o mai pacalesc cu ea cand incepe sa urle si trebuie schimbata sau hranita si o las sa mai traga la ea asa in gol, si asta se intampla cand e flamanda ... cand e satula , sa n-o vada . Iti urez bafta si curaj, o sa treaca, si eu am trecut prin multe incercari cu bebe, au trecut, ma uit in urma si rad cand imi aduc aminte de unele chestii...
Simona, ti-am admirat flacaii
si florile de liliac, preferatele mele... aici liliacul e trecut de mult tare, de mai mult de o luna si ceva
e mult mai inaintat timpul aici anul asta
Sorinam, pai tu mami pui pozici si nu ne spui ? Frumusica si paroasa Irina
sa intri mai des pe la noi sa ne spui de voi
Happiness, tu unde esti ? deja acasa la voi in IS ? Ce mai face bombonica roz? dar A? tot nu ne-ai pus pozici de la botez si ai promis
Nilufera, au trecut colicii? ai apucat sa te odihnesti mai mult? am admirat pozele , imi place aia in care suzeta pare mai mare decat fatuca lui bebe
Madutza, m-am tinut duminca sa iti urez La Multi Ani dar am uitat , nu stiu ce am facut de nu am mai apucat.. iti spun acum , sa fii sanatoasa si iubita si sa iti dea Dzeu putere sa iti cresti minunile
Imi place tare poza tablou, superrr inspirata
!!!
Stefana , tu ce mai spui? nu ne mai iubesti ? sau ai dat de soare si toata ziua pe la plimbari ?
Pisuc, de ce nu te duci cu bebe in aglomeratii? de ce astepti ? Eu de cand avea bebe o sapt si ceva am fost in autobuz/metrou , la ore de varf si nu vrei sa stii cum e aici la ora de varf plus pe la magazine, parcuri, restaurant... pai crezi ca poti sa il tii toata viata in glob de cristal?
asa fac imunitate , mai un muc, mai una alta... trebuie sa fim mai zen putin, nu foarte protectori ca mai mult rau le facem decat bine. Eu pe a mea o tin mai dezbracatica, nici caciula nu ii pun deloc, oricat de mult vant ar fi afara ...pai de ce sa ii pun cand ar transipira si de la vant mai rau i-as face , ca ar raci imediat ? o las asa cu creasta in vant , sa se aeriseasca , sa ia aer proaspat... o invat si eu de pe acum sa fie englezoiaca 100% , sa poate si ea sandale si tricou la 10 grade cum poarta toti copii pe aici
Sper ca nu te-ai suparat de ce ti-am spus
Ailed, imi pare rau ca si a ta s-a constipat, si a mea, desi nu papa mult lapte praf.. a mai macat zilele astea cate un pic, 30-60 ml, completare ca nu mai aveam laptic in tzitzi si plangea cu tzatza in gura si se agita
Nu stiu de ce raman fara lapte pe seara ... apa beau destula si ceai ... habar nu am ce sa fac mai mult sa am laptic destul
a mea azi noapte pe la 3 jumate a facut kk, ajutata de mine cu termometrul putin ca gemea si se scremea de vreo ora si nu m-a mai lasat sufletul sa o las sa se schinuie si a facut multttt kk, dupa 3 zile
Monas, tu ce mai spui? ce mai fac gemenasii?
iesiti afara prin parc la plimbari? a mai fost mama la tine sa te ajute ?
Andreea, cuma fost la botez? vremea am auzit ca fost nasoala, macar petrecerea sa fi fost super reusita si bebe Rares sa fi fost cumintel la biserica asteptam sa ne spui si sa ne pui pozici
Alina.n sanatate lui Alex pozici de la botez vedem si noi ?
Ally, nu vrei deloc sa ajuti fetele in ro cu cateva grade ? le tii pe toate pentru tine?
reao care esti tu
ce mai face ursuletul? cum e cu papa la 3-4 ore?
Iony, sper ca esti acasa si nu ai plecat si tu din Roma, ca am auzit ca e cam pustie din cauza cutremurului anuntat/prevazut niste nebuni, baga lumea in sperieti
sa nu spun ca si soramea sta langa Roma, nu in oras, pe langa
Roxy, da matale pe unde umbli, ca nu te-am vazut la ochi de mult ? la o pipa ?
ce mai face Anastasia ?
Dorinut@ , hai sa ne povestetsi si sa ne arati cum a fost la botez? A fost cuminte Edutu? soare a fost sau deloc ?
Miki, jur ca nu mai pun tigara in gura m-am hotarat.. de ce sa le reiau , zic de una acum de pofta
ca sigur dupa aia nu ma mai opresc si o sa ajung iar la un pachet, deci no smoke for me , better for me and my wallet too
ca numa vreo 7 lire e un pachet
astea alea mai eftine
Stefy, hai mai treci pe la noi mai des sa mai povestim, iti ducem dorul acum ca ciprioata e mai cuminte si te lasa sa dormi mai mult si presupun ca esti si tu mai odihnita
te asteptam da?
Gata, ma opresc aici , ca deja am scris un roman on 3 volume sper ca nu v-am plictisit prea tare cu palavrageala mea
Ma duc ca piscoata mea se zbenguie de vreo 10 min, s-a trezit si da la partzuri de spui ca-i artileria grea la fundu ei fasole nu am mancat , nici altceva sa ii dea asa multe gaze
Va pup, zi buna si cu soare Noi plecam la plimbare ca tot s-a trezit donsoara
_
Happy Mummy of Sophia Nicole (02.04.2011)
scrish spune:
alexina merci de raspuns, asa mi-a zis si pediatra dar nah...imi caut si eu griji degeaba
pisuc si eu merg pe acelasi principiu dar uite ca uneori ma mai apuca si pe mine sa ma ingrijorez...acum m-am mai linsitit, am mai citit cateva chestii si am inteles ca ar fi oarecum normal la cei hraniti cu LP din cauza fierului pe care il contine...
shtrumph mosneag mosneag dar cand o sa o ia pe sophie la vrajeala sa te tii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
djlaura01 spune:
strumphitza apropo de povestea ta cu piscoata .......am patit si noi o faza eram afara si a inceput sa planga pitica... langa noi in parc o baba imi zice plange ca e foame eu o ignor ca eram cu ochii la bebe apoi o aud iar ...se uita la ceas si imi zice a e ora de somn de aia plange am mai stat un pic si am plecat ca ma enervasem de unde stia ea ca e foame sau la ce ora doarme copilul meu defapt mititica plangea ca avea manutele bagate in ursulet ca si cum ar fi infasata ca era frig
_
MAMI DE DARIA ANA-MARIA CARE ARE 1 LUNA 1 SAPTAMANA SI 6 ZILE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/AlexinaA/AlexinaA.jpg)
AlexinaA spune:
Fetele voi cum procedati cu bebeii la fiecare scimbat? folositi servetele umede? ii spalati de FIECARE data ( si cand fac pipi)?
Intreb deoarece micutza mea tocmai ce si-a revenit la fundulet....era aproape carne vie si nu i-a trecut decat spalata de fiecare sata cu ceai de galbenele si Bepanthen. Nu a mers nici o alta crema....
Acum ca i-a trecut nu stiu ce sa fac ca parca nu as baga-o sub apa noapte cand doarme cel mai bine.... dar nici la servetele nu m-as intoarce !!!!
Mamica de printesica - Teea Maria (14.04.2011)
madutza_bra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui scrish mai fetelor eu ma confrunt cu o situatie...inedita, ca sa i spun asa. luca al meu mai face scaune verzi. prima oara m-am speriat rau de tot cand am gasit scutecul murdar de kk verde inchis, am pus imediat mana pe tlf si am sunat-o pe pediatra. mi-a zis ca in principiu nu e nimic si ca sa urmaresc toate scaunele si atitudinea copilului. de atunci a facut kk cand galben, cand galben cu verde, cand verde. acum are 2 zile de cand face verde. am vb acum cu pediatra, i-am explicat situatia si mi-a zis ca nu am de ce sa ma ingrijorez, ca unii bebelusi asa mai fac. mentionez ca e la fel de vioi ca intotdeauna, ia in greutate zdravan, e neschimbat. dar oare e ok? nu ar trebui sa ii fac o analiza ceva? am citit si pe net acum despre scaun verde la bebelusi si m-a luat capul cu ce am gasit...al meu alte simptome nu are, nu are febra, nu vomita...voi v-ati confruntat cu asa ceva? Mami fericita de Luca Andrei 22.03.2011 ![]() |
a facut si a mea un timp asa, dar nu m-am impacientat. Stiam ca bebelusii alaptati pot avea toata gama de culori de kk si sa fie totul ok. Daca si pediatra a spus ca e ok nu tb sa te ingrijorezi.
La noi a fost trecator si nu am facut nimic in sensul asta.
Cozonacelul meu, Cristian Andrei
Buburuza mea, Catalina Ioana
Mada, mami fericita si implinita de
![](bonjovi.gif)
![](zana.gif)
Poze
---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!
madutza_bra spune:
citat din mesajul lui irinuca05 Revin cu o rugaminte: poate cineva sa-mi recomande o persoana care face masaj la domiciliu? (in Bucuresti) Si o intrebare: voi scaoteti bebitii in fiecare zi afara? Eu am mai sarit cate o zi, ca a fost prea urat afara. Maine ar trebui sa ma duc la serviciu sa duc concediul postnatal. Oare sa ma duc cu ea sau sunt prea multe persoane si nu e bine sa intre in contact cu ele? mami fericita de Daria (8.04.2011) |
in locul tau m-as duce fara ea. Nu sti cate persoane de acolo pot fi racite..
![](bonjovi.gif)
![](zana.gif)
Poze
madutza_bra spune:
citat din mesajul lui AlexinaA Fetele voi cum procedati cu bebeii la fiecare scimbat? folositi servetele umede? ii spalati de FIECARE data ( si cand fac pipi)? Intreb deoarece micutza mea tocmai ce si-a revenit la fundulet....era aproape carne vie si nu i-a trecut decat spalata de fiecare sata cu ceai de galbenele si Bepanthen. Nu a mers nici o alta crema.... Acum ca i-a trecut nu stiu ce sa fac ca parca nu as baga-o sub apa noapte cand doarme cel mai bine.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mamica de printesica - Teea Maria (14.04.2011) |
la amandoi am folosit la greu servetele umede. stiu ca multi medici nu recomanda dar la noi au mers de minune. La Cristi am dat de fiecare data cu Bepanthen la fundulet si i-am creat sensibilitate, adik se inroseste imediat. La fata i-am dat doar seara la culcare sau daca o vedeam mai rosioara si nu are nici o problema.
Fiecare copil e diferit, totusi noaptea mai bine nu-l speli ca ii sare tot somnul. Face kk si noaptea? Incearca sa folosesti servetele umede doar noaptea si ziua spalat. incearca sa iei alta marca de servetele decat cea de la care ati facut iritatia.
![](floare.gif)
![](bonjovi.gif)
![](zana.gif)
Poze
madutza_bra spune:
strumph, te inteleg ce spui
dar mai bine apreciezi ce ai si nu te mai plangi ca e lumea draguta cu bebe
aici si la paine imi e greu sa intru cu caruciorul pt ca sunt 2 trepte lungi si tb sa iau carucirul in brate ca sa le urc. Pana si in unele farmacii se intra mai greu. Rareori mai gasesc pe cineva care sa ma ajute cel mult tinand usa, cu atat mai putin sa-mi linisteasca copilul.
Ce ploaie torentiala a tras..cu "piatra" saraca gradina mea. Apoi a iesit soarele si acum s-a intunecat din nou
Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si
Catalina Ioana - 15.02.2011
Poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/AlexinaA/AlexinaA.jpg)
AlexinaA spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui madutza_bra
la amandoi am folosit la greu servetele umede. stiu ca multi medici nu recomanda dar la noi au mers de minune. La Cristi am dat de fiecare data cu Bepanthen la fundulet si i-am creat sensibilitate, adik se inroseste imediat. La fata i-am dat doar seara la culcare sau daca o vedeam mai rosioara si nu are nici o problema. Fiecare copil e diferit, totusi noaptea mai bine nu-l speli ca ii sare tot somnul. Face kk si noaptea? Incearca sa folosesti servetele umede doar noaptea si ziua spalat. incearca sa iei alta marca de servetele decat cea de la care ati facut iritatia. ![]() Cozonacelul meu, Cristian Andrei Buburuza mea, Catalina Ioana Mada, mami fericita si implinita de ![]() ![]() Poze --------------------------------------------- Ceea ce nu te doboara , te intareste! |
da face si noaptea kk...cateodata fix in mijlocul mesei si tb neaparat sa o schimb.
mersi de sfaturi...chiar nu-mi trecuse prin minte sa schimb servetelele.
de sensibilitate mi-e si mie sa nu o dezvolte...uooofff mititeii de ei! stai ca acum vine vara si sa vezi tu ce-o fi la fundul ei!
si eu am pielea destul de sensibila...cred ca ma mosteneste.
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
in alta ordine de idei pls pls schimba si mie data nasterii in listutza: 30.01.1984
![](icon_smile.gif)
Mamica de printesica - Teea Maria (14.04.2011)